“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Марта някой знае ли българка ли е? Емигрантка, американка първо поколение?

Засега е дупка в сценария. Не е ясно. Но реално с този чисто български акцент няма как да е американка първо поколение. Той и Филип би трябвало да говори с акцент на американски английски, но хайде да не придиряме.

Дано само не ни сервират някой шок, че е и Марта е продукт на комплексните връзки в родословното дърво Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 16:56 от Cool_Cat

# 631
Аз пък не разбирам как ако детето е починало, това че то прилича на майката, ще отчужди бащата от нея. Той нали я обича? Излиза, че е обичал просто детето.
Друг смисъл намирам в думите, които цитирах по-назад (всеки път, когато я видя, все едно виждам сина ни), ако и ти за тях говориш. Не става въпрос за физическа прилика, а за това, че са имали нещо толкова ценно, двамата заедно, и вече го нямат. Напомня му за трагедията, за невъзвратимата загуба, за болката, която не може да преодолее. А Елина е вятъра, виното, опиянението, нещото, което ще го откъсне от смъртта на детето му. И в този ред, спокойно можем да приемем желанието на Филип да се раздели с Марта, без да е необходимо да ѝ приписваме всякакви грехове.

# 632
Особено на вечерята в Бургас така да си личеше, че са близки... душевно близки. Просто вечеряха, разказваха си забавни случки, разхождаха се...
Личеше колко им е приятно заедно. Добре го пресъздадоха Зомбори и Телбис.
Чак нямаше нужда от сексуална сцена накрая.

Точно. Аз имам приятелки с които така добре се разбирам. И - не сме правили секс. Просто има хора  с които си на една вълна като мислене, ценности и пр.
Точно, аз с колко съм такава сродна душа  по тази логика. И то в чисто приятелския смисъл  на думата.
И пак за мен няма дълбочина между Филип и Елина.

# 633
А Елина е вятъра, виното, опиянението, нещото, което ще го откъсне от смъртта на детето му. И в този ред, спокойно можем да приемем желанието на Филип да се раздели с Марта, без да е необходимо да ѝ приписваме всякакви грехове.

Филип има право да се раздели с Марта и да оформи нова връзка с когото иска. Но защо прави дете след като връзката му с Марта е вече уж изчерпана? Филип изобщо не е жертва тук. И Елина не е някакъв романтичен герой. За мен нито един от тях тримата не е убедителен и целият триъгълник е провинциална драма.

# 634
И двамата са българи.

# 635
По логиката на филма, напълно е възможно е и така да се тълкува. Но някак не ми се връзва да са си хубава двойка от показаното в С1. Хора всякакви. Като че ли на Зомбори му е трудно да го изиграе в С2 как точно е...

# 636
  • Галифрей
Много добре си играе Зомбори, такъва му е ролята. Талантлив си е, гледайте  го в други продукции.
Всичко актьори в сериала играят прекрасно и на някой им паства ролите като ръкавичка.

# 637
  • Варна
Филип има право да се раздели с Марта и да оформи нова връзка с когото иска. Но защо прави дете след като връзката му с Марта е вече уж изчерпана? Филип изобщо не е жертва тук. И Елина не е някакъв романтичен герой. За мен нито един от тях тримата не е убедителен и целият триъгълник е провинциална драма.
Самото забременяване на Марта не е ясно как се е получило.  В смисъл дали тя съзнателно не е ползвала контрацепция и са желали да забременее или е забременяване въпреки контрацепцията.

# 638
Е, как ще тръгне Марта нанякъде без червената си чантичка (която никой не иска да ми каже каква е)?
Ако дадете скрийншот на чантичката, може да я открием.
В момента Виктор Божинов говори по БНТ

# 639
  • София
Е, как е забременяла! Те даже показаха (почти).
Решиха малко да си починат. Отидоха в старата им къща в Мелник. Изпиха бутилка вино. Правиха секс.
Женени хора с, без деца. Не е нужно да треперят за контрацепция. Пък и още не беше решила тя за раздялата, а той дори и след това не вярваше, че го е напуснала.

# 640
  • Пловдив
В първи сезон, при цялата претенциозност и припряност на Марта, постоянното мрънкане, високомерие, неприемане.....ме изненада сцената за интимна близост. Някак не ми се връзваше и се запитах какъв заек ще изскочи от този храст. Има някакви загатнати подсказки в сценария, нещо уж без смисъл, но с идея за доразвитие. Лично за мен има много започнати сюжетни линии без завършек и това ми прави действието малко хаотично и непоследователно. Аз изгледах сезон 1 накуп и краят ме остави изключително озадачена. През лятото отидохме семейно до вила "Мелник", изключително исках да видя това място и се натъкнахме на......"Маркова изба". Нямаше винен тур, нито беседа, не можело, снимали филма. Накупихме кашончета с вино и така разбрах за продължението. Имам чувството, че или ще снимат друг сезон, или ще оставят всеки да си хареса край на историята. Но пък то това е типично за сериалите. Турците го владеят до съвършенство, но там мащабите са други. Гледах един сериал, който претърпя толкова метаморфози, накрая от 3 сезон се превърна в забавна комедия и към края вече бях забравила кой участваше в първи сезон и какво се е случило тогава......

# 641
Е, как ще тръгне Марта нанякъде без червената си чантичка (която никой не иска да ми каже каква е)?
Ако дадете скрийншот на чантичката, може да я открием.
Скрит текст:
Тази.

# 642
Марта избра виното като тест и дразнение. Тя знаеше, че Филип е изпил една бутилка, докато я няма. Цялото поведение на Марта е лицемерно и със задни мисли. Подвежда с мило личице, ако това само ви е ок...

Аз съм на същото мнение. Съвсем не като добър жест избра точно това вино да подари. И смятам, че целта й беше да подхлъзне Елина да се издаде, че са изпили първата бутилка с Филип. Ако не се лъжа така беше, а Филип излъга Марта, че я е изпил сам след като замина за Америка.

# 643
Ами тя си призна,каза и "Опитвала съм го,много е добро,но трябва да се сподели със специален човек."
И аз не харесвам Марта,нито в първи сезон,нито сега.Това че е бременна въобще не ме умилява,нито ми променя мнението че е лисица и хитра.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 21:10 от Лещичка 💙💚

# 644
  • Галифрей
Както казваше едно време Мъци във видеата си “ Демон Лисица” 😂
Това тя в мойте очи. Това с бутилката беше същото с парфюмът.
Ох само един епизод я съжалих.

Общи условия

Активация на акаунт