Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 811
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Това са двама различни лекари. Единия, при който ходих днес каза, че не са ме изчистили както трябва и имам съсиреци и останала лигавица и трябва да направя втори кюртаж или да пробваме с топогин.
Другия лекар, който също посетих днес, след изказването на първия, е същност този, който ми прави вакуум аборта,  та той отхвърли че имам съсиреци и че не съм изчистена добре и ако това е било така, съм щяла да вдигам температура и да имам кръвотечение. Имала съм малко лигавица, която с идването на цикъла щяла да се изчисти. А за полипа не беше много сигурен, каза след цикъла ще видим, но ще изчакаме цикъла, и че може да се изчисти с цикъла. Изписа ми дуфастон за 10 дни.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 19:34 от Bondy07

# 91
  • Ст Загора
Иди на 3 док.
Този от аборта ясно тъй ще каже.

# 92
А какво означава да има остатъци и да не съм изчистена напълно ? Тази лигавица такава ли е и наистина може ли с идването на цикъла да се изхвърли сама или само с кюртаж може ?

# 93
Здравейте дами направиха ми аборт на 14.02, още имам кървене днес е вече 9ден след аборта, в деня на аборта и следващия имах доста обилно кървене, АГ предположи, че е от клексна понеже бях на терапия, след 4-5ден понамаля, 6-7ден кървенето беше свтло червено доста оскъдно и слузесто мислех че вече ще спира и заради това е така, но не вчера и днес пак леко се засили и е кафеникаво/тъмно червено. Дали някой е бил с по-дълго кървене и подобни симптоми. След първия аборт почни нямах кървене само като зацапване за 3-4дни затова този път малко се притеснявам.

# 94
  • Замък сред облаците
Нормата за кървене и зацапване е 10-20дни. Даже е притеснително как първия е било само 3-4 дни, това говори за доста остъргана матка.

# 95
Момичета, ще се гръмна вече от притеснение. Кажете ми моля ви се по-опитните, тази лигавица проблем ли е ? Може ли да се изчисти с цикъла…
Искам да потърся и трето мнение на лекар, но ако това е нещо спешно, трябва да знам колко бързо да действам…, имам предвид че обикновено поне след седмица се записва час за по-читавите гинеколози. А и не знам дали да не се насоча към София или Пловдив. Има ли сега уикенда къде да отида в София за мнение ?

# 96
  • Замък сред облаците
Не сме лекари, нито гадатели, за да кажем кое мнение е вярно. То с цялата поредица абсурди на мен отдавна ми прилича на пързалка случая…

# 97
Бонди, другите момичета със задържана кръв и съсирване след аборт ще кажат и при тях как е било, но при мен беше доста болезнено усещането и го откриха още в първите дни след аборта. Силно ме съмнява да имаш задържана кръв/съсиреци над 50 дена и да не усещаш нищо, вероятно са видели само лигавицата. А и да имаш нещо задържано, дали ще са 50 или 57 дена вече не виждам голяма разлика. Отиди и на друго мнение, но според мен докато си чакаш часа и ще ти дойде.

# 98
Благодаря, поуспокоих се. След първия аборт след 2седмици бях на преглед и да е бях в овулация и след 25дена ми дойде цикъла още след първия цикъл АГ каза, че всичко е наред но бяхме изчакали още 2 цикъла. Надявам се и този път всичко да протече, възможно най-гладко и безпроблемно.
Нормата за кървене и зацапване е 10-20дни. Даже е притеснително как първия е било само 3-4 дни, това говори за доста остъргана матка.

# 99
ААсъжалявма, че си останала с такова впечатление, просто толкова неща ми се случиха, че едва ли има такъв карък като мен. А и самата аз вече изперках и съм тотално объркана. А аз не искам да кажете кое мнение е вярно, а до колко опасно е тази лигавица, която е останала. И дали може да се изчисти с цикъла…
Това, което най-много ме притеснява е, дали няма да стане нещо на матката..
Fayona, да определено ще ми е полезно мнението на момичета, които са имали остатъци някакви.
При мен, както бях писала и преди на 5-я ден получих болки ниско долу, не бяха силни или нетърпими. Тогава ходих на преглед, точно за да видят дали всичко е изчистено и дали няма съсиреци. Даже три пъти отидох (за по-сигурно), потвърдиха ми, че всичко е изчистено и няма съсиреци.
После на 30-я ден пак имах болка за два дни като при първи ден на цикъл, тогава помислих, че цикъла ще дойде. Е… не дойде, същото се случи и преди няколко дни и като не дойде пак, се обадих на гинеколога. И историята от днес вече я знаете…
Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате лекар или клиника в София, които могат да ме видят утре вечер или уикенда.
Съжалявам, ако съм така хаотична, но в момента точно така се чувствам и не знам на къде да поема и какво да правя.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 20:44 от Bondy07

# 100
  • Ст Загора
Бонди , не си само ти . Аз също имам кофти аборти и съм мн озлобена иневена и недовервива. Въобще около мц съм мн зле ... даже не знам дали ще ке хпобвам за дете... Моята история е от 8 г , март точно
... Мн изследвания мн док...

# 101
Насито, разбирам те…, съжалявам за това през, което си минала. Дано скоро ни зарадваш с хубави новини.

# 102
  • Замък сред облаците
Майчин дом, Шейново и първа АГ (бивша Тиба Киркова) са тези в които могат да проверят ситуацията и уикенда.

# 103
  • Ст Загора
Благодаря Бонди ! Не знам дали ми се опитна. Имам кофти спомени от аг  болницата от док ...

# 104
А какво означава да има остатъци и да не съм изчистена напълно ? Тази лигавица такава ли е и наистина може ли с идването на цикъла да се изхвърли сама или само с кюртаж може ?
Я, пусни едно бета ЧХГ (венозна кръв) за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт