Каква заплата получавате на месец?

• 27 538
  • 430
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Общо взето - за личния кеф се харчи, но за животинката и рождените дни на хората - не.
Не знам защо се дава за пример такъв бюджет, в който спа-то ти е абонаментно и се равнява на вноската ти по апартамента.

# 286
  • Варна
Айде сега… ако всички живеехме по калъп, нямаше да има нужда от тема за обсъждане!

Какви примери искаш да четеш? Измислени ли? Че да ти се вързват с твоите представи?

# 287
  • София
Общо взето - за личния кеф се харчи, но за животинката и рождените дни на хората - не.
Не знам защо се дава за пример такъв бюджет, в който спа-то ти е абонаментно и се равнява на вноската ти по апартамента.
Хаха, много забавно, за два рожденни дни средно по 70 лева подарък и за котешка тоалетна 48 , какво не ти харесва. Реално ако видиш Април месец-ваксини за котката, кръвни изследвания, котешка храна, докато сме на почивка в Италия , докато го гледат мои близки, тогава сумата излиза до 300-400 лева за котка.
 Мисля, че в поста ви има завист. Иска ви се и вие да харчите без да ви пука кое колко струва -ей така кеф ти Спа, кеф ти Волт Такси, но вероятно имате грешното мнение, че хората с пари са еди какви си, ако имат пари, те непременно са лоши, стиснати или пък укриват данъци.Спато е 5 процента от дохода ми,както и по 5 процента са колата и жилището, така че 15 процента общо. Нормално е . Не мисля , че това ще ви помогне да имате живота мечта. Аз ако видя човек, който е постигнал повече от мен, веднага се опитвам да разбера-какви книги чете, какви рискове поема, в какво инвестира, какъв левъридж ползва. Не се опитвам да му казвам, че 1000 лева за бизнес класа на него и жена му от София до Варна е малоумно(защото е малоумно за мен примерно) Ако тези 1000 лева са му 1 процента от заплатата, ще му се изсмее ако му го кажа.

# 288
Хората с пари не изпитват потребност да си публикуват разходите в темата за заплатите на бг мама и да убеждават непознати в каквото и да е.
Във всяка подобна тема има по един-двама кринджави потребителя, но пак е досадно и out of place.

# 289
  • Пловдив
Хората с пари не изпитват потребност да си публикуват разходите в темата за заплатите на бг мама и да убеждават непознати в каквото и да е.
Във всяка подобна тема има по един-двама кринджави потребителя, но пак е досадно и out of place.
Мисля, че поста на thedentist си е точно на място. Той пише и в други теми, аз пък се радвам, че има хора с пари, които са тук.
Не виждам проблем и в разходите му. Нали затова човек се бори за по-високи доходи - за да си позволи това, което му се иска. Не е тръгнал да ги пилее по алкохол, наркотици или други глупости. Прави това, което го радва - евала. И дай Боже за всички да е така.

# 290
  • София
Ако неговият пост не е за темата, направо не знам кой е.

# 291
  • Варна
И аз не виждам нищо нередно в постовете му. Повече ме напрягат коментари на хора, които са на минимална заплата и сякаш очакват някакво задружно разбиране, съжаление и подкрепа от останалите четящи колко им е трудно да де справят…
На мен ми е много по-полезно да си сверявам часовника с данни от посоката, към която искам да се развивам. Това, че някой се комплексира от големите числа си е негов проблем. Направете си една тема за живота на хора на мрз и там си обсъждайте в съответния паричен диапазон. То май в действително имаше подобна тема.
Тази тема е обща за всякакви заплати. Пише се по темата. Има недоволни. Еми…

# 292
  • Melmak
Аз не виждам нищо неадекватно в поста. Нали това е темата.
Разходите по домашния любимец не са фиксирани, имала съм куче, ако се разболее сметката за вет нараства.

# 293
Гледам пак се е стигнало до първосигналното "вие му завиждате".
Не, не му завиждат. Нито, че ползва волт - което пък просто е абсурд да се коментира във връзка с "хората с пари", - нито, че купува котешка тоалетна на котката си. Но тези неща едва ли ще бъдат осмислени, ако човек наистина е убеден, че волт е нещо като полета в космоса на Кейти Пери, само че в България.

