Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 192
  • 908
  •   1
Отговори
# 405
  • Испания
Здравейте.Много ви моля ,че сме притеснени.Жена на 32. Профилактични прегледи. Молим за разчитане.Притесняват ни най-вече стойностите на TSH и FOLAT. Нераждала. Прави опити за бебенцеот 5-6 месеца. Ще вземем час за ендокринолог и АГ за допълнителни изследвания.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:35 от pepina1965

# 406
Здравейте.Много ви моля ,че сме притеснени.Жена на 32. Профилактични прегледи. Молим за разчитане.Притесняват ни най-вече стойностите на TSH и FALAT. Нераждала. Прави опити за бебенцеот 5-6 месеца. Ще вземем час за ендокринолог и АГ за допълнителни изследвания.

Има леки отклонения,  но не мисля, че има място за притеснение. Доктора ще изпише нещо предполагам. А колкото за опитите искам да ви кажа, че една моя позната е с Хашимото и са й казали, че няма да може да има деца.. ами на 30 години роди момиченце. Всичко е Божа работа! ❤
Желая ви късмет!

# 407
За фолата трябва да приема фолиева киселина, особено при опити за бременност, е добре да навакса дефицита първо.

# 408
  • Испания
Много ви благодаря. Фолиева киселина вече купихме. Ще видим ендокринолога какво ще изпише. Но часа й е след доста време.Утре ще пуснем В12 и Д3.

# 409
  • Варна
Само си купете фолат, а не фолиева киселина - това е активната форма

# 410
Как да няма нищо притеснително? ТСХ е прекалено високо.

# 411
Здравейте, имам спешно питане, личната е на работа чак в четвъртък, а се притеснявам. Вчера ми пусна кръвни изследвания заради поява на петехии. Притеснително ли е повишаването на лимфоцитите?
Не са притеснителни. Щом само % е леко повишен. А там където е # са в норма.
По принцип ПКК понякога правят само с 8 основни показателя.
Изследват по-подробно, ако левкоцитите не са в норма. Твоите левкоцити са наред.

# 412
  • Испания

Да. И мен това ме притеснява.  Взехме час за ендокринолог,но след месец и половина. Вегетарианка е. Храни се здравословно,без глутен, малко лактози,сладко. Миналата година  В12 и Д3 също бяха занижени.
Благодаря ви.

# 413
Моля за коментар на тези изследвания. Става думи за мъж на 25 години. Добре ли е черния дроб и как са бъбреците? Благодаря ви предварително

# 414
Моля за коментар на тези изследвания, жена на 47 години.  Благодаря !

# 415

Да. И мен това ме притеснява.  Взехме час за ендокринолог,но след месец и половина. Вегетарианка е. Храни се здравословно,без глутен, малко лактози,сладко. Миналата година  В12 и Д3 също бяха занижени.
Благодаря ви.
Вегетарианското хранене не е здравословно. Всичи хормони в човешкото тяло се изграждат от протеини и мазнини. Те не се набавят от растителна храна. Виждате, че щитовидната жлеза се мъчи и не може да произвежда щитовидни хормони. По същия начин е и с половите хормони, качествени яйцеклетки се формират при наличие на протеини и мазнини.
Аз допускам, че може да има жената и метаболитен синдром, защото триглециридите са над 1, но като няма изследван инсулин, не мога да съм категорична.
Да остави вегетарианството жената, да яде месо, риба, яйца, полезни мазнини, салати, зеленчуци и всичко ще се оправи. Кажете й, че няма незаменими въглехидрати в човешкото хранене. Има незаменими /есенциални/мастни киселини и незаменими ,аминокиселини, които се набавят от месо, яйца, риба.
Да оправи храненето и ще забременее.

# 416
  • Пловдив
Здравейте,може ли съдействие за разчитане на ниските стойности на общия холестерол ,като другите са си в норма,защо се получава така и лошо ли е?

# 417
Здравейте,може ли съдействие за разчитане на ниските стойности на общия холестерол ,като другите са си в норма,защо се получава така и лошо ли е?

Не е задължително да е нещо лошо.
 Ниските нива може да са показателни за основен здравословен проблем. От съществено значение е да се консултирате с медицински специалист.

# 418
Събери стойностите на двата вида холестерол, LDL + HDL = 2.77 съизмеримо е със стойността на ОБЩИЯ холестерол2.89.

# 419
За разчитане на резултати. Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт