Каква заплата получавате на месец?

• 27 502
  • 430
  •   2
Отговори
# 345
При мен винаги се е забелязвало какво върша и когато поема нещо отгоре, винаги се е връщало под формата на увеличение на заплатата в един момент. Може да започне с бонус или друго поощрение, но продължи ли повече време си отива в увеличение. Малка фирма сме, но с много добри шефове. Все пак изобщо не взимам космическа заплата. Simple Smile Графикът ми, обаче, е разчупен и имам доста свобода, и все пак нормален доход. За човек с малко дете е точно златната среда.

# 346
И при нас е така. Бонусите в един момент стават заплатата. Simple Smile

# 347
  • Mars Hotel
В другите фирми годишните индексации колко са? 5-6%?
Средно 5% за хората със среден performance rating, около 7%-8% за тези с висок pеrformance е при нас. Има стимул да се постараеш, пък дори и само заради индексацията да е.

# 348
Според мен един нормален служител би трябвало да си сменя работодателя на всеки 2-3 години, в противен случай залежава, заплатата не му е индексирана и е с минимален шанс да получи повишение.
Работодателя иначе "свиква" и те приема за даденост и както казахте, като му искате повече работа, той ви дава повече работа, без да се харчи за "повишения".

# 349
Доста грубо обобщение.
На предпоследната ми работа започнах с 10200 годишно, нето. 16г. по-късно завърших с 52000 годишно нето. На една и съща длъжност с впоследствие доста разширени задължения.

# 350
Смяна на 2 години си е просто скачане от работа на работа. За това време тъкмо си навлязъл в работата, изградил си някакви отношения с колегите.
Не знам, може би го казвам, защото работя в сектор, който е малък и почти всички се познаваме, та ако трябва да сменям през 2 години, то след няколко години ще съм изчерпала всичките си опции.

# 351
  • Melmak
Трудно е да се обобщава, аз не харесвам също седенето на едно и също място с години. Скоро 4 г. ще правя, откакто се върнах пак във фирмата и толкова неща се промениха, за последните 2 години, че все едно работя друга работа. Но при нас е такова. В стария ми екип е едно и също, с много малки промени и хора по 10 години стоят.

# 352
Не може да се обобщава. Много зависи от естеството на работата.
Познавам лекари, учители и университетски преподаватели, които цял живот работят на едно и също място. Ако си тесен специалист не можеш да скачаш от място на място, ако го правиш обикновено те нарочват за проблемен и те гледат под лупа.

# 353
  • София
Доста грубо обобщение.
На предпоследната ми работа започнах с 10200 годишно, нето. 16г. по-късно завърших с 52000 годишно нето. На една и съща длъжност с впоследствие доста разширени задължения.

Общо взето индексирано с инфлацията 2007-2023. Само че си вършила повече неща.

# 354
  • Melmak
При тези професии развитието е по друг начин. Ужасно е да видиш лекар, който не се е актуализирал от години, не е чел нов учебник и лекува като от преди 30 години. Там трябва яко четене и обучения нон стоп. Ако се издигат академично вече е ясно, доценти, професори. При учителите го има и застоя, в някои малки населени места един от малкото работодатели, които са сигурни, са именно училището и общината. За това и хората държат на работата си и може един учител като почне там и да се пенсионира.

# 355
........
Общо взето индексирано с инфлацията 2007-2023. Само че си вършила повече неща.

Инфлацията не е съвсем 500%, поне не на потребителските цени Simple Smile Виж жилищата поскъпнаха доста, за който го касае си е цифра.

# 356
  • София
Калкулирах го по средна заплата, не по потребителски цени, факт.

# 357
  • Out of the Mix
Фейсбук профил, не сме в Щатите.
Давай с месечните цифри нето, не голяма сума бруто. Smile
В БГ е така.
Заплата месец за месец, 12 на брой, евентуално 13-та, евентуално някакви икономии за Коледа, или бонуси след края на март, като излизат отчетите.

Та, за БГ - > сам човек с 4-5к живее добре в собствено жилище.

Двама с около 6-8к с ипотека.

Семейство с 1-2 деца 8-10к поне с ипотека.

Това за София.

Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 17:04 от Revoker

# 358

Това за София.

Rolling Eyes

Това са не повече от 10% от хората.

# 359
Фейсбук профил, не сме в Щатите.
Давай с месечните цифри нето, не голяма сума бруто. Smile
В БГ е така.
Заплата месец за месец, 12 на брой, евентуално 13-та, евентуално някакви икономии за Коледа, или бонуси след края на март, като излизат отчетите.

Та, за БГ - > сам човек с 4-5к живее добре в собствено жилище.

Двама с около 6-8к с ипотека.

Това за София.

Rolling Eyes
Глупости. Единици са хората, които разполагат с такива доходи. Дори не се сещам какво може да работят (законно и легално), за да получават такива пари. Дори ИТ специалисти и служители към западни компании не знам дали докарват 5 бона месечно. И да има такива, са изключение отколкото правило.

За сам човек да живее добре (ако приемам, че има собствено жилище), 2-3 хиляди лева са му предостатъчни.

Истината е, че ужасно много хора в България живеят мизерно и едва свързват двата края, но ние тук се правим, че София е Монако.

Общи условия

Активация на акаунт