Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 213
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Aз пробвах лосиона на Клоран бебе , не е моя аромат , ужасно ,ужасно силен и ги отписах тотално Grinning

# 691
Охх, досега четох юнската група, там вече има доста родили, а аз с напредването на времето все повече започвам да се притеснявам и стресирам на тема раждане. Та, само аз ли съм така, или от тези, на които им е за първи път има и други паники като мен 😬

# 692
Вашите бебоци активни ли са,когато имате повече движение?

# 693

Точно обратното, активен е когато аз съм в покой, седнала легнала или спяща 😅 Не го усещам изобщо докато съм в движение, дори да е бавно ходене.

Sis, изобщо не мисля за раждането, аз също съм първескиня. Обаче ме притеснява дали бебето ще се обърне, мисля, че моето е напречно. И за кърменето се притеснявам, четейки в темата за кърменето колко жени имат проблеми…

# 694

Когато цял ден съм била в движение , движенията са му много по-малко.Онзи ден даже се притесних , но се местихме в нов дом и цял ден бях на крак.Еми седях , лежах после .. нямаше го това дете.През нощта обаче към 3-4 един боксов мач направи.Явно много ги люшкаме и си спинкат.
А успявате ли да си почивате?
Аз се притеснявам , че покрай това местене и децата , не ми се получава и да не си предизвикам сама нещо.
Вторник съм на последна фетална и се надявам всичко да си е наред.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 16:06 от Marbellaa

# 695
Аз като жена, очакваща второ да ви кажа за темата за раждането, че си ме вълнува. Първото беше секцио, това също ще е. Мисля си го, гледам влогове от раждания и дори нормалните раждания ме разчувстват страшно много, някак успявам и с тях да се скача, а знам, че при мен ще е различно със секциото. Вълнението не е страх, макар че има малко притеснение, а е едно такова “ще свърши този етап с бременността и ще започне майчинството, какво ли ще е бебето, как ще се справям с двете деца?” . Гледам да не го мисля много, за да не влизам в тревога и фокусирам мислите към друго.
С кърменето много ми помогна книгата на Хедра и съветите й като слезе кърмата какво да се прави бяха безценни за мен. Тогава гледах и видеа, имах подкрепа и в болницата със съвети, та не се тревожете има кой да ви помогне. По темите за кърмене пишат жени с въпроси и проблеми, не ги четете, от там няма много да се подготвите. Ася Демирева е много готина и всичките й лекции са ми толкова забавни, тя има и видеа на тема кърмене, вижте тях. А ако вече възникне проблем си има теми в бг мамма, групи във Фейсбук, Ла Лече Лига сайта с консултанти по градове и онлайн. Варианти много, не се пре подготвяйте не е изпит, а нещо, което трябва да се изживее с бебето.
Защо пиша така ли? Дадох си време да обмисля дали да кърмя изобщо този път. Така се случи, че ми откриха автоимунно заболяване през бременността и сега вземам много малко мг лекарство, лекарят ме предупреди, че първият месец дозата ми ще е същата, но после като се понареждат хормоните, ако не му харесат резулатите започва същинското лечение за мен и то изключва кърменето, защото дозата хормон ще е опасна за бебето. Виках си струва ли си за месец да се занимавам и точно се нареди кърменето, успокоят се гърдите, да го спирам. По принцип съм против лекарствата за спиране на кърма, предният път си я прекъснах естествено и плавно, ама пък след месец кърмене ще бъде трудно така да се спре… После си казах, я спри изобщо да го мислиш кое как ще стане след месец, може и да не се наложи да се увеличава дозата на лекарството. Та така спокойно и с доверие към процеса кърмене ще се оставя и аз.

