Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 035
  • 908
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря. Дори не е завишен над референтните стойности, но все пак на горна граница. И да, яйца хапнах за вечеря. Simple Smile

# 301
Здравейте, може ли коментар и какви допълнителни изследвания да се насрочат в случая - диабетът е ясен и е от няколко години, приема и ланвексин и хлорпротексен.

Благодаря предварително!
От няколко години, а каква е терапията за него, защото гликемичният контрол е слаб.
Има данни за чернодробно омазняване.
Всеки диабетик трябва минимум на всеки 12м да изследва функция на бъбрек и урина, както и преглед при офталмолог.

Yoana , Б12 може да се вдигне още, да, и вероятно ще се почувствате по-добре, като го вдигнете.

Албуминът в урината ми е почти до горна граница. Мога ли да го смъкна?
Зависи от това, какво го е вдигнало.

Благодаря много за отговора! Терапията е глюкофаж и по принцип съвети за правилно храненен и движение,храненето не може да се каже,че се спазва много, движението е г/д ок. А за функция на бъбрек какво друго може да се изследва според Вас? При офталмолог ходи,там за сега са добри резултатите на прегледите винаги. Благодаря предварително!

# 302
Здравейте. Може ли да ми кажете показателите извън норма от какво може да са с такива стойности? И какво показват? Изследванията са от пролетта, но понеже никой не ми обясни, не можах да намеря конкретна информация и си ме гложди.

Скрит текст:

# 303
Здравейте, може ли коментар и какви допълнителни изследвания да се насрочат в случая - диабетът е ясен и е от няколко години, приема и ланвексин и хлорпротексен.

Благодаря предварително!
От няколко години, а каква е терапията за него, защото гликемичният контрол е слаб.
Има данни за чернодробно омазняване.
Всеки диабетик трябва минимум на всеки 12м да изследва функция на бъбрек и урина, както и преглед при офталмолог.

Yoana , Б12 може да се вдигне още, да, и вероятно ще се почувствате по-добре, като го вдигнете.

Албуминът в урината ми е почти до горна граница. Мога ли да го смъкна?
Зависи от това, какво го е вдигнало.

Благодаря много за отговора! Терапията е глюкофаж и по принцип съвети за правилно храненен и движение,храненето не може да се каже,че се спазва много, движението е г/д ок. А за функция на бъбрек какво друго може да се изследва според Вас? При офталмолог ходи,там за сега са добри резултатите на прегледите винаги. Благодаря предварително!

Защо му е правено обременяване? Човекът е диагностициран с диабет, не виждам каква полза има от него.
Тази глюкоза над 8 мол/л предполагам е на гладно? Тя е висока. Иначе гликираният хемоглобин е добре като за диабетик, но със сигурност може да е по-добре.
Моят съвет е са отидете при читав ендокринолог, да му коригират лечението.
Такива, но по-опростени, изследвания, тоест, кр захар на случаен принцип, не задължително на гладно, гликиран хемоглобин, бъбречна функция, креатинин, се препоръчват на 3 месеца, чернодробни и холестерол на 6 м.
Моят съвет към човека е да промени диетата; много малко ориз, картофи и хляб, повече белтъци, много малко въглехидрати.
Ако може да ползва глюкомер, чудесно. Един ден да изследва захар преди, на другия ден след хранене. Най-добре е да отидете при специалист.

# 304
Здравейте!
Не се чувствам особено добре. Днес пуснах тези изследвания. Според лл няма значителен проблем, но аз от доста време не се чувствам ок.
Дали да не направя консултация с хематолог?

# 305
  • Sofia
Е как ще се чувствате добре с този хемоглобин. С такъв едва се влачех.  Б 12 пуснете, сигурно от него е нисък, щом желязото е в норма.

# 306
  • Miami
Здравейте, вчера си пуснах изследване на щитовидните хормони. Може ли помощ при разчитането им?
Скрит текст:

# 307
Е как ще се чувствате добре с този хемоглобин. С такъв едва се влачех.  Б 12 пуснете, сигурно от него е нисък, щом желязото е в норма.
Б12 също ми е на долна граница.

# 308
  • Sofia
Б12 също ми е на долна граница.
Съжалявам,  не го видях в изследванията. Може би хематолог ще ви насочи най- добре.

# 309
Здравейте! Може ли коментар на тези изследвания. Благодаря предварително.

# 310
Здравейте! На база тези изследвания може ли да се каже, че съм с ИР? Витамините ще излязат утре вероятно..

# 311
Igdsn, очи бъбрек и сърце са първите органи, които поразява диабетът. Изследвайте бъбречната функция (креатенин, урея, албумин и урина) и следете сърцето (липиден профил, кръвно).

Защо му е правено обременяване?
Къде видяхте, че му е било правено такова?

DinaMitche, може би да си смените ЛЛ, тъй като сте с желязо-дефицитна анемия и освен, че трябва да се третира, е нужно да се разбере и какво я причинява.

Кори, щитовидната жлеза ви е добре, освен ако нямате симптоми на субклинчен хипотиреоидизъм поради ниския Т4. Но ако не изпитвате симптоми, значи е наред. Може да си вдигнете вит. Д.

Silvia, изследванията нямат флаг маркер, т.е. ако даден резултат излиза извън референтните стойности. Прегледайте ги едно по едно и маркирайте там където има отклонения, за да не се занимавам аз и ми пишете пак на ЛС.

Sea5 и за вас важи коментара към Кори относно щитовидната, иначе изглежда ОК. Имате обаче, ИР.

# 312
  • Miami
Много благодаря, sleek!

# 313
Igdsn, очи бъбрек и сърце са първите органи, които поразява диабетът. Изследвайте бъбречната функция (креатенин, урея, албумин и урина) и следете сърцето (липиден профил, кръвно).

Защо му е правено обременяване?
Къде видяхте, че му е било правено такова?

Сега погледнах отново, че са три стойности на глюкоза. Защото не съм виждала такова изследване в лаборатория. Тук практически всеки диабетик има глюкомер.
Ако резултатите са коректни, човекът трябва да отиде при ендокринолог и да му коригират терапията.

# 314
Моля за коментар.Направих обн ,бях 11 дена в болница на диализа.Това са резултатите 15 дена след изписването ми.След още 15 дни ще ги повторим.Утре имам час за кардиолог заради висок пулс.В момента приемам Моксогама 0.3 и Форксига 10 .

Общи условия

Активация на акаунт