Анемия и други заболявания на кръвта: Попитайте д-р Наум Симоноски

• 50 612
  • 421
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, д-р Симоноски!

По Ваша препоръка пуснах изследванията отново няколко месеца по-късно и пак са завишени стойностите. Какво трябва да се предприеме според Вас? Благодаря Ви предварително!

Здравейте, д-р Симоноски! Може ли коментар за тези изследвания, дали има нещо притеснително? Благодаря!

Здравейте, д-р Симоноски! Бихте ли ми казали, дали трябва да се притеснявам за завишените стойности на прикачените изследвания? Благодаря Ви предварително!

# 391
[и дали има проблем при бременност? quote author=IKMIKM link=topic=1646278.msg50294647#msg50294647 date=1759746078]

По Ваша препоръка пуснах изследванията отново няколко месеца по-късно и пак са завишени стойностите. Какво трябва да се предприеме според Вас? Благодаря Ви предварително!

Здравейте, д-р Симоноски! Може ли коментар за тези изследвания, дали има нещо притеснително? Благодаря!

Здравейте, д-р Симоноски! Бихте ли ми казали, дали трябва да се притеснявам за завишените стойности на прикачените изследвания? Благодаря Ви предварително!

[/quote]

# 392
Здравейте!
Родих преди 2 години. С MTHFR мутация съм. Непосредствено преди раждането бях с много ниски стойности на хемоглобина и ми преляха една банка кръв. Предвид, че през цялата бременност приемах допълнително желязо.

Сега се чувствам често отпаднала, бледа съм, устните ми без цвят. Често ми се спи през деня, а вечер не успявам с часове да заспя. Подозирам, че имам липса на витамини, но не приемам такива, предвид мутацията. А и не знам какви, освен метилирана фолиева киселина, е възможно да пия, без да ми навредят.

Какво бихте ми препоръчали като допълнителен прием?
 Мога ли да приемам пак желязо, предвид че още кърмя?
Благодаря Ви!

# 393
Здравейте,при профилактични изследвания на моя съпруг са му казали,че има "сгъстена"кръв.Така ли е действително и какво следва да се направи в този случай?

# 394
Скрит текст:
Здравейте!
Родих преди 2 години. С MTHFR мутация съм. Непосредствено преди раждането бях с много ниски стойности на хемоглобина и ми преляха една банка кръв. Предвид, че през цялата бременност приемах допълнително желязо.

Сега се чувствам често отпаднала, бледа съм, устните ми без цвят. Често ми се спи през деня, а вечер не успявам с часове да заспя. Подозирам, че имам липса на витамини, но не приемам такива, предвид мутацията. А и не знам какви, освен метилирана фолиева киселина, е възможно да пия, без да ми навредят.

Какво бихте ми препоръчали като допълнителен прием?
 Мога ли да приемам пак желязо, предвид че още кърмя?
Благодаря Ви!

Здравейте,
Моята препоръка е да проведете нови изследвания, включващи ПКК, диференциално броене на левкоцити, СУЕ, ЦРП желязо, ЖСК и феритин и бих искал да проведем консултация след това, тъй като по описаното от Вас най-вероятно сте със железен дефицит. Компенсирането трябва да бъде адекватно, т.е ще трябва да приемате достатъчно дълго време железни препарати, за да елиминираме този проблем и да не попадате след това в подобно състояние.

Успешен ден.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 11:15 от Рaдост

# 395

Добър ден д-р Симоноски,обръщам се към Вас защото сте не само професионалист ,а и мил човек.Моля Ви за съвет,за синът ми,който е на 17 г и 9 м.
За пореден път има леко завишени стойности на хемоглобин и калций.Първото изследване беше през март 2025 и сега за втори път.
Претеснява ме факта,че от лятото до сега синът ми отслабна с 10 кг.
Моля дайте ни съвет какво да правим!
Прикачам последните му  изследвания.
Благодаря Ви предварително за човечността!

# 396
Може ли коментар за тези изследвания, има ли нещо притеснително?
От продължение на месец се чувствам отпаднала (умора, замайване, тежест в краката, сърцебиене). Имам обилен менструален цикъл.
В12- 260 pg/ml (норма)
Благодаря!

