Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 813
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
А тези частните… Надежда, Щерев, там дали може ?
hardcandy, ще пусна утре, а то какво би показало, нали няма вече бременност така или иначе.
И друго което ме дерзае, за да се изчисти тази лигавица, наистина ли ще трябва нов кюртаж или може да стане и с цикъла, ако изобщо дойде и след дуфастона…

# 106
  • Замък сред облаците
Не разчитай на частните, имат оскъден персонал на смяна уикендите, ако въобще имат дежурен кабинет за преглед уикенда.

# 107
А тези частните… Надежда, Щерев, там дали може ?
hardcandy, ще пусна утре, а то какво би показало, нали няма вече бременност така или иначе.
И друго което ме дерзае, за да се изчисти тази лигавица, наистина ли ще трябва нов кюртаж или може да стане и с цикъла, ако изобщо дойде и след дуфастона…
В Надежда може да пробваш, дежурния кабинет долу.. минава се през регистратура, те викат лекар от отделението. Може да се падне богът на гинеколозите, може да се падне тотално рандом лекар, който е на смяна в общи линии.
ЧХГ ще покаже дали има остатъчни клетки от бременността, които обаче все още функцонират по някакъв начин, което не е ок. Тогава задължително втори кюретаж и дълго проследяване дали хормонът е неоткриваем.
Рядко явление е това, но все пак да го изключиш като вариант.

# 108
А в майчин дом всички ли са добри ?
От провинцията съм и уикенда ще идвам към София, пък ако трябва и през седмицата, просто не искам да съм в неведение дълго време, още повече ако има и риск някакъв, че така съм между чука и наковалнята.
Да започвам ли дуфастона или първо трето мнение…

# 109
Когато започна моят аборт в събота, ходих в Шейново. Прегледа ме специализант, но извика дежурния гинеколог да потвърди че съм се изчистила.

А в майчин дом всички ли са добри ?
От провинцията съм и уикенда ще идвам към София, пък ако трябва и през седмицата, просто не искам да съм в неведение дълго време, още повече ако има и риск някакъв, че така съм между чука и наковалнята.
Да започвам ли дуфастона или първо трето мнение…

# 110
  • София
Леле, историята на Бонди цял сериал стана... Ако не е тайна, къде го прави тоя аборт?

Топогин е лекарство за отпускане на шийката, пие се преди аборт или хистероскопия, за да влизат по-лесно инструментите. Не очаквай Топогин да изчисти матката.

Дуфастон е прогестерон, но е доста малка доза. Идеята му е да помогне на твоя прогестерон и при спиране да наподоби хормоналния фон при започването на цикъла.

Ако има нещо неизчистено е възможно да се изчисти при следващия цикъл, но няма гаранция. Ако неизчистеното все още отделя чхг - никакъв шанс. Тогава не може да дойде и цикъла нормално.

В този ред на мисли - добра идея е да пуснеш чхг кръвен тест.

За преглед - отиди на АГ с добра техника, и по възможност да те светнат с доплер, за да се види по-добре да няма нещо останало кръвоснабдено... Нормално е този, който ти е правил аборта, да каже че няма проблем. Отиди при друг, при трети...

За болница - за да те вземат по спешност, по пътека, отиди на място, където има спешен АГ кабинет - Майчин дом, Шейново, Тина Киркова, от частните - надежда, Токуда, света София...

А с кистата, която уж бяха видели, какво стана?

# 111
delisardeli, ужас направо…, реве ми се. Аборта е правен в Пазарджик, уж при най-добрия за града отидох.
А киста няма, само информативно питах за нея.
От тези всичките, които изброихте къде да отида? Евентуално мога и следобяда да тръгна към София… да хвана някой по-добър специалист.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 08:48 от Bondy07

# 112
Bondy07, единственото редно и удачно нещо, което можеш да направиш в момента е да спреш да се паникьосваш, защото не мислиш рационално и да отидеш на лекар в София, много болници и варианти има, има и сайт супердок, може да видиш и там някой със скорошни часове, да се обадиш, където се налага и всякакви такива.

Предвид, че ти казват две различни неща, никое мнение няма как да знаем дали ще ти помогне, защото не се знае все още в конкретика каква е твоята ситуация. Късмет!

# 113
Като начало ходих да си направя ЧХГ тест, както ме посъветвахте. Звъннах в болница Щерев в София и днес може при д-р Билчев, имате ли някакви отзиви за него ?

# 114
Аз нямам отзиви за него, моята АГ там е друга, но щом няма часове и не може да избираш между няколко например, отивай при него, поне е трето мнение, имат хубав апаратура и ако се наложи ще те приемат веднага мисля.

# 115
Има свободен час и за Иван Димитров за днес в Люлин Мед…

# 116
При Билчев съм била на фетална морфология. Видя че на бебето ми му липсва носна костица. Моя близка ходи при него на годишни прегледи, цитонамазка и т.н. Всеки път й казвал какъв й е яйчниковия  резерв, на база броя на фоликулите, без да е втори ден от цикъла (втори ли беше?) и без изследвания на хормони. Доколкото знам така се проверява резерва. Та с две думи, аз не бих избрала Билчев. Обаче ти трябва сама да решиш. Не може да разчиташ на форума за избор на доктор. Не може и да очакваш тук да ти се отговори на въпроси, които са от лекарската компетенция и си трябва лекар за тях. Тук сме просто анонимни потребители.

# 117
Тъй като не ги знам лекарите в София, затова търся отзиви за добър такъв.

# 118
Истински добрите такива най-вероятно няма да имат часове от днес за утре.

Влез в сайта супердок, напиши на лекар - Акушер-гинеколог, на местоположение - София-град и разгледай. Има информация кой лекар кога има часове, както и отизиви от пациенти, които може да си прочетеш, отделно в описанието на лекаря може да видиш къде работи, за да търсиш такъв, който е в болница и при нужда може да те приеме. Не се мотай.

# 119
Тъй като не ги знам лекарите в София, затова търся отзиви за добър такъв.
Писах ти на лично за вариант за днес, ако успееш.

Общи условия

Активация на акаунт