# 696
  • гр. София
Me, Myself and I, да, права си, нормално е да се скъсява и затова си мисля, че е презастраховане това с кортикостероидите. Каза ли ти какви са страничните ефекти? Аз говорих на дълго и широко със зълва ми и тя каза, че при определени предпоставки у пациента може да доведе до вдигане на захарта или кръвно, на за два дни терапия не мисли, че това ще се случи. Аз мислех по-скоро в посока дали може да навреди на бебето, дали няма някакво съотношение рискове ползи, но не намерих такава информация

Съжалявам, че ти отговарям със закъснение.
Моят доктор имаше предвид, че кортикостероидните терапии крият рискове за бебето, не за майката. Не е изпадал в подробности, само каза, че може да помогнат за едно (дробчетата), а да навредят на друго. Но, разбира се, не е задължително, само има риск. Просто той предпочита да го избегне.
Каза, че ако тръгна да раждам преди 34 гс, ще се направи терапия в хода на раждането, а след 34 гс вече няма да има нужда. Аз съм 32+2, та се надявам да устискам още 12 дни до 34 гс (поне, дай Боже и повече).

По другите коментирани теми:

На тонове с първата едноплодна бременност бях за пръв път в 31+4. Сега хем съм двуплодна, а ме пращат чак в 33+3. Но може ми се е променила политиката им в последните 2 години.

Перилен препарат с баткото първо ползвах Chicco, ок е, но после пробвах Frosch и оттогава не съм го сменяла.

Козметика съм ползвала за него Bioderma (средна хубост), после основно Mustela, вкл. до ден днешен. Почти всичко съм пробвала на Mustela и ми харесва (душ-гелове, лосиони, кремове за лице, слънцезащита, а масажното олио ми е фаворит - попива добре), единственото, което не ми хареса е кремът им против подсичане - емиии, подсичаше се с него. Същото беше и с кремовете на Uriage и Судокрем. Единственото, с което не се е подсичал е Бепантен, при налично вече подсичане пак само той ни е спасявал. Бях взимала на Hipp SOS крем, но нищо не направи.

За раждането - нормално е да има притеснение, особено като е за пръв път, но моето мнение е, че не бива да оставяме притеснението да се превърне в страх. Страхът и паниката са последното, което ни трябва, когато дойде моментът. Спокойствието е много важно, намерете начин да си го набавите. Може да е с медитация, техники за дишане, визуализация, самовнушение, варианти много. И да гледате/слушате истории за чужди раждания, пак няма да сте подготвени, докато не дойде вашето. Е, да, аз бях изгледала целия ютюб по темата, но най-вече от любопитство. И в крайна сметка видях, че историята на моето раждане не се припокрива с ничия друга.

За кърменето - и аз като Мама Лиса смятам книгата на Хедра за много полезна, а видеата на Ася Демирева още повече, даже тези дни си ги пускам пак, има и нови, ей така да си поприпомня, а и да се настроя на вълна успешно кърмене.

# 697
Me, myself and I, благодаря ти за отговора. Рових и четох, не намерих информация, че вреди на бебето. Попаднах на едно мащабно изследване на деца, чиито майки са приемали кортикостероид с тази цел, там заключението беше, че не са констатирани отклонения в развитието на тези деца в сравнение с групата, при която няма такъв прием. Както и да е, аз вече сложих, а днес съм с такива стягания на корема, че направо се чудя дали да не ходя към Токуда за тонове

# 698
  • София
И аз не се спирам по цял ден и когато съм в движение не я усещам толкова малката. Само да седна и почват ритници, крошета, бутане по пикочния мехура и всички екстри.
За раждането - с първото се бях настроила, че просто е естествения край на едно преживяване и това много ми помогна да не се страхувам. Изпитвах всичко друго, но не и страх. Сега с третото само се надявам след толкова много движение да стане по-бързичко.

# 699
Аз не мисля,че трябва да си вкарваме мухи в главата Blush Мисли само хубавите неща и как ще гушнеш бебето, не чети излишни неща ,които да те плашат .

