Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 261
  • 433
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм 162 см и между 57 и 58 кг. Има разлика видима след започнати тренировки с тежести. Все си мислех, че като стана 55 кг и ще се чувствам и изглеждам по-добре, но не би. Сега 58 кг се виждам с по-добре оформено дупе, паласките се поприбраха, краката и те се позаформиха, само ръцете са ми някак по-хилави, но и за тях "работя", че те са слабата част на тялото ми.
Този КД нещо не мога да го разбера. Уж съм на 1600, а както си бях 57 кг в неделя, в понеделник кантара показа 58,4 кг. МЦ ли е, синята луна ли е виновна 😂

# 241
При условие, че няма как да знае човек колко енергия отива за базовите МУ жизнени нужди, няма и как точно да изчисли дали е в калориен дефицит, освен ако не яде значително по-малко количество храна и пак колко е дефицитът е все едно да хвърляш на боб.
Другият аспект е, че до голяма степен зависи от хормоните дали ще си в режим на горене или трупане на мазнини, не от това колко калории пише на етикета. Да не говорим, че тия етикети имат и те доста голямо отклонение.

Какво точно показва кантара, не е от такова значение, ами какъв е % на мазнините и мускулите в тялото. Кел файда, че съм 55кг като съм 29% мазнини...

# 242
А как може да се определи колко % са мазнините? По разни калкулатори ми изчислява между 22 и 27%.

# 243
Калипер за измерване на мазнин.

# 244
Има различни методики, примерно тази която включва измервания с калипер, трябваи да се прави от човек който знае какво върши де. После според измерените гънки се изчислява.
То по-точно от това май вече са само разни скенери, не им помня името.
Кантари които по импеданса изчисляват съотношенията в тялото са ми леко съмнителни, но са популярни и те. Идея си нямам колко са точни, просто на мен са ми съмнителни.

# 245
малко по диагонала четох, но за ръце и паласки- лицеви опори и планк

# 246
  • Paris, France
При условие, че няма как да знае човек колко енергия отива за базовите МУ жизнени нужди, няма и как точно да изчисли дали е в калориен дефицит, освен ако не яде значително по-малко количество храна и пак колко е дефицитът е все едно да хвърляш на боб.
Другият аспект е, че до голяма степен зависи от хормоните дали ще си в режим на горене или трупане на мазнини, не от това колко калории пише на етикета. Да не говорим, че тия етикети имат и те доста голямо отклонение.

Какво точно показва кантара, не е от такова значение, ами какъв е % на мазнините и мускулите в тялото. Кел файда, че съм 55кг като съм 29% мазнини...

Много точно казано! 👍👍👍👍

Само добавям, че за някого 25 или 26% мазнини може да са абсолютно приемливи и да пращи от здраве, а друг с 22% и даже 17% мазнини да е с ИР и даже диабет 2. Това е защото някои хора имат много мастни клетки, които побират сланината, а други нямат и като свърши мястото в подкожните и вътремускулни мастни клетки, я пращат в черен дроб и/или панкреаса. Та, става дума за индивидуален толеранс. Също, с напредване на възрастта след 40г се губят мастни клетки и ако на 30г сме били ОК с 23% мазнина, на 50г вече не е така и може да се окаже, че и 20% са ни много.

И аз съм тежала 53 кила и BMI ми излизаше 18 или 19, но BFI беше 24 и имах омазнен черен дроб. Приятелка с моя ръст, 80 кила и BMI към 28 имаше BFI от 25 и си беше здрава като бик с КЗ винаги под 5. 

Ние си купихме кантар, който мери и % мазнини  както и костна маса, мускули, вода. Доста е точен като сравнявам със професионален и си струва да се купи. Пускат в Lidl и Aldi понякога.

# 247
Невена, може ли снимка на опаковката на кантара, от който си доволна? Или линк към модела? В Гугъл излизат всякакви марки и не се ориентирам какъв да взема.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 10:32 от мама-ени

# 248
Аз се меря на умен кантар във фитнеса. Меря се веднъж месечно, а започнах редовни тренировки преди месец и половина. Тоест, мерила съм се два пъти и резултатите, които ми изкарва, изглеждат разумни за нивото ми.

Вероятно не е особено точен, но като сравнявам със снимки в нета на % мазнини как изглеждат телата на различни жени и като добавим, че знам как нямам почти никакви мускули, особено в горната част на тялото, е горе-долу точно. Освен това повече ме интересува прогресът, не толкова точните цифри.

Иначе, най-точно може да се измери на декса скенер, но нямам възможност за такова нещо за момента.