Има си едни нюанси на общуването, които изглежда бягат на част от участниците в темата.

# 294
  • София
Принципно е така,  вероятно ако намаля времето в нета, фейсбук групи, дискорд групи, ще си повиша производителността. Това е проблем наистина си вземам забележка. Фитнес гривната ми показва, че спя по 6 часа и 38 минути, и това е точно заради скролване и заради интернет.
 Иначе харесва ми общуването на тези теми почти анонимно. Аз самият наблегнах на предишния пост дали няма завист в думите на пишещата и ако има да работи по себе си.
 И аз изпитвам завист-Давам пример-преди няколко месеца на един конгрес говорих с двама зъболекари, които работят в малки градчета с под 15 000 души население. Разбрах, че работят на минимални цени и приемат по 20 пациента на ден. Веднага ми стана ясно, че 85 лева е минимума, 20 пациента на ден са около 1700 лева оборот, от които чисто се връзва средно 70 процента печалба. Малко се почувствах зле-аз който се имам за много добър, един зъболекар на село ме слага в малкия джоб. Аз на двойни на неговите цени приемам по 5-6 пациента на ден, следователно той ме бие по финанси.
 Разпознах обаче завистта-запитах се, готов ли съм да ида аз да живея там? Да знам че съм един от двамата тримата зъболекари там, да имам график пълен за 3 месеца напред и да не мога спонтанно да си взема отпуск просто да си почина. Да не мога после да отида на топ заведение да си изхарча парите или на топ фитнес с климатик да се раздвижа.Другото-цената обществено мнение , която плащат колегите там, дето се вика в носа да си бръкне на улицата, ще го коментират.Видях че не съм готов да платя тази цена. Предпочитам да работя така както до сега , макар да изкарвам по-малко пари от един зъболекар на село и да държа високо качество, а не пациент на всеки 30 минути да влиза.Та така , добре е да разпознаваме тези чувства.

# 295
  • София
Dentist, извинявам се на всички, че правя офтопипк (в собствената си тема), но по повод последния ти пост: казваш, ти си добър, но приемаш по 5-6 човека на ден, обмислял ли си: вместо да се местиш в малък град, примерно, да намалиш цените в София, да приемаш повече хора и съответно да ти се вдигне нетната печалба?

Или...конкуренцията тук не допуска да има по-ниски от "минималните определени" цени и при такъв ход от втоя страна ще те.......кхм, пломбират, така да се изразя?

# 296
  • София
Така
Първо, ти от къде знаеш кой на каква заплата е, Диди? Доста грандоманско изказване.

Второ, темата не е за разпределение, а за заплата, която дори не се вижда от разбивката. Виждат се похарчени пари. Дали са заплата, дали са кредитна карта, дали да бонус, не се знае. Не че трябва да ни обяснява, просто коментирам забележката, че е тематично

Трето, щом може да се коментират телкове пет страници, значи може да коментираш, че човек с такъв приход, харчи толкова много за джиджи- биджи, но се стиска за подаръци, за животни и т.н. И то в контекста на изказването "направо като цар". Много ясно, грижиш се само за собствения си з@дник. Сравненията със семейства с деца са смешни и неуместни. Но това го пропускате.

Четвърто, няма да питам какви книги четеш, за Бога. Поради обясними причини.

# 297
  • Варна
Аз говоря по принцип, не съм се обърнала лично към никого и ни най-малко ме интересува кой ник тук с каква заплата живее. Ама грам не ме интересува.

Зъболекарят мисля че е споменавал горе долу колко печели в предходни постове. Не всички работещи чакат на “заплата”. Имат собствени печалби.

За чий задник да се стиска млад мъж, който живее сам, за бога ?! За съседския ли? Кое му е стискаджийското на 70 лв за подарък? За мен това е грандоманско изказване. Даже идиотско и нагло. И кое не ти хареса в разходите за животното, като се обясни неколкократно, че не са еднакви всеки месец?