# 700
  • гр. София
Амелин, силно се надявам да си права и да няма негативно отражение тази терапия. Вярвам, че всичко ще е наред при теб и извинявай, ако съм те стреснала по някакъв начин, само предавам какво ми каза докторът като причина да не ми сложи. Но със сигурност пък на теб терапията ти е дала спокойствие.
Аз досега броях дните до 32 гс, защото ако беше тръгнало раждане преди това, трябваше да ходя към МД или Токуда, а са ми непознати и двете места, както и персонала. Сега поне ми е спокойно, че ще раждам при моя си лекар в позната обстановка.
А сега пък броя дните до 34 гс, за да съм по-спокойна и за дробчетата на бебките.
А при теб колко начесто са стяганията?
При мен наскоро яко зачестиха и се стреснах, само да изляза на разходка и имах по 4-5 за час. Сега като основно почивам почти нямам.

# 701
Изглеждат като подготвителни засега, но ми бяха доста чести по едно време. Сега взех топъл душ и легнах, поразредиха се. И аз броя седмиците Simple Smile

# 702
Здравейте, на столчето за кола има един колан отзад който се закачал в багажника на колата, но ако се закачи така стола не може да се завърта на 360 градуса... въпроса ми е може ли стола да е също толкова безопасен без този колан ,а само с изофикс системата?

# 703
Момичета, ще откача вече! Моето особено здраво дете напоследък не спира да хваща какво ли не, имам чувството, че постоянно е болен. Притеснява ме, че като е болен аз си го гледам и ако продължава така какво ще прави като ида да раждам и трябва да остане само с тати и баба? Сега пък конюнктивит подхвана от вчера, днес като го гледаха казаха, че и ушите са зачервени вътре, и гърлото, изобщо пълна програма, само температурата му се разминава (слава Богу). Оплаках се, извинете ме!

По актуалните теми: прах имам в момента един на ариел бебешки, с него ще пера в началото, после според бебето или минава на нашия (нашите често ги сменям) или ако има нужда ще продължим с по-специален. Козметика ползвам отделни неща на различни марки, според това какво ми е харесало, баткото нямаше никакви проблеми, ще видим и сега, ако се наложи ще сменям.

За раждането, с първото от някъде ми беше дошла велика смелост, бях убедена, че всичко ще е повече от перфектно. Като ми изтекоха водите обаче забравих всичко дето бях чела и чула на курса и отидох в болницата (въпреки че и те ми предложиха да си се прибера вкъщи) и от там като ме подхвана един страх... Смятам, че това си беше не малък фактор да се стекат така нещата. Сега с второто се бях притеснила много, че първото не стана както си го мислех, ама и секцио не ми се иска, прочетох си книгата, която препоръчахте тук ("Раждане с любов") и си припомних и се успокоих, че всъщност много неща е можело да направя по по-различен начин и евентуално да се стекат по-добре. Та сега съм спокойна уж.

За кърменето съм съгласна, не четете по теми за проблеми и да си вадите от там извод колко много хора имат проблеми. И аз бях с някакво впечатление, че едва ли не само няколко богопомазани майки имат възможността да кърмят успешно без проблеми, и даже от болницата бях писала на акушерката ми да си има едно на ум като идва на първия ден вкъщи, че имаме проблеми с кърменето. Великия ми проблем беше, че от притеснение не можех да наглася бебето да засуче правилно там. На всяко кърмене звънях на сестрите да ми помагат да го сложа. Като се прибрахме, с първото кърмене вкъщи, всичко стана от раз, все едно цял живот съм кърмила и той цял живот е сукал. И се оказа, че проблем нямаме. Та не бързайте да се притеснявате, ако има проблем, има толкова много помощ налична, но всъщност е много вероятно да нямате проблем, ако не си го втълпите сами предварително.

А като съм активна не се замислям за движенията на бебето, но от време на време ме сритва или сръчква по-неприятно и напомня за себе си.

# 704
Аз май ще заложа на А Дерма. Никакви проблеми при първото дете, не съм мислила за атипична кожа.
Раждането не ме е притеснило. Честно казано, след това че притеснява. С едно по-голямо дете вкъщи дето мъкне всичко…
Безсънието ме стресира, това ми е най- кошмарния спомен. Не бях човек, но поне за малко.
Кърменето ми е тръпка. Надявам се този път да успея- мамологът каза, че перспективата е добра ама да видим. Миналият път изкарах 2 месеца с много зор.

Общи условия

Активация на акаунт