Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 40 741
  • 669
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, интересуваме имали финансова институция в Бг в която мога да открия фирмена сметка без такса или с ниска такса. До сега ползвах  mypos, но сега ще има промяна. Прочетох, че ще има ирлански IBAN, от там трябва да се декларират в БНБ  и ми ке вижда много сложно. Имам 3-4  макс 5 превода в годината. Нямам касов апарат и други операции
https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/taksi/upravlenie-na-akaunt-i-ide … diceski-lica#sepa

# 661
Здравейте, интересуваме имали финансова институция в Бг в която мога да открия фирмена сметка без такса или с ниска такса. До сега ползвах  mypos, но сега ще има промяна. Прочетох, че ще има ирлански IBAN, от там трябва да се декларират в БНБ  и ми ке вижда много сложно. Имам 3-4  макс 5 превода в годината. Нямам касов апарат и други операции
https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/taksi/upravlenie-na-akaunt-i-ide … diceski-lica#sepa
Благодаря, разглеждах сайта им, но в него пише че клиента получава IBAN  започващ с LT независимо от държавата на клиента. Пак ли трябва сметката да се декларират в БНБ?

# 662
Да, трябва да се декларира - https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/blog/deklarirane-na-paysera-smetka
Дават и виртуален BG IBAN.
БАКБ имат промоция за сметка без такси, но пък искат да има постоянно минимум 3000 лв салдо по сметката.

# 663
Здравейте, някой има ли опит с преводи от САЩ в долари и коя банка е с най-изгодни такси? Физическо лице съм, преводите се очертават да са ежемесечни в порядъка 3-4к

# 664
Здравейте, някой има ли опит с преводи от САЩ в долари и коя банка е с най-изгодни такси? Физическо лице съм, преводите се очертават да са ежемесечни в порядъка 3-4к
Wise предлагат безплатна американска лична сметка в USD и без такса поддръжка на Wise. Можеш да си поръчаш карта(преди 1-та беше с безплатна доставка, но вече се плаща). После в самото приложение може да ги обмениш в BGN или по-точно в EUR.  Нашите банките ще ти вземат такса за входящ валутен превод в USD и не си заслужава.

# 665
Здравейте, някой закривал ли е сметка в Пощенска банка да сподели какъв е процеса?

# 666
  • София
Здравейте, някой закривал ли е сметка в Пощенска банка да сподели какъв е процеса?
Аз закрих съвсем скоро. Парите ги прехвърлих в друга банка, но имаше малка сума останала. Закриха сметката и ми изплатиха няколкото евро в лева.

# 667
  • here and now
За да стане с едно разкарване, би трябвало да не сте ползвали сметката един месец, най-добре два, ако е разплащателна. Попълвате каквото там ви дадат. Аз чаках близо час заради една стотинка, която незнайно как  е останала висяща при плащане в сайт преди 4154 дни. Прибирате си кеша и се черпите, че сте се отървали. Това е!

# 668
Бързо и лесно ли става прехвърлянето от Виза на Мастъркард? Пак за Пощенска банка става дума.

# 669
Бързо и лесно ли става прехвърлянето от Виза на Мастъркард? Пак за Пощенска банка става дума.
Няма какво да прехвърлят. Едната карта се закрива и ти откриват другата като е добре да стане в обратен ред, за да не останеш без карта, докато новата пристигне. Към една и съща сметка може да имаш неограничен брой карти.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 11:53 от ЧревоУгодник

Общи условия

Активация на акаунт