Ваучери за храна?

• 36 865
  • 834
  •   1
Отговори
# 630
И нетна да обявяват пак не е съвсем коректно, ами забиваме в различна тема от тази за ваучерите.
Истината е че у нас тези ваучери се ползват като вид легален вариант на пари в плик - работещият си ги взема и си ги харчи както и останалите в заплатата си, а работодателят си спестява осигуровките за тях, иначе даже и си ги отчита като разход което не се прави за парите в плик под масата.

# 631
Бонго, за Лидл и Кауфланд пише заплата +200 лв. ваучери. Отделно са.
Пари в плик никога не съм получавала, но купони за храна от конкретни магазини и впоследствие ваучери от фирми издаващи ваучери, съм имала винаги, от 25+ години. Не мисля, че имат нещо общо с парите в плик. Коментирали сме го в темата, това са поначало придобивки по КТД. Не са задължителни. Както и ДЗО.

# 632
При нас ако си в отпуск и болничен,ваучерите се намаляват спряло това колко дни те е нямало. Отпуск 10-12 дни и получаваш само половината ваучери. При нас ваучерите са над заплатата.
Някой написа,че нямал какво да купи за 200 лв ваучери....майко мила😁 един основен пазарен списък е това за мен,даже може и да не стигнат.

# 633
Ако пазаруваш за себе си, може и да нямаш. И ако не може да купуваш нехранителни стоки също.

# 634
Ако пазаруваш за себе си, може и да нямаш. И ако не може да купуваш нехранителни стоки също.
Имам колеги с по 1600-2000 лв натрупани по картите ваучери, но са главно млади хора (22-23-24) 😃откриха,че могат да ги ползват в една верига да купуват парфюми😂😂 вече няма ваучери

# 635
Коя верига?

# 636
Имам колеги с по 1600-2000 лв натрупани по картите ваучери, но са главно млади хора (22-23-24) 😃откриха,че могат да ги ползват в една верига да купуват парфюми😂😂 вече няма ваучери

Аз пък видях в аптеката платиха лекарства по НЗОК с ваучерите.

# 637
Вече минах и през на томбоу ваучерите, и през Кауфландските - пазарувам всичко, че и електроуреди. :д Проблем има само в Метро, ама те там имат вечен проблем с всичко.

# 638
Зависи какви са ваучерите, някои са просто една карта заредена с пари и се ползват както обикновена дебитна. Други имат ограничения.

# 639
Някои ваучери наистина могат и в нехранителни вериги да се ползват, затова питам на кой издател са.

# 640
Имам Пик на Нои,но там,не видях къде мога да проверя за осигуровки.Само за болнични и пенсия.
С никой ПИК - нито на НОИ, нито на НАП не можеш да провериш ОСИГУРОВКИ.
Можеш да провериш осигурителен доход. Ваучерите не влизат в това понятия, така че тях ще ги видиш само е справка за получени необлагаеми доходи.
И ако не си разбрала предния път ще напиша пак - собственика може да е зареждал подръчни или някакъв друг вид специализирани ваучерите за част от персонала. Или пък на някоя съвсем друга фирма. Когато си му гледала в работата през рамото.

# 641
# 642

Някой написа,че нямал какво да купи за 200 лв ваучери....майко мила😁 един основен пазарен списък е това за мен,даже може и да не стигнат.

Ами има хора си пазаруват боклуци /бисквити, сладки, консерви и всякакви такива щуротии/ и за дълго време. Също така имат коли където могат да си напълнят целия багажник.
Аз ям качествена храна и пазарувам през ден. Не виждам как мога да си купя маруля, домати, краставици за цял месец. И на пазарувам за един човек. Но и другия човек също пазарува.
И ваучерите ми стигат почти до следващите.
Не купувам всичко с ваучери, защото има магазини от които  купувам неща,  които не мога да платя с ваучери.

Днес съм купила 1 пиле на грил, маруля,малко киви, прясно мляко и други дреболии. 22 лв и нещо.
Пред мен жената, пълна количка с един тон щуротии и даде 180 лв.
Всеки си харчи ваучерите както сметне за добре и пазарува за колкото реши.

# 643
Абсолютно съм съгласна,всеки има различни потребности. Аз изхранвам почти 16 годишен тийн-спортист...имам чувството ,че и масата ще изяде някой път. Да ми е жив и здрав ама две пържоли+салата му идват ,,на място,, както се казва. Аз нямам време да обикалям магазините всеки ден и пазарувам по списък на база седмично меню....та добре ,че и половинката и той има ваучери.

# 644
Ваучери на нас не ни дават. На ММ дават по 200 лв. Точно веднъж, веднъж и половина в Лидъл... С двама тийна сме.
И не пазаруваме бисквити и консерви. Главно месо, млечни, зеленчуци и плодове.
Даже и за сам човек да е само - 200 лв са по 6-7 лв/ден... Не знам какво точно ще си купиш за храна, че да ти остане и да натрупаш чак суми..
Имаше една тема преди време - Колко давате за храна на месец. Там също имаше такива разлики - от 200 до 1200 на месец ... Ама домакинствата са много различни.

Общи условия

Активация на акаунт