Каква заплата получавате на месец?

• 27 507
  • 430
  •   1
Отговори
# 330
  • Out of the Mix
Права е Кечър.

Работливите служители, пчелички, се товарят до откат, особено ако се разбере, че са добри души, "yes man", неможещи да отказват, компетентни, именно защото някой трябва да свърши задачите, проблематиките.

Много от тези служители и вкъщи си носят бумагите.

Затова трябва да си знаеш отговорностите, длъжностната характеристика, и да не си "добър самарянин".

С други думи, да знаеш как да се продаваш, и да си имаш цена.

Аз работа на друг не върша.

Дентист, ама има хора, следящи пазара и конкурентните фирми в бранша постоянно, и като им излезе по-добра оферта напускат. Дори тайно подават CV-та.

После има мрънкане, ама никой не му е виновен на шефчето, че не поощрява и няма активна стимулираща политика към старите си служители.

# 331
Лошото е, че инфлацията е толкова голяма, че дори с повишение за заслуги, в понечето случаи покупателната способност най-много да остане същата.

# 332
  • Melmak
Не всеки мениджър ще оцени ако взимаш повече работа. Имала съм и такива и в подобна компания нито съм искала да седя, нито съм виждала поле за развитие. Така че ситуацията е индивидуална, ако шефът е зле и за повече работа получаваш само още работа, няма особен смисъл да продължаваш.
Фирмата, в която работя далеч не е идеална, но имах късмет 4 години да съм под читав мениджър. Направи каквото можа за екипа, наистина беше много разбран и се стараеше и нас да развива като кадри.
Самата аз съм далеч от работна пчеличка в смисъла, в който го ползвате. Нито си трая и си седя и не смея да кажа нещо, нито сляпо взимам всякаква работа.
Аз съм акаунт мениджър и “чужда работа” не взимам, защото при нас естеството на работа е такова. Не съм сейлс. Всеки от колегите има клиенти, с които работи и не си ги менкаме. Има значение кои клиенти взимаш, разбира се, че като си отговорен и сериозен, ще ти дадат и клиент с повече изисквания и очаквания, клиент, който фирмата третира по-специално. Това носи само плюсове за мен, да, работата е повече, но аз съм ок с това. Два сходни екипа сме от акаунт мениджъри, имам колега с двойна заплата на моята, знам защо е. Не му завиждам, човекът наистина ги е заслужил, но и неговият работен ден не приключва в 18 ч.

# 333
Понякога "шефчетата" както биват унизително наричани тук, имат бюджет за заплати, които не са винаги неограничени. В някои дружества - това са възможностите за заплащане. Който не му изнася - пътя. Завинаги хората си мислят, че всичко се върти около тях, около техните лични проблеми и че някой нарочно не ги оценява?!? Ми не, не е така. Наетата работна ръка, на английски език, се нарича help. Това е. Хората сме там, за да помагаме. А не за да ни обожават и припадат по това колко сме работни, съввстни

# 334
  • Melmak
Разбира се, че бюджетът за увеличения не е безкраен. Просто един получава, друг не. В някои отдели всички получават по равно, а не по заслуги и това е много дразнещо.

# 335
Фаворитизирането ми е много противно, съгласна съм с теб. Но, ние наистина сме свободни и можем да отидем на друго работно място

# 336
Няма как да не вдигат на всички парите с някакъв процент, защото след 2-3 години ще се окаже, че работниците са обеднели значително. Увеличението на повечето места е по-скоро "изравняване".

# 337
  • Melmak
Няма как да не вдигат на всички парите с някакъв процент, защото след 2-3 години ще се окаже, че работниците са обеднели значително. Увеличението на повечето места е по-скоро "изравняване".
Оо, има как, разбира се! При нас е така. Или вдигане с 25€ годишно. Нямаме годишна индексация.

# 338
  • София
Ние за първи път нямаме индексация и всички са на нож. Това не е за хвалба по принцип.

# 339
  • Melmak
Не е нито за хвалба, нито за срам. Това е положението, споделям просто. Не зависи от мен, аз съм служител само.

# 340
Оо, има как, разбира се! При нас е така. Или вдигане с 25€ годишно. Нямаме годишна индексация.

Ами доста кофти звучи. Трудът на хората се обезценява по този начин. Има места, където и да поискаш да ти дадат допълнително работа, такава няма. Ако човек се справя успешно със сегашните си задължения, струва ми се логично да получи годишно увеличение, ако фирмата се развива добре.

# 341
  • Melmak
Фирмата се развива добре. Някои хора се пускат по течението и искат 5 години да правят едно и също, да не се променя нищо, да не взимат нови неща и да им върви нагоре заплатата. Трудна работа е това. В другите фирми годишните индексации колко са? 5-6%?
При нас е променливо, изисква се известна адаптивност и възприемчивост към новото.

# 342
  • София
Променя се - инфлацията и цените.
Затова говорим за индексация, не за увеличение. То си е отделно.

# 343
Само че винаги инфлацията се е изкарвала по-ниска и работодателят може да си измие ръцете. Много е неприятно да ти увеличат заплатата не малко, защото си се трудил и развивал и на края да се окаже, че просто си запазил това, които си имал преди.

# 344
То поне да се индексира, че има и такива, които и това не правят. После купуват пица за всички и казват, че сте семейство, фукайки се с това колко е била добра годината за фирмата.

Не съм работила за такива хора, но съм чувала много истории в този дух. Така че има ли растеж, значи трябва да има и за индексация. Останалото е ала-бала. Но за някои е по-лесно да сменят персонал непрекъснато, отколкото да дават прилично заплащане. С тази демографска криза ще трябва накрая или да вкарват отвън, или да прекратят дейност.

Общи условия

Активация на акаунт