Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 11

• 31 006
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря, Амели! А за приложното според вас до къде ще стигне балът на 2ро класиране.

Здравейте, дами, не съм влизала от години, но темата за художествените училища ме доведе тук. На база опита ви, дали бихте споделили горе доку колкоместа в НУИИ се осовобождават за второ класиране.
Имало е години с по двадесет записали се в друго училище. Покрай надплановия прием за еднаква оценка не мога да кажа дали са поканили 15/20 или 20+

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:00 от diana_jotova@hotmail.com

# 691
Здравейте! Дъщеря ми е приета в НХГ"Ц.Лавренов' и в Сценични кадри. Пред много тежка дилема сме. Имате ли отзиви за двете училища? Много ще са ми е полезно да споделите мнение. Благодаря предварително!

# 692
  • софия
https://ngpisvetiluka.com/wp-content/uploads/2024/07/3_02_07_202 … aita_i_lepene.pdf

Заповядайте официалното класиране на Приложната.

# 693
  • Пловдив
Здравейте! Дъщеря ми е приета в НХГ"Ц.Лавренов' и в Сценични кадри. Пред много тежка дилема сме. Имате ли отзиви за двете училища? Много ще са ми е полезно да споделите мнение. Благодаря предварително!
Здравейте! Синът ми също е приет в двете, но непоколебимо избра НХГ-Живопис, за което си мечтаеше. В Сценични кадри е приет-кукли. Изборът не трябва да е между училища, а между специалностите и най-вече, какви са желанията и изборът на детето. Моето иска да рисува. Много да рисува Simple Smile Успех!
Дописвам се: току-що ми се обадиха от Сценични кадри, че е приет и на първо желание-Компютърна анимация. Изборът му остава НХГ.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 11:49 от ilik123

# 694
  • Варна
Даааа, ние сме вътре 5,38. Олекна ми. Утре уж, ще ми дадат да видя рисунката към МОН, не мога да преглътна 65т, вярвам има нещо сбъркано, я друга рисунка, я грешка при представянето.
Чудесна новина, браво на детето!!!

# 695
извинете за тъпия въпрос - децата не са разделени на паралелки, а по специалности, така ли? ние сме приети в НГПИ също.

# 696
  • София
извинете за тъпия въпрос - децата не са разделени на паралелки, а по специалности, така ли? ние сме приети в НГПИ също.
Най-големите като бройки специалности образуват 1 клас и към тях прибавят учениците от малобройните специалности. Моята беше Мода+Метал в един клас.
Честито!

# 697
zenata, честито!

Там записвате детето в определена специалност, а след това се формират паралелки, които събират децата от две специалности.
Във випуска на дъщеря ми модата е заедно с текстила в един клас.

# 698
Звъннах току-що в НПГПФ, резултатите от изпита по рисуване ще бъдат качени на сайта довечера. 🤪

# 699
т.е. всички деца в паралелката учат общите предмети, а се разделят по специалните предмети?

# 700
  • София
т.е. всички деца в паралелката учат общите предмети, а се разделят по специалните предмети?

Точно така е.

# 701
  • софия

Точно така.

Вече официално - на приетите, честито!
Тези с 4,20 да не оклюмват.

Някой ходи ли да си гледа работата на детето?

# 702
В класа на дъщеря ми (общо 26 деца) всички деца от мода са подредени по азбучен ред и са с номера от 1 до 17. След тях от 18ти нататък започват децата от текстил, отново подредени по азбучен ред.

По общообразователните предмети всички учат заедно.
По  рисуване, живопис и ИТ са разделени в две групи - от 1ви до 13ти номер и след това от 14ти до 26ти номер.

По специалните предмети (мода и текстил) са разделени в общо 3 групи - две групи за мода и една група за текстил, като часовете се провеждат по едно и също време за трите групи.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 12:47 от Dame

# 703
  • София
Да, това с МК и МОН, визирам главно 51, си има огромна разлика. Защото в 51 се бориш с матура по рисуване, МАТ и БЕЛ. И там не знам защо балът е толкова висок и то толкова години е в топ 10.
Моето дете имаше огромно желание за 51, но не знам дали ще ни стигне бала.
В останалите не се явихме. Успех на всички деца.

# 704
Има резултати на сайта на НПГПФ...

Общи условия

Активация на акаунт