Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 845
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, вчера вечерта ходих при д-р Белчев в болница Щерев. Каза, че има  удебелена лигавица, която ще се изхвърли с цикъла. Изписа ми дуфастон за 10 дни.
Нещо, което не разбрах, а уж попитах… та до колкото разбрах тази лигавица я има при всеки цикъл и се изхвърля с идването на цикъла и не е остатък от аборта. Защото каза, че е много “чиста”, ако било остатъци от аборта се виждали по друг начин.

# 136
Момичета, вчера вечерта ходих при д-р Белчев в болница Щерев. Каза, че има  удебелена лигавица, която ще се изхвърли с цикъла. Изписа ми дуфастон за 10 дни.
Нещо, което не разбрах, а уж попитах… та до колкото разбрах тази лигавица я има при всеки цикъл и се изхвърля с идването на цикъла и не е остатък от аборта. Защото каза, че е много “чиста”, ако било остатъци от аборта се виждали по друг начин.
Както си и мислех, лигавицата си е нормалната натрупана такава, както преди всеки цикъл - ако е значително удебелена, може би ще е по-обилен. Почвай си лекарството по схема, ще ти дойде след него и ще се успокоиш (надяваме се). Ако беше остатък от аборта, със сигурност щеше да имаш някакви минимални признаци на възпалителен процес.

# 137
Да, доктора каза, че е доста удебелена и да очаквам по-обилен и болезнен цикъл. Няма никакви съсиреци, остатъци, полипи и тн. Изрично попитах… та, вече съм по-спокойна, започвам дуфастона и чакам да дойде.
Между другото каза, че имам доста добър яйчников резерв (това не знам как се вижда, но явно апаратурата му го позволява).
Каза, че и матката си е ок.
Дано сега дойде по-бързо 🙏🙏🙏

# 138
  • Ст Загора
Ще дойде бонди,  но имай предвид че след дуфастон може да не дойде веднага.

# 139
  • София
Супер! По-удебелена е лигавицата, защото не се е лющила от аборта насам. Би трябва да ти дойде до 5 дни след спирането на прогестерона.

# 140
А тези частните… Надежда, Щерев, там дали може ?
hardcandy, ще пусна утре, а то какво би показало, нали няма вече бременност така или иначе.
И друго което ме дерзае, за да се изчисти тази лигавица, наистина ли ще трябва нов кюртаж или може да стане и с цикъла, ако изобщо дойде и след дуфастона…
В Надежда може да пробваш, дежурния кабинет долу.. минава се през регистратура, те викат лекар от отделението. Може да се падне богът на гинеколозите, може да се падне тотално рандом лекар, който е на смяна в общи линии.
ЧХГ ще покаже дали има остатъчни клетки от бременността, които обаче все още функцонират по някакъв начин, което не е ок. Тогава задължително втори кюретаж и дълго проследяване дали хормонът е неоткриваем.
Рядко явление е това, но все пак да го изключиш като вариант.
кой е богът на гинеколозите в надежа?

# 141
А тези частните… Надежда, Щерев, там дали може ?
hardcandy, ще пусна утре, а то какво би показало, нали няма вече бременност така или иначе.
И друго което ме дерзае, за да се изчисти тази лигавица, наистина ли ще трябва нов кюртаж или може да стане и с цикъла, ако изобщо дойде и след дуфастона…
В Надежда може да пробваш, дежурния кабинет долу.. минава се през регистратура, те викат лекар от отделението. Може да се падне богът на гинеколозите, може да се падне тотално рандом лекар, който е на смяна в общи линии.
ЧХГ ще покаже дали има остатъчни клетки от бременността, които обаче все още функцонират по някакъв начин, което не е ок. Тогава задължително втори кюретаж и дълго проследяване дали хормонът е неоткриваем.
Рядко явление е това, но все пак да го изключиш като вариант.
кой е богът на гинеколозите в надежа?
Нямам идея, но все някой е, винаги има поне по един Smile

# 142
  • Замък сред облаците
В Надежда сигурно е собственикът конкретно 😁

# 143
Питанка: при вас има ли промени в начина, по който се усещате физически преди цикъл? Питам, защото преди бременността и аборта седмицата преди датата бях дроб, гърдите ме боляха много, усещах си тежест в корема, а сега нищо. Най-най странно ми се вижда отсъствието на каквото и да е усещане в гърдите, нито се уголемяват, нито болят… някакви идеи на какво се дължи, кое точно се е разбърникало до такава степен?
Пс: Минаха 6-7 месеца.

# 144
  • Замък сред облаците
Нормално е, тялото се променя. Аз също имах по-малко ПМС след абортите и раждането.

# 145
  • Ст Загора
Момичета парене рри секс от какво е ? В края на мц само, 2 м се случва. Първият чист ден . Трябва мб да пусна сиг

# 146
  • Замък сред облаците
Вагинална сухота, възпаление?

# 147
  • Ст Загора
Сухота не.
То и болки имам пе ппи сес ами ей тэъй, седя сели и ме пробожда и охкам мактата. Сящаш от биопсиите , че дали не знам

# 148
И при мен се получиха подобни промени - цикълът ми се облекчи, не е толкова дълъг и обилен като преди и изчезна едно зацапване, което имах преди цикъл. Гърдите също спряха да се подуват и болят. След аборта започнах да пия доста витамини и добавки, предполагам наваксването на дефицитите оказа влияние.

Питанка: при вас има ли промени в начина, по който се усещате физически преди цикъл? Питам, защото преди бременността и аборта седмицата преди датата бях дроб, гърдите ме боляха много, усещах си тежест в корема, а сега нищо. Най-най странно ми се вижда отсъствието на каквото и да е усещане в гърдите, нито се уголемяват, нито болят… някакви идеи на какво се дължи, кое точно се е разбърникало до такава степен?
Пс: Минаха 6-7 месеца.

# 149
Сухота не.
То и болки имам пе ппи сес ами ей тэъй, седя сели и ме пробожда и охкам мактата. Сящаш от биопсиите , че дали не знам
Как толкова време след  биосиите ще те боли матката, каква е болката само след секс или и без секс те боли

Общи условия

Активация на акаунт