Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 183
  • 433
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм така. Малко повече толерантност трябва просто, от размахване на пръсти файда няма. От непоискани съвети също.
А като откажа сладко или сладък плод (най-често просто защото не ме влече, още преди да мина на режим заради ИР) колко са ме питали диабет ли имам че се пазя...
Но аз реално си се храня интервално повече от половината си живот, понеже не закусвам, за мен това е естествено. Имам приятелка която се чувства най-добре с едно хранене и го прави през повечето време. Не заради режим или диета, просто така предпочита.

# 106
Аз пък ненавиждам някой да ме пита какво ям и какво не ям и защо. Аз никога никой не питам. Кой каквото иска да яде. И по гости като сме, какво има да разпитвам хората кой какво яде и защо не яде нещо си. Гледам си мойта паница и толкова. Но мен пък редовно ме питат кое защо не ям. Аз даже нямам нерви да слушам на някой приказките кое защо яде или не яде. Направо ме вбесяват хората като цяло. За толкова интересни неща може да си говори човек, ато все се намира някой за манжи да отваря дума.

# 107
Ти май не живееше в България, тук си е културна особеност малко това че се навлиза така в личното пространство, че и акъли се дават, най-често непоискани. И повечето хора явно не го смятат за невъзпитано.

# 108
благодаря
аз само от зелените салати се чувствам добре, другото е лакомия
карнивор мога само хоум офис, това ходенето на работа е пълен диетичен провал
аз съм си темерут, ама пак ме питат защо/какво/кога ям
ей аман, аз да съм ви казала какво мисля за солетите и бисквитите… гриз- гриз

# 109
  • на острова на мечтите

Натка, и тук питат: какво ядеш? Защо не ядеш това? Защо не ядеш онова? Аз не питам и съвети не давам, но тук всеки смята, че има право да ти се бърка. Вече им свикнах. Не много де 😉

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 12:41 от bubanka

# 110
Казвам, че за мен това което ми предлагат не е храна и приключва въпросът. Satisfied

# 111
Поживях за кратко време в друга държава, където просто така са свикнали че и да ти се чудят на акъла, проявяват толерантност. Това беше едно от нещата които най-много ми допадна там. Отказваш любезно и няма настояване, няма разпитване, нищо. Поканили са ме, не е като да не са. Кой ги знае, може и просто да са го отдавали на това че съм от държава за която не знаят нищо и да са решили че тук сме си странни Grinning Най-много да се опитат да предложат нещо различно ако има какво, но без настояване. Но не са си позволили това което се случва тук, а явно и при теб. "I'm fine, thank you" или "I'm not hungry just yet, thank you" и до там. И други имаше да си кажат "Аз не ям еди какво си, благодаря". Ами добре, кажи ако размислиш да ти сложим.
Доста време мина и преди да спрат да предлагат да вземат и за мен закуска, да не би пък някой път да искам а те точно тогава да не са предложили, но свикнаха.
Имали сме разговори за това кой как се храни понякога, но по-скоро ей така да върви приказката. Но то е просто информативно, без много разбори и без съвети. Наистина нищо не знаят за България и на някои им беше интересно как се храним. Главно понеже бившият ми се убиваше да се хвали колко вкусна храна е ял тук, много неща опита за пръв път у нас Grinning

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 02:16 от natka

# 112
Темата е за интервалното хранене, периодично гладуване и фастинг. Това не е нито ядене само на плодове, нито наливане само с вода, а редуване на периоди на гладуване с периоди на пълноценно хранене.
Ти не пишеш нищо по темата, а обясняваш че трябвало да се яде на 2-3 часа. На това му се казва тролене.

Като отслабнеш с ядене на 2-3 часа, ела да обясниш как точно си го постигнала и да дадеш съвет. Ти самата не си отслабнала с метода, който препоръчваш, така че моля, спести на другите подход, който ти самата не си доказала на себе си, че работи.

Правописът дори няма да го коментирам. Достатъчно ясно говори сам за себе си.