# 249
от около 80 часа фаст резултатът е -2.4 кг.
бях основно нервна и гладна, снощи имах лека слабост и си легнах рано
тялото никак не хареса фаста и най-вече захранването
доста старателно бях изслушала д-р берг, д-р екберг и още един с подобен уклон
изпих сутринта бронираното кафе (лъжица течност кафе, колкото да е горещо, а не да го пия като кафе, и лъжица мст масло както всяка сутрин), малко бульон от броколи, броколите и няколко маслини - всичко това през 1/2 час
всичко излезе прекалено бързо
преди около час нещата се поуспокоиха и хапнах малко котидж със ситно нарязани домати, краставици и магданоз
сега се чудя какво да ям по-натам днес - храненето ми по принцип се старая да е ниско-въглехидратно, ако успея и високо-мазнинно
все още имам леко сърцебиене, което ме сполита, когато съм в по-серизоне калориен дефицит
обикновено фаствам около луната и ако удържа, е по 36 часа
като основна цел ми е хранене 18:6 и като цяло го постигам

# 250
  • Paris, France
Браво! 80 часа си е сериозен фаст.

Преди 2-3 седмици постих 75 часа и се захраних с кафе и зеленчуци. Бях отпаднала, а трябваше да излизам, та ядох ядки, че бях сама и нямах нищо в хладилника и шкафовете. Е, едвам излязох от WC-то. Бронирано кафе  и маслини ако ям, ще трябва да спя в кенефа.

Сърцебиенето не е нормално. Може би липсват някакви електролити като калий, натрий, магнезий.

Само да си кажа, че килограмите може да се върнат, което не е неуспешен фаст, защото е имало автофагия.

мама-ени, от Lidl, Sanitas е марката, SBF 37 е модела. На снимките има номера и модела, както и квадратче с кода, по което можеш да си намериш упътването. Извинявам се, но не успях да го снимам на една снимка, така че всичко да е видимо:

Тук е тестван професионално. Негативи са, че екранът не е осветен, приложението било просто и не винаги ставало свързването с приложението. Аз съм доволна, но приложение не ползвам.

https://www.lesnumeriques.com/balance/sanitas-sbf-73-p72857/test.html

Има и други подобни тествани с по-добри отзиви.

# 251
Не знам някой друг тук дали следи Минди Пелц, в момента върви събитие от страна на нейното издателство, че тя има и нова книга да излиза скоро. 48часов фаст е, безплатно е, с опция за някакви там ВИП опции които са платени. Цялата работа е кака ви Минди на живо за по един час приказва, довечера е третата вечер, 2 вече минаха и първото видео вече не е достъпно за гледане.
Интересно е, тя за 48часовия не набляга толкова на ефект за отслабване, а на това как се отразява на допамина и рецепторите за него. За мен не е подходящ момент във времето точно за 48 часов, макар че планирам в скоро време такъв, но пак ми е интересно. Хем я следя отдавна и не очаквам някакви кой знае колко нови неща да чуя.
В 8 вечерта наше време са живите предавания, довечершното би трябвало да е точно за как се прекъсва фаст, нали ще е време да го приключват участниците.

# 252
от около 80 часа фаст резултатът е -2.4 кг.
бях основно нервна и гладна, снощи имах лека слабост и си легнах рано
тялото никак не хареса фаста и най-вече захранването
доста старателно бях изслушала д-р берг, д-р екберг и още един с подобен уклон
изпих сутринта бронираното кафе (лъжица течност кафе, колкото да е горещо, а не да го пия като кафе, и лъжица мст масло както всяка сутрин), малко бульон от броколи, броколите и няколко маслини - всичко това през 1/2 час
всичко излезе прекалено бързо
преди около час нещата се поуспокоиха и хапнах малко котидж със ситно нарязани домати, краставици и магданоз
сега се чудя какво да ям по-натам днес - храненето ми по принцип се старая да е ниско-въглехидратно, ако успея и високо-мазнинно
все още имам леко сърцебиене, което ме сполита, когато съм в по-серизоне калориен дефицит
обикновено фаствам около луната и ако удържа, е по 36 часа
като основна цел ми е хранене 18:6 и като цяло го постигам
За овладяване на сърцебиенето, приемай вода със сол. Нарушение на електролитния баланс може да доведе до това.
Браво за 80-те часа, не е лесно. Сега е добре да се навакса с белтъчините.

# 253
Точно за след фаст се очаква да говори в следващия един час, ето линк, като гледам другите после 1 ден ще може да се гледа и се скрива вече
https://www.youtube.com/watch?v=Hf5Xc_yqAgs

# 254
Как използвате МСТ масло? В повечето случаи чета, че го слагат в кафе или друга напитка, но аз освен вода сутрин друго не пия. Кафе не пия.
Ако го слагам в печива дали пак ще има същите качества или при готвене?

Общи условия

Активация на акаунт