Аз стисната ли съм, като този месец съм дала само 26,99 за АдТаб и 7 лв за Милпразон? Юни месец имам към 2000 лева харчове в перо домашен любимец, покрай участие в европейска специализирана изложба за породата, плюс още няколко изложби все в други градове и държави, заверки на паспорти, сертификати, хотели, пътни, тренировки, козметика, добавки и т.н.

Има и други пера, които в някои месеци разходите са 0, в други - стотици или хиляди. Пролетта сменях съединител на колата. Точно 1000 лева платих. В някои месеци плащам застраховки, винетки, граждански - още няколко стоката. В други месеци само зареждам. Към 200 лева за гориво ми стигат в месеците, в които не излизам от града.
Ами лекарствата? Една хрема ми е минимум 100 лева с всичките витамини, капки и прахчета. Но за щастие рядко се случва.

Доходите ми за щастие покриват всички тези извънредни разходи. Даже като се замисля, не е правилно да се нарекат извънредни, защото това, че не са регулярни, не означава, че не е ясно, че ще се случат. И е много лошо планиране на бюджета ако не си сметнеш, че в някакъв случай неминуемо ще ти се развали я хладилник, я бойлер, я ще трябват нови гуми за колата, антибиотик за детето или ремонт на покрива.

# 298
  • София
.

За чий задник да се стиска млад мъж, който живее сам, за бога ?! За съседския ли? Кое му е стискаджийското на 70 лв за подарък? За мен това е грандоманско изказване. Даже идиотско и нагло. И кое не ти хареса в разходите за животното, като се обясни неколкократно, че не са еднакви всеки месец?

Може да ми даде съвет, как да постъпя, като и за двата рожденни дни друг човек е купувак подаръците и казва-дължите примерно 70 лева за единия подарък , а за другия, човека който купува казва дължите 73 лева за подарък. Госпожата какво смята , че трябва да направя. Да кажа , че аз ще платя по 170 вместо 70? Или какво да правя, че котката нито е боледувала, нито е и е свършила храната Януари месец?

# 299
Принципно е така,  вероятно ако намаля времето в нета, фейсбук групи, дискорд групи, ще си повиша производителността. Това е проблем наистина си вземам забележка. Фитнес гривната ми показва, че спя по 6 часа и 38 минути, и това е точно заради скролване и заради интернет.
 Иначе харесва ми общуването на тези теми почти анонимно. Аз самият наблегнах на предишния пост дали няма завист в думите на пишещата и ако има да работи по себе си.
 И аз изпитвам завист-Давам пример-преди няколко месеца на един конгрес говорих с двама зъболекари, които работят в малки градчета с под 15 000 души население. Разбрах, че работят на минимални цени и приемат по 20 пациента на ден. Веднага ми стана ясно, че 85 лева е минимума, 20 пациента на ден са около 1700 лева оборот, от които чисто се връзва средно 70 процента печалба. Малко се почувствах зле-аз който се имам за много добър, един зъболекар на село ме слага в малкия джоб. Аз на двойни на неговите цени приемам по 5-6 пациента на ден, следователно той ме бие по финанси.
 Разпознах обаче завистта-запитах се, готов ли съм да ида аз да живея там? Да знам че съм един от двамата тримата зъболекари там, да имам график пълен за 3 месеца напред и да не мога спонтанно да си взема отпуск просто да си почина. Да не мога после да отида на топ заведение да си изхарча парите или на топ фитнес с климатик да се раздвижа.Другото-цената обществено мнение , която плащат колегите там, дето се вика в носа да си бръкне на улицата, ще го коментират.Видях че не съм готов да платя тази цена. Предпочитам да работя така както до сега , макар да изкарвам по-малко пари от един зъболекар на село и да държа високо качество, а не пациент на всеки 30 минути да влиза.Та така , добре е да разпознаваме тези чувства.

Ти изхождаш от презумпцията, че техният работен ден е дълъг точно колко твоя, следователно съкращават времето и спада качеството, само че техният работен ден вероятно е много по-дълъг от твоя, за сметка на фитнес, процедури и хобита поради липса на тези неща. Чак 20 пациента дневно, ако не пътуват от други населени места пациенти, няма как да имат в град с 15К жители, поне не редовно.

Общи условия

Активация на акаунт