ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 878
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за отговора. Обиколките нямат още динамика. Продължавам, няма да се откажа .
И нещо друго искам да кажа, момичета, независимо от резултата, самодисциплината и  постоянството , които  се проявяват също  носят повод за  гордост и удовлетворение!

# 271
  • Пловдив
На мен ми е трудно с вечерите...така да го измисля, че всички са ядем. Няма как да правя само за себе си...

# 272
На мен са ми най-лесни,всички манджи ядат моите мъже.Хапваме скара със салата,риба с гарнитура,задължително таратор,лазаня,мусака,лятна манджа,руло с кайма или зеленчуково,пица,мъфини солени и сладки,омлети,разбира се за тях и домашен хляб им правя също.Хубавото е че децата са малки и още ядат каквото и ние,скоро като почнат с претенциите ще видим дали и как ще съчетавам готвенето.

# 273
Момичета, тичайте НА Лидъла, това филенце е супер за нас- 97% месо пиле. Сега ям салата и в нея сложиш от това с чушка, топ е!
Има и ХХЛ котидж обезмаслен.

Аз от вчера си започнах Зоната, да видим ще разкарам ли качените 3 кг.

# 274
Ехее Жаки, благодаря Simple Smile А как се казва това филенце?

# 275
Това са пилешките филета,вкъщи много вървят също и трите вида.Всяка опаковка е 2.5 БП,децата ги харесват също.

# 276
Момичета, от това брашно, към 12 гр ли идва за блок като се сметне?
86 гр В минус 6 гр фибри- 80 гр.
900 делено на 80- 11.25 гр за 1 БВх нали?

# 277
Щом фибрите са на долния ред значи са извадени вече.900:86=10,46 излиза,но и 11 да смяташ не е толкова фатално.
Аз днес пробвах курабийки,лесно и бързо станаха,да видим ще одобрят ли довечера моите претенции.
Скрит текст:
Курабии 12 ББ
2БП яйце 2 бр.
2БП белтък от кутия 140 гр.
8БП нискомаслена извара 280 гр.
12БВ овесени ядки 168 гр.
12+10 БМ черен шоколад 85% 66 гр.
Разбивам всичко без шоколада в блендера,после добавям настъргания шоколад обърквам и пека на вентилатор и 180 градуса за 25 минути.Малко течни станаха и не знаех как да ги сгъстя,другият път белтъците ще са ми извара би трябвало да не станат като мини палачинки,а да са си баш курабийки 🤣.

# 278
  • Пловдив
Я кажете тия пакетчета как да ги комбинирам??? С какво?
1 филийка Живена, домат...?

Жаки ти като отделен блок към каква салата ги добави?

# 279
  • София
Аз често правя салата от пилешко филе от гърди с настъргани моркови и нахут (понякога вместо зехтин добавям маслини или ядки). Вероятно и с тези филета ще е вкусно.

# 280
  • Пловдив
Може ли точни грамажи?

# 281
  • София
За 3 балансирани блока: пилешки гърди (сурови) 85 гр., моркови - 260 гр., нахут - 40 гр., зехтин - 1 ч.л. (варианти - 9 бадема или 6 маслини или 30 гр. авокадо или комбинация от тях).
Пилешкото свикнах да го правя за по-бързо и лесно в еърфрайъра. Нарязвам го на хапки, слагам го в дуралексова купичка, добавям сол, евентуално подправка и мазнината, както и 1-2 с.л. вода и го включвам на печене на 170 гр., като на всеки 3-4 минути отварям и го разбърквам. Отнема около 15 минути. Така хем остава сочно, хем е овкусено, хем се запича леко накрая отгоре, хем не се губи нищо, защото после направо го изсипвам със соса в купата за салата. Морковите ги рендосвам на ситно, за да пуснат максимално от сока. Нахутът е от буркан. Друг вариант е с леща вместо с нахут.

# 282
Това пилешко от Лидл е 35 гр за блок - 105 гр
300 грама зеле с малко морков
180 гр тиквички на грил
40 гр нахут.
30 гр авокадо с 2 л кисело мялко( не броя) сух чесън и сол блиндирам за сос.
Заливам всичко бъркам и оставям за час в хладилника.
Аз винаги почти ям тази салата с различни протеини.
Днес същото но с печена скумрия
Ако съм много гладна слагам 4 бл протеин, за въглехидрат 90 мл вино или плод.
Авокадо става съответно 40 гр ако са 4 бл месо.

Аз не правя ранната закуска, защото тренирам на гладно, ям в 10.30 закуска от 3 блока, но нещо много бързо огладнявам едва изкарвам до 14 часа.
Ям 3 закуска , 4 обяд,  4 вечеря - 11 блока общо.
Дали са не ям и закуска 4? Къв е тоя глад😱
Но по калкулатор са ми 11. Аз и без това много трудно свалям… имам 3 кг за махане.
Да пия смути в 7.30 освен от 1 блок…
Не ми се искаше да качвам захарта още толкова рано… не знам как са го мисля.
Може да ми трябва време да свикна.
Почти 85-90 % съм в зелена зона, само яйце, рядко сирене и вино са ми грешките.

# 283
  • Пловдив
А яйцето що не е ок?
За междинна не става ли 1 сварено?

# 284
Зарди това- източник на Арахидонова киселина е.
Ако искаш да си в зелено само белтък трябва, но аз си го ям цяло. За мен яйцето е хубав белтък, не ям всеки ден и не повече от 1-2 та са ми в допустимите грешки.

Общи условия

Активация на акаунт