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 15:35 от Markov@

# 397
  • София
Здравейте, докторе,

Баща ми е на 72г и от известно време се чувства много зле - няма сили, прилошава му, залита, с ужасно ниско кръвно е и няма апетит. Ще ви издам една тайна, че пие много, от сутринта. Моля да видите изследванията, защото съм много притиснена, а му препоръчват само инжекции B12.

Благодаря ви предварително Purple Heart

# 398
Здравейте Д-р Симоноски, 5 години откакто сама изследвах и разбрах,че съм с ниско желязо и витамин D ,взимам стриктно добавки.
От година се консултирам и лекувам с хематолог.Имам обилен цикъл,депресивни състояния,умора,задъхване,косата ми капе.
Моля за Вашето мнение за последните ми изследвания.

# 399
Здравейте ,доктор Симоноски идвам в темата заради съпругът ми. Направиха му от работа кръвен тест . Просто се притесних ,че резултата не му е в нормата . Ако може да ми кажете какво означават тези отклонения ще бъда безкрайно благодарна.
Става дума за мъж на 42 непушач ,не пие.

# 400
Скрит текст:
Здравейте доктор Симоноски пиша заради сина си той е на 19 год, но преди две год.буледува от бронхит за втори път и след изписването взеха да му потъмняват очите отдоло все му се спи и му е уморено пусках му иследвания и го водих на хематолог ,но казаха че нищо му няма да добавя желязото с рационално хранене ,но той продължава да му е уморено какво бихте ме посъветвали а ми се вижда че хемоглобина му висок,а желязото ниско .Благодаря ви предварително. .
Искам да знам мога ли да му давам желязо добавка  като хемоглобина е висок.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 00:18 от Moderator2

# 401
Здраейте , д-р Симонски !
След боледуване с гърло и ухо и пиене на антибиотик от страната на възпаленото ухо си напипвам подут лимфен възел странично от трахеята . В какъв срок би следвало да спадне и евентуално какви кръвни да пусна, евентуално за неща по - кофти . Последните кръвни профилактични , които си пусках са от август и са в норма.

# 402
Скрит текст:
Здравейте доктор Симоноски пиша заради сина си той е на 19 год, но преди две год.буледува от бронхит за втори път и след изписването взеха да му потъмняват очите отдоло все му се спи и му е уморено пусках му иследвания и го водих на хематолог ,но казаха че нищо му няма да добавя желязото с рационално хранене ,но той продължава да му е уморено какво бихте ме посъветвали а ми се вижда че хемоглобина му висок,а желязото ниско .Благодаря ви предварително. .
Искам да знам мога ли да му давам желязо добавка  като хемоглобина е висок.

# 403
Здравейте доктор Симоноски пиша заради сина си той е на 19 год, но преди две год.буледува от бронхит за втори път и след изписването взеха да му потъмняват очите отдоло все му се спи и му е уморено пусках му иследвания и го водих на хематолог ,но казаха че нищо му няма да добавя желязото с рационално хранене ,но той продължава да му е уморено какво бихте ме посъветвали а ми се вижда че хемоглобина му висок,а желязото ниско ,боли го главата също..Благодаря ви предварително. .

# 404
Здравейте д-р Симоновски ,
Моля за мнение по следния проблем. Синът ми има MTHFR мутация , C677T C/T A1298C A/C . Оплаква се от умора , липса на концентрация , мозъчна мъгла ,  ниска енергия особено сутрин , болки в мускули . Направи изследвания на основните показатели ,  някои витамини от група Б , Д и хомоцистеин . Основните показатели са ОК , но ме притесняват тези , които ще напиша по-долу .

* хомоцистеин - 26,6    реф. ст-ти 5-12
* вит Б12 - 228         реф.ст-ти 145-569
* вит Д - 26,00          реф.ст-ти 20-50
*фолат в серум 3,60    реф.ст-ти  10,40-42,40

Моля , за мнението Ви , благодаря !!!

Общи условия

Активация на акаунт