Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 939
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Пиърсинг на 14г за положени усилия? Категорично не бих разрешила. Моята дъщеря за същите усилия иска домашен любимец и се опитвам да я вразумя, защото е огромен ангажимент

# 406
И аз като Ну Заяц, да кажа, че пиърсинг на езика е най-лошото решение евър 🙄 Аз имам и татуировки, за тях бих препоръчала да са на места, които лесно могат да се скрият, аз на 18 не съм мислила, че може да имам сериозна професия и да ми се наложи в жегата да ходя на работа с дрехи с дълъг ръкав. За пъпа не мога да кажа, на мен ми харесва, на 14 ми се вижда рано, но пък щом е обещано на детето, значи няма как. Особено ако детето е способно да отиде да се пробие на своя глава, по-добре да е контролирано и в проверено студио. Брат ми имаше едно гадже, проби езика тайно от родителите, кри се няколко дни и това костваше парче от езика.

# 407
  • Варна
Ей, очаквах такива мнения. Аз съм имала пиърсинг на езика и под устната. Като бях на нейната възраст сама си пробих втора и трета дупка на ушите. Сега съм махнала всичко. Избирам си битките, татуировка съм категорична, че и след 18 не искам да виждам. Знам, че може и сама да отиде и да си пробие пъпа, предпочитам аз да избера мястото.

# 408
  • София
Ehinaceq, аз самата съм казала на моята, че пиърсинг на пъпа може след 18, но смятам, че след като е обещано трябва да се изпълни. И наистина щом го иска, има опасност сама да го направи. По-добре с теб. Имам на пъпа и страшно харесвам. Щом и ти харесваш, не го мисли, а отивайте.

# 409
Забраняването и плодът са много важни, но пробиването на пъпа и татуирането не са като да ти забранят Кола и Макдоналдс.
Кой по дяволите пробива пъпове на 14 годишни без присъствие на родител? Ужасявам се, че има места, където може да се направи такова нещо.

# 410
Какви са рисковете от пробиването на пъпа и колко чести са сериозните инфекции след такъв пиърсинг? Наистина не знам и не съм се интересувала, тъй като нямам и дъщеря ми не е повдигала въпроса за това изобщо, тя още се страхува да ѝ пробият ушите.
Принципно мисля, че 14 години са твърде ранна възраст, но това е единствения ми аргумент против конкретно този пиърсинг.

# 411
  • Пловдив
Пиърсинг на пъпа си сложих като ученичка, но е било може би в 9 клас. Махнах го когато забременях и несъумях да си запазя дупката. Нямам спомен дали съм го обсъждала с нашите. Просто един ден приятелка дойде вкъщи и ми го проби.
На мен ми харесва. Най-вероятно бих разрешила, но не съм сигурна за възрастта и ще в проверено студио.

Тъкмо мислех да обсъдя с ЛЛ резултатите от изследванията, които си самоназначих за витамини, но леко се разколебавам...

# 412
Какви са рисковете от пробиването на пъпа и колко чести са сериозните инфекции след такъв пиърсинг? Наистина не знам и не съм се интересувала, тъй като нямам и дъщеря ми не е повдигала въпроса за това изобщо, тя още се страхува да ѝ пробият ушите.
Принципно мисля, че 14 години са твърде ранна възраст, но това е единствения ми аргумент против конкретно този пиърсинг.
Чела съм, че 10% от сложилите търсят лекарска помощ, а някакво британско проучване говори дори за 30% (не за пъпа конкретно, а общо). Най-често става инфекция. Иначе конкретно за пъпа мен ме тревожи засягането на нерв примерно. Освен това продупчването и носенето на бижу е все едно непрестанна акупунктура. Хората се дупчат от векове и може да се проследи много назад във времето, обаче ушите и пъпа са съвсем различни места. Да не говорим, че сега идва лято, поти се, ходи се по басейни и морета, а зарастването казват, че може да трае до 6 месеца. Да не говорим, че върлите противници казват, че пиърсинг на пъпа може да води до проблеми с корема, пикочния мехур, дори болки в гърба, проблеми със съня именно заради стимулацията на нервни окончания. Аз чак толкова не бих се задълбавала, но като се замисля някои народи традиционно се лекуват с акупунктура та не изключвам да има нещо вярно.

# 413
Нашата фризьорка отказа да прави кичури на дъщеря ни преди 2 год. А да й слагат пиърсинг без родител е немислимо. Дъщеря ни не харесва татуировки и пиърсинги, което ме радва. А иначе французите се татуират много и много имат пиърсинги.

# 414
На мен маникюристката ми отказва за щерката на 10г Simple Smile и не искам лакове и картинки. 
Струва ми се правилно.

Всъщност това с ноктите е друг въпрос. Мисля да "не давам" нокти още доста време. Може последните 1-2г у-ще.

Аз носих пиърсинг на пъпа 15тина години 
В началото се инфектира и е стряскащо на вид, но дори не боли. Мина за няколко дена. Повече проблеми не ми е правил.
Махнах го на 30 някъде.

# 415
  • Бургас
Пиърсинг на 14г за положени усилия? Категорично не бих разрешила. Моята дъщеря за същите усилия иска домашен любимец и се опитвам да я вразумя, защото е огромен ангажимент

Твой ангажимент ще е, да си знаеш Simple Smile
На 14 домъкнах вкъщи първото куче. И "избягах" от вкъщи в мазето, след като то опика де що свари и майка ми заяви, че ще го изхвърли. Седяхме двамата в мазето, ядяхме хляб и се чудих кога ще заявят в полицията моето изчезване.
Прибрах се около 23 ч., с кучето естествено. Най-хубавите ми спомени от тази възраст на съзряването са свързани с него и приятелствата, които завързах пак покрай него Simple Smile

# 416
Знам, че ще е мой ангажимент и то дългосрочен. Но тя си мисли, че ще става рано да разхожда, мие и т.н.... Пък аз си знам какво е.
От друга страна се радвам, че не иска предмети и дрехи.

# 417
Как бихте постъпили ако забраните нещо, поради провинение и забраната я прескочат?

# 418
По- сериозно наказание

# 419
  • София
Аз не мисля, че на тази възраст вече можем да ги наказваме.
Но и аз по принцип нямам много спомен да съм наказвала големия, пък сега тийнката хептен не съм, така че не съм добър източник- но как ще накажеш 14-15-годишен човек, ще го заключиш в стаята и ще пазиш отпред?
Само говорене, нищо друго не работи и то като поотминат драматичните години.

Общи условия

Активация на акаунт