Анемия и други заболявания на кръвта: Попитайте д-р Наум Симоноски

• 50 568
  • 421
  •   2
Отговори
# 420
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте Д-р Симоноски, 5 години откакто сама изследвах и разбрах,че съм с ниско желязо и витамин D ,взимам стриктно добавки.
От година се консултирам и лекувам с хематолог.Имам обилен цикъл,депресивни състояния,умора,задъхване,косата ми капе.
Моля за Вашето мнение за последните ми изследвания.

Здравейте,
Към настоящия момент сте с нормални стойности на хемоглобин, но желязото и ЖСК като маркери дават информация, че ако спрете приема на желязо (казахте ми, че приемате), бихте могли доста бързо да смъкнете нивата на хемоглобин, а оттам и допълнително задълбочаване на състоянието.
Моето предложение е да мога аз да Ви консултирам и по такъв начин бих добавил и допълнително препарати (на билкова основа), които биха могли да Ви повлияят и на останалите оплаквания.

Успешен ден.
Записах час за консултация с Вас.
Притеснявам се,да не би да има друга причина(диагноза) желязото ми да не достига оптимални стойности въпреки стриктния прием.Моля да ми кажете ,ако има нужда да изследвам още нещо или да направя консултация с друг лекар преди да дойда при Вас.Ходя редовно на гинеколог и правя профилактични изследвания 2 пъти в годината.Всяка година профилактично ме преглеждат на ехограф всички органи,ходила съм и при гастроентеролог,пускала съм полови хормони на щитовидната жлеза.Чудя се вече какво да прегледам и изследвам.
Здравейте пак,
По време на консултацията ще обсъдим всички изследвания, както и ще коригираме приема на добавките и ако се наложи, някакви допълнителни изследвания, те ще се проведат при контролите след приема на добавките.

Успешен ден.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 16:52 от Рaдост

# 421
Здравейте д-р Симоноски
Какво ви е мнението за резултатите ми, всички са събрани от месеците юни, август и сега ноември. Жена на 24г.
Витамин б12 335,11     Референтен интервал:133 - 675; Гранични стойности:107 - 133; Дефицит - под 107
АсАТ(GOT)      16   U/l   До 35
АлАТ(GPT)      11   U/l   До 35
GGT      14   U/l   До 38
ALP/Alkaline phosphatase IFCC      51   U/l   30 - 130
Креатинкиназа (Creatine kinase)      46   U/l   До 140
Калций/Calcium      2,49   mmol/l   2.12 - 2.65
Магнезий/Magnesium      0,79   mmol/l   0.77 - 1.03
Желязо/Iron      11,4   µmol/l   6.6 - 26.0
Желязосвързващ капацитет (ЖСК)
63.0
mmol/L
44 - 72
Феритинин 150
Хемоглобина ми миналият месец беше 127 този месец в лабораторията 120 ми го изкараха.
С-реактивен протеин 2.20
СУЕ 11

Общи условия

Активация на акаунт