Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Мненията относно секса по време на бременност са противоречиви. В началото и в края на бременността обикновено се смята, че сексът представлява риск за бременността, особено при рискова бременност. По време на възбуда матката контрахира, което може да доведе до изхвърляне на плода в ранна бременност или до преждевременно раждане в късна бременност. Въпреки това, при нормална бременност сексът не е забранен; въпреки това може да се препоръча по-спокойно и по-рядко.
-
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
Болката в долната част на корема е нормална по време на бременност, поради растежа на матката. За гадене се препоръчва да се приема No-Shpa, а най-важното е да не се притеснявате, тъй като това е най-вредно. Ако болката стане непоносима, добре е да вземете болничен или да информирате работодателя си, че вашият лекар препоръчва повече почивка.
-
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
-
Какво е зацапването, което получих в петък вечер?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?

Прекрасно оформена, което явно е отнело доста усилия. Благодаря 

Иначе за мен няма никакво значение дали ще бъде пицария или ресторант. По принцип съм свободна през седмицата докато детето е на ясла, но предполагам че на работещите точно този момент няма да е удобен. За събота и неделя трябва да направя уговорка с таткото да излезе по мъжки с детето. В краен случай мога да се появя и с детето, но това означава да се задържа 15 мин. Както и да е това е мой проблем и ще се уточним за датата и часа, след като уточним мястото.
Като разновидност за синчето слагам и малко лионска наденица на парченца 
и си викам, даже съм сложила по-малко от 450 мл, както пише, а то цели 850!
Ще пробвам пак, да не ме е яд!
И аз гласувах за пицария, но може и в някоя сладкарница да се замъкнем - мисля, че така ще е по-удобно и за kali, и за някоя друга майка с детенце.
Продължавайте да се обичате, а пък то щастието само ще ви сполети
Що били толкова големи
, що не сме засичали 

ама ше трябва да се поуспокоя, че .... не е добре май
ама няма да се дам..... цял живот физическо натоварване и сега изведнъж спрях за 4 месеца и глей ко става
.
в началото и в края не е много желателно иначе както каза и kali малко по спокойно я карайте и няма да има проблем.
) и така цяла нощ... Ако успее да ме сгуша докато спя и не го усетя ( ама то е почти невъзможно, че на всичкото отгоре и много леко спя ). Пък сутрин само да стане 8 и аз '' Айде мъжо ставай да ходиш на работа '' и като го изгоня в кухнята се разполагам на цялото легло и чак тогава заспивам. То май и за тва до към 10 си отпрашвам
.
... Сега няма да се домъкна ама следващият път ще взема да направя една визита на систъра че да ви видя и аз...
няколко филиики и да ги изкьопцам, че днес само с едно парче пица съм хранила бебо
.
, без време звънях на моята докторка и търчах до Шейново - по едно време като ме почнаха едни болки - прерязва ме ниско долу за секунди и спира и след минутка пак така и то някаква яка болка - направо си изкарах акъла
Добре, че лекарката в спешното каза, че е наред всичко, видяхме пак
и ме "успокои", че така ще си ме боли и трябва да почивам повече, а аз с тая моя работа...оф...не знам какво да правя
Много се уплаших вчера, а и мъжа пребледня, препоти се 1000 пъти и не смееше гък да каже, докато стигнем в болницата. 
Надявам се да го преживееш сравнително леко и скоро да се похвалиш с хубава новина 
- много здраве, щастие, любов и на есен едно малко, сладко[smilie=smile3504.gif]