Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 192
  • 433
  •   1
Отговори
# 120
Йоко, махаш плодовете/зеленчуците, които те съмняват и проверяваш дали пак ще се чувстваш така.🙂

# 121
Току що обядвах, и имам намерение да ям чак утре сутрин към 9-10. И ще ме стане 18 часа без храна, което е супер.

А после към 14ч пак ли ще обядваш?
Т.е в 6 часовия прозорец 2 хранения ли може или едно по избор ?
Ако утре не правя фаст ще си обядвам в 12-1, и после ще вечерям най-късно в 18.
Зависи от човек, аз лично закусвам протеинов шейк след тренировка, и на обяд ядох салата с 2 краставици, домат, червен лук, босилек, 2 явокадо и пилешко филе, и пълнозърнест лаваш.
Просто ако няма да вечерям по-късен обяд, за да не огладнея. Според мен може и 1, и 2 в прозореца, но да не се тъпчеш и зависи какво ще ядеш, и колко енергия ще изразходваш.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 16:18 от T.Valcheva

# 122
Йоко, махаш плодовете/зеленчуците, които те съмняват и проверяваш дали пак ще се чувстваш така.🙂
Без плодове мога, обаче това чушки и домати... ще ми бъде много трудно.
Чисто психологически не успявам да приема мисълта обяд/вечеря да няма зеленчуци/салата. 5 г. вече свикнах без хляб, като се има в предвид, че изяждах сама по 1 на ден (10-12 филии) 😵‍💫

# 123
Чушките и доматите са плодове по принцип, продължавай да си повтаряш че можеш и без продове поне докато изпробваш Grinning То на теб сигурно не ти е смешно де, но не знам друг начин да установиш "виновника".

# 124
Вие убихте всичко детско в мен 😂
И чушките и доматите ли трябва да прежаля?
Тогава краставица и ... магданоз ще си правя. Зелената чушка няма да питам дали и тя е плод.
А в дните, в които имам нужда от повече въглехидрати, тогава мога ли да ги ям? Това са дните с активен спорт от по 3-4-5 часа.

# 125
Зелената чушка, когато узрее, не става ли червена/жълта (според сорта)?🙂 Да, от ботаническа гледна точка домати и чушки са плодове.

# 126
5 часа спорт? Това ли работиш? 😂 И аз съм в шок за чушките. Ама за какъв спорт става дума? Ако караш колело или вървиш пеша дори толкова време, според мен естествено че можеш да ядеш бавни въглехидрати, но все пак не за вечеря. Особено ако вече си свалила и само поддържаш. Майка ми сега е заменила всичко шоколадово с плодове, и пак сваля. От сега мисли какви плодове ще яде зимата, аз й казвам и с тях да не прекалява, и тя се учуди. 😅

# 127
Йоко... Ами че тя и краставицата е плод, по принцип Grinning И тиквичката, и патладжанът, ако е там въпросът. Даже и маслините.
Опитах се да се пошегувам по-горе, но в писмен вид се губи част от комуникацията и май не се получи особено.
Мисълта ми беше да ги махнеш за някакво време, каквото и да се водят там по книга.

# 128
На мен плодовете ми се отразяват по-зле от шоколада.😂 Шоколад хапвам тъмен по малко и спирам. От плодовете мога да изям по-голямо количество от квадратче-две...☺️

# 129
Работа ми е на бюро. Иначе обожавам в свободното си време да карам колело. Предпочитам в планината да карам, че по шосето е опасно. Това е че обикновено тръгвам в 13-14 ч и се прибирам към 18-18,30 ч. изгладняла като 🐺 Започва борба между глава и стомах. За съжаление волята ми в този момент рязко се изгубва и започвам да ям всичко, което ми се изпречи пред очите.
Добре си бях на 56 кг, но от 2-3 месеца съм 58 кг и няма мърдане. А преди ядях всеки ден моркови и червено цвекло заради нисък хемоглобин и желязо.
Понякога се случва да не схвана от първият път шегата ☺️
Ще положат сили, воля и усилия да изкарам няколко дни само на месо, яйца, масло, дробчета, воденички и магданоз.

# 130
Дано да откриеш от какво е, поне да има полза от това. После може едно по едно да въвеждаш, да не би пък виновникът да е само нещо конкретно я не всичките такива на общо основание. Все някак ще трябва да го изловиш.

# 131
йоко, за желязо и хемоглобин не се занимавай с тоя заразават. И аз все цвекло рупах и едно голямо нищо с празни надежди години наред. Вземи си суплементи и си наваксай каквто ти трябва за отрицателно време. И аз бях така с хемоглобина и желязото, почнах суплементи и първо в косата усетих промяната, а даже не бях и наваксала много. Само минах в малко над долна граница и се преобразих. Още вземам, по 3 пъти седмично да не предозирам. ПО доктори няма как да ходя постоянно да проверявам, че такава е системата. На есен ще се тествам пак, но аз и кръв дарявам. Замисли се за суплемент.

# 132
До скоро пиех сорбифер по 2 на ден. Хемоглобина ми за първи път беше 120. Сега взех друга добавка да видя как ще е с нея. Напоследък обаче не успявам да се наспя добре, една тревожност ме гони. До скоро тичах 2-3 пъти седмично и 2-3 пъти тренировка с тежести, но такъв мързел ме е налегнал, че ме е срам от самата мен. Днес сутринта пак започнах с клекове, напъди, планк за 10-15 минути. Сигурно и ЕГН-то си оказва влияние, макар според мен точно това да не е причината. На 43 г. съм.

# 133
Ако имаш достъп до тази добавка, може да не е от iHerb,  препоръчвам: https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-high-absorption-iron-with … 120-tablets/72625

# 134
Тази пия в момента, 1 на ден след хранене.
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/MWF811?productId=17369
Поръчах и фолиева киселина. Взимам и вит. С.
Друго за което се сещам е, че когато пия тази добавка млечни не трябва да ям или да има интервал поне 7-8 часа.
Но с толкова добавки кое кога да пия се омотах.
Обядвам между 12 и 13 ч, вечерям между 18-19 ч. Скоро не съм правила 24 часов фаст.

Общи условия

Активация на акаунт