Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 46

• 45 707
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, група,
Закупихме парцел до София (над в.з. Бункера) и сега започваме и ние с проекти, визи за проектиране и т.н.
Ориентирали сме се към сондаж, тъй като парцела е в сравнително спокойна част и няма къщи в близост прекарването на ВИК е скъпо.
Имате ли някакви препоръки за човек или фирма, които да работят в този район. Според предварителни проучвания сондажа ще е на към 80м.

# 691
Здравейте, обмислям покупка на парцел който е с разрешение за строеж. Проблемът е че проекта не ми харесва изобщо. Има ли начин да се “поправи” с друг проект?

# 692
Може по чл. 154(5)

# 693
  • София
Здравейте, група,
Закупихме парцел до София (над в.з. Бункера) и сега започваме и ние с проекти, визи за проектиране и т.н.
Ориентирали сме се към сондаж, тъй като парцела е в сравнително спокойна част и няма къщи в близост прекарването на ВИК е скъпо.
Имате ли и някакви препоръки за човек или фирма, които да работят в този район. Според предварителни проучвания сондажа ще е на към 80м.
Иво - 0887 990994

# 694
Привет, имам следното питане в парцел зона Оз1/обществено обслужване/ може ли да се изгради малка частна административна сграда? Благодаря!

# 695
sunshine81, не съм съвсем сигурна, но си мисля, че ако на партера се оформят помещения от рода на магазин, кафене, фитнес или нещо подобно с обществено предназначение, би могло. След въвеждане в експлоатация едва ли някой ще проверява дали на партера се продава нещо или се ползва като офис, стига да си го строите за вас. Ако е за продажба може и да има проблеми купувача, ако не иска да го ползва по предназначение.

# 696
  • София
Привет, имам следното питане в парцел зона Оз1/обществено обслужване/ може ли да се изгради малка частна административна сграда? Благодаря!

Може.

# 697
Здравейте. Миналата есен се наложи да се насипят камъни, чакъл в двора, заради дъждовете. Машината за замазки не можеше да влезе и се насипа едно доста голямо количество. Сега обаче искам да оправя двора, да махна камъните и да насипя пръст и засадя зеленина. Имате ли идея за какво може да се употребят камъните и чакъла? Аз си мисля, едното е за насипване в основи на ограда, другото-като пълнеж за габиони. Обаче се притеснявам, на габионите, сложени като ограда, ако им срежат телта? Някой с решение на такъв проблем?

# 698
На всяка ограда могат да срежат телта.
Чакъл за габиони не е много подходящ, трябва да са по-големи - трошен камък се ползва голяма фракция.
С чакъл се бърка бетон.

# 699
  • София
Pepi Petrova, а настилките около къщата вероятно не сте ги правили? При поставянето на плочки/павета се прави основа от около 15-20 см инертни материали, на пластове. Със сигурност ще ви трябва.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 14:19 от sofyia

# 700
Едрата фракция е върху земята, върху нея са по-ситните камъни. Може би трябва да се разделят на два купа, и да се прецени кое за къде е. Лошото е, че съседът не ще да дава пари за ограда, да си поделим разходите. Парцелът му е обрасъл, разграден, чист змиярник. Казах му това, но не иска да чуе. Чака аз да я направя с мои пари.Нямам думи просто как може да има такива хора.

# 701
Знам,че цените зависят от много неща,но някой има ли представа колко би излязъл груб строеж само- на 2 етажа по 50-60 кв. примерно .(понеже четох,че по-евтино излиза на повече етажи,отколкото на 1) На сглобяемите къщи има що годе някакви обявени цени,но на монолитните нещо не мога да открия. А след грубия строеж предполагам ние може да си я довършваме когато както и колкото можем. Thinking

# 702
Едрата фракция е върху земята, върху нея са по-ситните камъни. Може би трябва да се разделят на два купа, и да се прецени кое за къде е. Лошото е, че съседът не ще да дава пари за ограда, да си поделим разходите. Парцелът му е обрасъл, разграден, чист змиярник. Казах му това, но не иска да чуе. Чака аз да я направя с мои пари.Нямам думи просто как може да има такива хора.
Ами не е длъжен. Правиш си я в твоя парцел и толкова.
Много трудно ще разделиш фракциите, особено като вече са улегнали. Да не кажа невъзможно.
Дни ка нямаш ли на положението?

# 703
Съгласен ли е поне да е по средата?

# 704
  • София
Знам,че цените зависят от много неща,но някой има ли представа колко би излязъл груб строеж само- на 2 етажа по 50-60 кв. примерно .(понеже четох,че по-евтино излиза на повече етажи,отколкото на 1) На сглобяемите къщи има що годе някакви обявени цени,но на монолитните нещо не мога да открия. А след грубия строеж предполагам ние може да си я довършваме когато както и колкото можем. Thinking
Аз не съм сигурна колко дълго може една къща да седи на голи тухли без врати и прозорци и да е ок така да чака...

Общи условия

Активация на акаунт