ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 873
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Всичко се брои.Краставица под 100 гр .не броиш, но те съветвам всичко да броиш на първо време. Като мислиш, че три блока не ти стигат на обяд, изяж 4.Въпросният лаваш с филе и моцарела + един блок въглехидрат от салата домат с краставица и блок сирене за протеин.Даже, ако ти е мазно сиренето не добавяш мазнина.Аз често, като съм гладна си правя основни по 4 блока.Има дни, в които изяждам 12-14 блока за деня.Понякога и 10 бл.са ми достатъчни.

# 241
Дюнера ми е любим с лаваш , слагам пилешко, кашкавал или какъвто протеин искате за 3 блока , правя малко млечен сос , който не броя, малко домат и краставица.

# 242
Лавашът го правя на пица,сандвич,дюнер,тортиля.Броя го за 3 блока и аз и добавям филе,кашкавал,моцарела,кайма задушена в доматен сос,слагам и по малко зеленчуци вътре-кисели краставички,домат,гъби,чушка.Някой ако иска ще дам точни грамажи,но според вкуса може да го нагласиш на всичко.
Зимата хапвах аз печени картофи,гриловани зеленчуци,маруля и айсберг има целогодишно,има и замразени миксове,тях в кукъра ги задушавах със зехтин,гювечета също хапвах редовно.Не го мислете от сега,и тогава си има зеленчуци и ще си разменяме идеи.
Моят съвет е ако целите отслабване бъдете по стриктни и теглете,ако само като мен искате да махнете тежестта и умората и дискомфорта след хранене смело експериментирайте,със сигурност сега се храните по здравословно най малкото пакетираните боклуци и джънка го няма.

# 243
Добро утро Nature Sun With Face

Днес закуската ми е по рецепта на Катина. Споделям я, защото се приготвя много бързо, балансирана е и вкусна "Мекици"

В моята смес сложих точното количество брашно според таблицата, но много от него остана по купата, така че следващия път ще добавя малко повече, както е посочено в рецептата, за да няма ''фира''.

# 244
Здравейте и от мен тук😄 Била съм на зоновохранене преди години и бях доволна от резултата. Имам поликистоза на яйчници а от известно време и инсулинова резистентност.
Малко съм се ,,загубила,, в морето от продукти,магазини....абе не мога нещо да се организирам. Имаме ли някъде нещо,като списък с актуални продукти за първо пазаруване? Ползвам пълнозърнест хляб по принцип и трудно се отказвам от него (ще ми е нужно време) . Ако може насока за пуешко/пилешко филе ,конкретна марка в големите вериги за да мога да я почна от някъде. Забелязала съм,че ако нямам нещо бързо под ръка ям точно,каквото не трябва

# 245
Така е. Някои дни просто нямам време и нерви да си правя ядене за работа - особено, ако нямам базовите продукти.
Аз от хлябовете си позволявам Бонус, Тонус, Здраве, от ония немските, които изглеждат като мокра тухла (тях ги има в МЕТРО), сухари  пълнозърнести на плочка - поръчвам онлайн, и пълнозърнест лаваш.
Пуешка или пилешка шунка - наистина само Лидълската ми се струва читава.
Аз лично без да имам овесени ядки, яйца, кисело мляко, извара, скир, зеленчуци и горните неща, нищо не мога да започна. Често слагам и сух протеин в киселото мляко с овесени ядки за закуска, за да го докарам откъм протеини.

# 246
След като установих, че хормоните ми са доста разбутани реших да започна зоната, имам и 6 кг за сваляне, но съм се насочила към зоната най-вече от здравословна гледна точка.
Ще правя първия си пазар, но тъй като с оризовките бих могла да си правя лесни междинни закуски ще взема и от тях, но не откривам никъде как се броят, колко БВ са те?