# 113
  • Стара Загора
Ти май не живееше в България, тук си е културна особеност малко това че се навлиза така в личното пространство, че и акъли се дават, най-често непоискани. И повечето хора явно не го смятат за невъзпитано.
Особено като отидеш при майка си, която е направила примерно баница или някакви курабийки и се опитва по всякакъв начин да те убеди, че ако не се изяде всичко това, едва ли не ще си навлечеш всички болести Satisfied

# 114
Особено като отидеш при майка си, която е направила примерно баница или някакви курабийки и се опитва по всякакъв начин да те убеди, че ако не се изяде всичко това, едва ли не ще си навлечеш всички болести Satisfied
Свикват по някое време, от майка ми и сестра ми не мога да се оплача в това отношение. А и на близки е по-лесно да си кажеш направо като/ако прекалят. Е, все още като сме при майка ми, става и прави нещо за закуска и го слага на масата, но тя така си е свикнала, това си е нейното домакинство. Не ми се е сърдила ако отместя чинията и остана само с кафе и вода пред мен.
Е, отне известно време да се разберем че както тя предпочита да не яде кой знае какво вечер и да приключи рано, така пък аз предпочитам сутрин без храна, но си дойдоха по местата работите.
Щом не й мигна окото като разбра че съм направила тридневен фаст на вода и кафе само Grinning
Има си нейни виждания, както и аз мои си, съгласили сме се че на един акъл няма да станем никога ами всяка да си кара както си знае и да не се меси на другата. Виж с баби и лели си е приключение наистина.

Все още чувам от някого чат-пат как "закуската е най-важното хранене за деня". Но по това имам 2 довода. Единият е че тоя лаф е буквално рекламен слоган на компания за някаква зърнена закуска от Щатите, така че не ги броя че са се загрижили за мен. Другото е че breakfast буквално преведено е просто първото ти хранене с което си прекъсваш фаста. Никъде в тая дума няма сутрин или определен вид храна.
Но пък на който му е важно да яде сутрин - ами да яде, кой го спира? На мен не ми е и не го правя.

# 115
Аз като живеех с нашите винаги имах едни 5 кила, които не ги исках, но никога не можех да ги сваля, винаги се ядеше супер обилно три пъти закуска, обяд, вечеря и всичко останало като плодове, сладолед, солети и т.н. е било отделно. 😅
Като се преместих без да правя никакви усилия, изключване на храна или спорт веднага свалих, просто защото започнах да ям, когато ми се яде, а не защото "трябва", а и при майка ми има винаги вкусни неща по много, дори да не готви.
Аз много мразя някой като ми кажете примерно "киселото мляко не е вечеря", а освен че е 400 гр и ме разхлажда, ме насища и ми е леко. Или като каже само това ли ще вечеряш, но сега майка ми иска да свали за лятото и не само не пита, но дори пропуска вечеря 😂, и ми вика ама ти ще ядеш ли сега. 😅

# 116
Току що обядвах, и имам намерение да ям чак утре сутрин към 9-10. И ще ме стане 18 часа без храна, което е супер.

# 117
С интервалното хранене тялото някакви се стопява където трябва. Преди години отслабнах така след втората бременност и на повече килограми ми ставаха дрехи,които преди това носех на по-ниско тегло.
Също така по този начин се подобрява инсулиновата чувствителност, тялото не бълва инсулин постоянно.
Всеки сам си преценя какво и как да прави, за да се чувства добре.

# 118
Я кажете как разпознавате, че корема ви се е подул от зеленчуци, а не от по -голямо количество храна?
Днес си хапнах около 200 гр гърди на грил тиган, салата от голям домат, червена чушка, малко краставица. Сега в 15,30 няколко малки домашни ябълки и 10на сливи. Корема ми все едно топка има в него.
Вода около 1,5 л.

# 119
  • гр.Пловдив
Току що обядвах, и имам намерение да ям чак утре сутрин към 9-10. И ще ме стане 18 часа без храна, което е супер.

А после към 14ч пак ли ще обядваш?
Т.е в 6 часовия прозорец 2 хранения ли може или едно по избор ?

Общи условия

Активация на акаунт