Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 199
  • 433
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Аз мисля, че трябва да направите по-голям прозорец за хранене. Пак плавно ще сваляте , но няма да е трудно и натоварващо. Или сменете времето за хранене. Реално в най-активната част на деня вие сте без храна.

# 376
Кайсия, на мен също ми звучи твърде скоро да съдиш как ще ти е, 3 дни нищо не са. А ако от раз си минала на толкова кратък интервал за хранене, това е голяма промяна. Дори аз не го правя често чак с 20ч фаст, а се храня интервално от години. Но точно 4 часа за храна са ми много никакъв интервал на мен. За две хранения като хората става прекалено скоро и аз реално не съм огладняла да ям втори път. И ще ям прекалено малко в резултат, което не е добре ако се случва постоянно. По-добре ми е на 16-17 че и 18 часа фаст, там вече мога да си имам две стабилни хранения, това се поддържа без проблем на ежедневна база. А вече по-дълго от това си правя от време на време, просто не постоянно.

# 377
Кайсия, пробвай първо да нагодиш фаста, после ако имаш нужда от физическо натоварване да не е толкова агресивно от веднъж. Пробвай фаст с вървене пеш да речем, но да не е дълго (30-45мин). После увеличавай. Добавяй постепенно гребането или през ден, нещо такова. Да можеш да се адаптираш. Явно няма да стане от веднъж всичко което плануваш. Аз нямам никакви проблеми дали ще фастя 18 часа или 36 часа и фитнес. И в двата случая имам сили и енергия + че ставам в 5:30 всеки ден за работа, на обяд вървя пеш 1 час в обедната и вечер пак съм на фитнес. С което искам да кажа че фаста не ми пречи на нищо. Но и при мен е с години постигнато. Пробвай постепенно да нагодиш нещата. А фетбърнари пак си ползвай ако искаш.

# 378
  • Mediterraneo
От 6 месеца се храня интервално. 16-8. Ям в интервала от 14 до 20 ч. Доста често от самосебе си ми се получават 20 часа, но не съм си го поставила като цел. Още повече като за начало. От два месеца следя  и калории, преди това не си бях наумила да отслабвам, просто така се чувствах добре, с интервалното хранене. За 2 месеца съм свалила 7 кг, но това е заради калорийния калкулатор определено.

# 379
Аз, не знма вече. Нямам проблем с ограничения. Сега съм на 22часов фастинг. Вървя мин 16хил.крачки. Ходя на фитнес. Не обичам и не ме влече сладко. Ям мед или перен шоколад, ако се налага. В началото на месеца оравих изследвания Здрава съм.
И не отслабване. Започвам да се депресирам вече.

# 380
  • тук и там
Аз няма как да постигна калориен дефицит с две хранения .То не е сигурно и че с едно ще стане,щото ям доста.Но аз с храната съм малко като пиячите с алкохола"без едно мога,със едно не мога".Та седна ли да ям-хапвам сериозно.

# 381
Малко хора могат да преядат с едно хранене, аз май не познавам такива... Под преяждане имам предвид да им е много храната за деня. Ако искаш пробвай да си записваш няколко дни какво си яла и пила и поне грубо ги сметни. Не съм фен на броене на калории лично аз и съответно не смятам моите, но прекалено недохранване не е ОК нито здравословно, нито за трайно отслабване.
Фастът си е фаст, ползата от него е че даваш на тялото си възможност да прави неща дето не могат да се случват скоро след храна. А не начин да гладуваш. Много ме е яд че на български се превежда като гладуване тая дума... Гладуване е като човек се храни прекалено малко, а не като просто не го прави супер често.

# 382
  • Стара Загора
И аз не мисля, че с две яденета човек може да изяде повече от 1500 калории. Незнам на мен ми е чудесно с 8/16 или 6/18 не съм гладна, леко ми е. Тялото освен, че свалям кг се и изчиства. Защото още първите дни свалих задържаната вода, което показва , че е в здравословно състояние. Лицето ми се промени направо, само в положителна посока. Нищо не броя като калории, но се храня здравословно, без някакви крайни ограничения. За мен положителния ефект е повече от почивката на тялото. Но съм се пробвала на по-продължителни фастове и в повечето случаи не ми е добре .

# 383
  • Пловдив
И аз не мисля, че с две яденета човек може да изяде повече от 1500 калории.
Може, може. Grin

# 384
  • Стара Загора
Възможно е, да. То за това всеки е различен и при някои по-продължителния фаст работи по-добре. Просто аз когато да съм смятала калории не надвишавам 1300 дори. Без да се орграничавам с храната.

# 385
Много зависи от това каква е храната.😀

# 386
И като отслабнете и спрете да броите, после какво? Защото ако се върне човек на предишния си режим на хранене, йо-йо-то му е в кърпа вързано.
Промяната трябва да е такава, че да може да се спазва до живот или поне докато човек няма против да започне да качва отново. За това и не съм почитател на броенето на калории, защото обикновено води до сериозно недояждане за някакъв период, после всичко обратно.

# 387
И аз не мисля, че с две яденета човек може да изяде повече от 1500 калории.
Може, може. Grin
Може, разбира се. Но с едно хранене или с 4 часа прозорец в който не виждам как могат да се поместят две обилни хранения... Трудна работа.
Сега, ако човек си го науми и постави за цел, може и да може, макар и не лесно. Но реално погледнато - каква е вероятността жена на диета да го прави това? Grinning
Бъдете малко по-реалистични, не е грях да се нахрани човек така че да функционира нормално, нито е вредно. Вредно е схващането че една жена няма право да яде като жив човек...

# 388
Аз от чиста храна едва стигам 1000 калории между 2 хранения. Под чиста храна имам в предвид салата с месо, евентуално 2 лъжици въглехидрат (картофи, ориз). Виж ако почна да добавям други неща, сладкиши, тестени, напитки, алкохол, там определено ще стигна 2 хил без време. Но последните не ги консумирам така или иначе, и няма как да понадя от тях.

# 389
  • Стара Загора
Да, точно така е. За това според мен е трудно да се надвишават. Ако се ядат боклуци , пие се алкохол със сигурност могат да са нагоре  . Но си мисля, че хората , които предприемат фастинг се и хранят здравословно. За това не мога да сметна как ще се вдигнат над 1500 калории с чиста храна за две хранения. Днес примерно сутринта пих кафе с малко мляко и кленов сироп, след това закусих в 9ч домашни палачинки ( яйце, мляко, пълнозърнесто брашно, настърган кашкавал  отгоре), малко ягоди към 12ч. обяда 14:30 ч 150 гр пуешко месо, зелена салата и малко  ориз . Това всичко е 1300 калории и съм много нахранена.

Общи условия

Активация на акаунт