# 247
Смяташ ги по етикет. 900 делиш на съдържанието на Въглехидратите минус фибрите и получаваш БВ гр.

# 248
Добре дошли на новите попълнения Yellow Heart

Аз също отскоро съм на този начин на хранене Simple Smile И мога да кажа, че наистина това е най-добрия начин на живот. Всички описани ползи забелязах и при мен. От бодростта и жизнеността до свалянето на килограми, които наистина са един приятен бонус от цялото изцеление на организма Green Heart
Минах на "Зоната" след консултация с доктор и той ми я препоръча. Приятели, които се занимават с диатетика съчетаха режима с калориен дефицит, така че съм едновременно на "Зоната" с броене на калории, но това последното никак не е нужно, ако човек сам не го желае.

Публикувам един списък от група във ФБ, който намирам за информативен и полезен и точно засяга темата с пазаруването, продуктите - какво и откъде Simple Smile

Млечни протеини:
* Скир 0.2% натурален (Била, Лидъл, Паркмарт), подходящ за закуски с плодове, желирани десерти, като крем за торти, солени разядки
* Обезмаслена извара 0.2% (Лидъл), подходяща за закуски с плодове, желирани десерти, като крем за торти, солени разядки
* Обезмаслена извара Домлян 0.7%, подходяща за солени печива, пълнени чушки, солени разядки
* Обезмаслена извара Добрев (хр.магазин на светофара до Славейковото пазарче), подходяща за пълнени чушки, солени разядки
* Котидж лайт 0.2% (Лидъл), подходящ и за солени печива и пълнени чушки
* Пълномаслен котидж (Лидъл, Олимпус)
* Нискомаслено сирене Добрев (хр.магазин на светофара до Славейковото пазарче)
* Нискомаслен кашкавал Добрев (хр.магазин на светофара до Славейковото пазарче)
* Пълномаслени сирена и кашкавали от местни производители (Хранителен кооператив Бургас, маг. Кутиев Бургас)
* Суроватъчен протеин изолат без вкус и аромат ( Myprotein)
Месни продукти:
* Месо - пилешко, пуешко, свинско, телешко, дробчета (маг. Кутиев Бургас)
* Пуешки кюфтета и пуешки гърди Делиа
* Пуешки бут и гърди (Лидъл)
* Свински кюфтета овкусени (маг. Кутиев Бургас)
* Царски наденички (маг. Кутиев Бургас)
* Филе Елена, дълготрайни колбаси - салам Бургас, Милано (маг. Кутиев Бургас)
* Заешко месо (Хранителен кооператив Бургас)
* Телешки пастет (Хранителен кооператив Бургас, ферма Бродилово)
Яйца:
* Кокоши яйца (маг. Кутиев Бургас)
* Пъдпъдъчи яйца (Хранителен кооператив Бургас)
Риби:
* Местни рибари, рибни пазари- сезонни риби
Брашна, трахана, ов.трици, зърна, хляб:
* Семолина римачината (италиански магазин на ул. Цар Симеон I-ви Бургас, онлайн Вера Италия), не купувайте повече от 1кг
* Лимецово брашно (Хранителен кооператив Бургас), не купувайте повече от 1кг
* Трахана (Хранителен кооператив Бургас, онлайн Теменужка Матева), 250- 500гр са предостатъчни
* Овесени трици (DM, близките зеленчукови магазини)
* Царевичен грис Оберон (близките хранителни и зеленчукови магазини)
* Киноа (от близките зеленчукови магазини), 100гр стигат за много време
* Нишесте/брашно тапиока Драгон, 100-200гр са ви достатъчни за дълъг период
* Кокосово брашно (кето бг), много малко количество се използва, не купувайте повече от 150-200гр
* Бадемово брашно (Лидъл), много малко количество се използва, не купувайте повече от 150-200гр
* Ечемик (ТИТ, Зоя), вместо ориз се използва
* Боб, леща (близките зеленчукови магазини, но не от пакет; Хранителен кооператив Бургас)
* Червен боб консерва без добавена захар Дерони
* Сухари (от гръцките)
* Хляб с квас от близка пекарна
Шоколад, какао:
* Какаова маса (кето бг)
* Какаово масло (кето бг)
* Какао 22% (кето бг)
* Тъмен шоколад 70% с морска сол (Зидо)
* Шоколадови капки с еритрол Драгон
Подсладители:
* Еритрол&стевия бленд (кето бг)
* Кето “кафява захар” еритрол&стевия (кето бг)
Плодове и зеленчуци:
* Местни производители (близките зеленчукови магазини, които зареждат и от местни производители, Хранителен кооператив Бургас)
* Замразени плодове (Лидъл, Била)
Тахани, ядки, сушени плодове:
* Таханите на Павел Конуков (Хранителен кооператив Бургас)
* Сушени неозахарени плодове- фурми, череши, вишни, сини сливи, кайсии (близките зеленчукови магазини, Хранителен кооператив Бургас, Серена)
* Ядки (близките зеленчукови магазини, Хранителен кооператив Бургас)
Маслини, зехтин:
* Екстра върджин зехтин (близките зеленчукови магазини, Хранителен кооператив Бургас)
* Маслини - каламата, лечино (близките зеленчукови магазини, Паркмарт)
Да ви е сладко и нека Зоната бъде с нас!

