ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 887
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
И аз като теб...не хвърлям жълтък.

Ще почвам стрикно аз...само да намеря идеи за вечери, та да можем всички да хапваме.

# 286
Жаки, ако си гладна, качи на 4. Няма да е някакво преяждане, пак ще има полза.

Да питам за високомасленото прясно мляко, дали се брои за балансиран продукт?

# 287
  • Пловдив
Момичета, сготвих овчарски пай, но в тенджера. Колко мога да си претегля и да ям уж зоново?

# 288
Нямам идея какво съдържа, но щом е смесено вече месо, тесто, мазнини, няма как да го изтеглиш по зоната. Отрежи си една длан. Яж преди това малко зеленчуци свежи, преди тях удари една вода с ябълко оцет 1 лъжица, и вечерята я пиши греда. От утре си караш по план:)

# 289
  • Пловдив
Ъм...
Съдържа кайма, картофи, мааалко ориз, грах. По принцип има подобни рецепти в сайтовете за Зона хранене, ама аз ме съм теглила преди това.
Според позната нямало проблем...тя си готвила както до сега, само си отсипвала малко количество Rolling Eyes Тоя ясно, че кат е микс няма как...
Уф...
Мерси.

# 290
Ами с общите манджи е много сложно, най малкото мазнините ще да много повече от допустимите 9 гр зехтин за 3 блока вечеря. Нищо фатално няма за един път, но ако е често просто не си в зоната.
Може кайма и ориз въореки че са в червена зона, но грамажите са толкова малко, че мен абсурд да ме заситят.
Аз днес правих мусака за моите , задуших каймата без мазнина, отделих с 3 блока. Направих си запеканка с 3 бл печен патладжан, 3 блока кайма, 1 бл кашкавал, и за десерт 1 смокиня за 4 ия блок въглехидрат. Стана адски вкусно и много и така си хапнах! Ако не беше с патладжан , а с картоф щеше да ми е малко.

# 291
Жаки, много вкусно звучи тази запеканка, като имаш време може ли рецепта? Green Heart

Аз пак с това мляко... Ами сметнах по етикет според формулата (700 : ; 900 : ; 150 : ) и ми се получи :

Протеин = 215.3
Въгл. = 214.2
Мазнини = 42.8

Да го смятам ли за балансиран блок 215 мл. ?

# 292
  • Пловдив
Тая сутрин закусих това...
1 филийка Живена
28г кашкавал
42 шунка, 1/2 краставица
И праскова - 100г.

За обяд имам изпечено свинско, гърди...100гр мога от него, нали? С голяма салата...?

# 293
Жаки, много вкусно звучи тази запеканка, като имаш време може ли рецепта? Green Heart

Аз пак с това мляко... Ами сметнах по етикет според формулата (700 : ; 900 : ; 150 : ) и ми се получи :

Протеин = 215.3
Въгл. = 214.2
Мазнини = 42.8

Да го смятам ли за балансиран блок 215 мл. ?

Мазнина.На 100 грама мазнината е 2.3 гр.,въглехидратите са 0.5, протеин 0.5.
Ползвай калкулатор за изчисляване по етикет.

# 294
Свински гърди са лош избор, но ако можеш отдели парчета без мазнниа, няма свинско в таблицата за сготвен протеин , но дори пилешко сготвено е 25 гр за блок. Ти си смятай колко блока искаш да ядеш. Не добавяй мазнини в това хранене, само въглехидрати.

Капка, то рецепта няма кой знае каква- в блока патладжан, обелен и на кубчета оставих през нощта със сол да се махне горчивото. Запекох във фраяра без мазнина да омекне малко. 2 блока по 380 суров. 1 блок гъби задуших. Смесих зеленчука с 3 блока кайма предварително задушена на трохи. Сложих сух чесън и черен пипер, всичко в силиконова форма, поръсих 28 гр кашкавал, запекох във фрайъра. За 4 блок въглехидрати може плод 100 гр.

Днес друга запеканка 3 блока печени тиквички 180 гр за блок. Протеин 4 блока- 50 гр извара олимпус, 35 гр сирене, яйце, 28 гр кашквал. Всичко обърках пак сух чесън, пак във фрайъра запичам.
100 гр плод за десерт

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 12:07 от JACKLIN*

# 295
  • Пловдив
Жаки, тва последното изглежда доста като количество...
180гр сурови, нали?
А какво е Сутебе? Сигурно е грешка в изписването, ама... Simple Smile

П.п Закуската ми е ок..или?
Вие какво ядохте?

# 296
Кой вид "Живена" ползвате?

# 297
180 гр печени тиквички:) Аз си ям повече като количетво🤪😅 но в зелена зона:)

Закусих любимото ми- 54 гр трици накиснати от вечерта ( 3 бл В) 28 гр кашквал, 35 гр сирене 1 яйце, 1 л кисело мялко с бакпулвер, бъркам, пека във фрайъра на 180 гр за 15 Мин. 30 гр авокадо намачкано с шарена сол. Мажа върху изпеченият тутманик.
Аз не ям готов хляб, в червено е.
Вместо него пека блатчета от труци. Напрво 3 блока труци накиснати предварително, малко мляко с бакпулвер. Като имам това хлебче, си правя пица с 2 бл пуешка шунка и 28 гр кашквал пак на фрайъра. Може и “пържена филийка” режа блага на 2 топя в яйце запържва на тигана и поръсвам с 2 блока сирене.

Мистик, 35 гр сирене съм искала да пиша🤪

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 12:07 от JACKLIN*

# 298
  • Пловдив
М да.. някои неща ми идват доста на мен като количество, други малко...чудо Simple Smile

Аз нямам фраер, та във фурната не знам дали ще се изпече това?
1 филийка не мисля, че е кой знае колко червена Simple Smile ...мога и без него, ама ептен ще зацикля кво да ям.

Кой вид "Живена" ползвате?
сега взех друга, но мисля зелената е най-добре.

# 299
И във фурна става, можеш повече са си изпечеш блатчета и да си имаш. Но ако ще се храниш зоново обмисли покупка на фрайър, аз ако включвам по 3-4 пъти на ден фурната за мен само, ще плащам ток като за световно.

Колото до в каква зона ще се храниш, зависи от целите ти. Аз имам 3 кг за сваляне, свалям многооо трудно и няма шанс да се случи, ако ям в червено. Това за мен, може някой да сваля и при по свободнен режим. За мен няма ли го в таблицата и не е е ли зелено, не го ям🤪😅
Изключение понякога 1 бл кашквал.
С малко не се наяждам та затова и съм в зелено,’е обем да има.

Общи условия

Активация на акаунт