# 249
Ето ви примерна снимка на продукти,не е моя!
Аз вкъщи не оставам без:
Б- Обезмаслена извара Добротица, нискомаслена мека извара от лидл, скир,Белтъци кутия, яйца,пуешко филе за шунка и не само,риба, други меса,
В- Овесени трици от дм, Ечемик, нахут,семолина, всякакви плодове и зеленчуци
М- зехтин ,маслини, авокадо,лешников тахан,кокосово мляко,
Хуск, не се брои,за плътност и сгъстяване

# 250
Вие как сте с интервалите?
Днес закусих 1 блок и не можах да смогна да ям след 3 часа, разтеглих го над 4 часа... Проблем ли е или е позволено? Не знам, не знам... И вечер след като ям последното "голямо" ядене, не мога да изчакам 4 часа, доспива ми се и понякога заспивам след 2 часа преди малката "закуска" преди сън. Нея мога ли да я хапна вместо след 4 часа, след 2-3? Май не... Питам и сама си отговарям Joy

# 251
  • София
Не е добре с такъв огромен интервал след само 1 блок храна.
Основният проблем обаче, е че закуската ти е много малка- би трябвало да бъде поне 3 блока. Относно междинните хранения и късния блок преди лягане- според новите препоръки храната се разпределя на 3 основни хранения (всяко от по 4 блока примерно), и това е. Без междинки, без късна закуска. На мен трикратното хранене ми идва много по-естествено, освен това ми спестява непрекъснатото мислене какво да ям. Разбира се, ако се почувствам гладна по някое време след обяд, ще хапна нещо дребно (но балансирано). Много е важно да не допускаш да огладняваш, и освен това да си набавяш достатъчно калории за деня Hands V

# 252
Благодаря ти, Шапокляк Heartpulse

А това, преди лягане, може ли да бъде на по-малък интервал?

# 253
  • София
Не виждам защо не. Според мен би било проблем само ако си все още сита от вечерята и ядеш насила- тогава просто би попречило на изграждането на здравословно отношение към храната и добри навици за хранене.

# 254
Аз също започнах на 3-3-2-3 първите три месеца и добре ми беше,но много "ангажиращо" да мисля какво да ям,как да го ям,гледах да разнообразявам.След това излезе статията от един нов семинар на Бари според който при ИР е по добре да има три хранения през макс 6 часа.Опитах и много повече ми допадна,вече половин година се храня 4-4-4 и се чувствам страхотно.Много рядко съм имала отклонения,но за мен най добре е да следвате ежедневието си и естествения ритъм,ако сте гладни хапвате нещо малко режимно,нагаждате си храненията както на вас ще ви е добре и удобно.Досаждам сигурно,ама това и е най-хубавото на зоната,няма ограничения и всичко можете да си съобразите според вкус и предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт