“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 50 997
  • 998
  •   1
Отговори
# 900
  • София
🔝😂 Не могаа…😂

# 901
  • Галифрей

Значи...няма да повярвате за кой се сетих , като видях това. Обяснението защо Десподов бутнал Филотея. Една котка му го подшушна.

😂🤣 това обяснява всичко!

# 902
Аз пък за първи път я забелязах тук, въобще не знаех коя е. Сега я мяркам на Черешката с други "известни".
Аз си я спомням в Пистолет куфар и три смърдящи варела , после в Ягодова Луна и сега в Есента на Демона,не ми е направила добро впечатление, и вече като разбереш на кой е гадже ,и съвсем ти става ясно защо не я харесвам . 🤣🤣🤣
Аз я знам само от Ягодова луна и там ролята й беше 1 към 1 - напудрена журналистка с пошло излъчване, дето спи със силните на деня, и там си я заподмятаха само че баща и син... Всъщност добре пресъздава такъв образ, не знам дали излъчването й е такова или я докарват. За друго не знам дали има талант.

# 903
Здравейте, мили хора!

За първи път в живота ми си позволявам да коментирам нещо във форум.

Следя сериала от самото му начало (1-ви сезон и сега 2-ри) и ви чета постоянно, а и в соц. медиите също доста позачитам, но съм такъв човек, че рядко пиша. Трябва нещо много да ме е впечатлило, та да си позволя да коментирам.

Сезона за мен беше изключително мрачен. Аз не съм чак толкова запалена по това да отгатна кой точно е убиеца, а по-скоро гледам, за да разбера пътя, по който всеки един от героите е преминал, за да бъде това което е и да взима решенията, които взима в момента на действието. Доста силно съм впечатлена от играта на голяма част от актьорите. Естествено впечатлиха ме Теодора и Владо, защото все пак най-много знаем за миналото на техните герои. Смятам, че и двамата играха на едно изключително високо ниво и бяха влезли в кожата на персонажите си много добре. На някои места четох мнения, че преигравали, но за мен не е така. Мия е пресонаж с характер, но същевременно в нея се крие болка от миналото и страх да се впусне в чувствата си към Филип, за да не го загуби. Филип от друга страна е персонаж преживял изключително голям шок и болка, а същевременно и вина за това, че очи в очи уби брат си, а и най-вече за човек свикнал една огромна част от живота си да живее в хармония с близките си, която в един момент се оказва илюзия и всичко се разпада е изключително тежко. Та за това смятам, че и двамата представят персонажите си много добре. Определено харесвах персонажа и на Тони Наумовски (до последния епизод - след него вече не го харесвам Laughing ), което говори за това, че се е справил с ролята си много добре.

Със сигурност имаше недоизпипани неща и такива, които очаквах, че ще бъдат от съществено значение, а те в крайна сметка се оказаха просто за пълнеж и това е нещо, което не ми хареса. Не видях смисъл в сцената на Блатечки с журналистката в колата му, както и каква роля въобще играха Елдъров и котката му в един от последните епизоди? Въобще тая журналистка беше само за пълнеж да е една от жертвите... Какво стана и какви бяха тези пари, които Тороманов е скрил? По какъв начин се е сдобил с тях? Защо ги е зазидал? Съседът на Елдърови и неговата роля за какво беше? Също така линията Филип - Дора бе доста странна и за мен. Да не говорим за една от последните сцени на финалния епизод - Дора с кмета... Абсолютно не й е мястото на тая сцена там докато всички точат ред сълзи, ред сополи.

Не показаха какво е съдържал мейла на Мия към Филип, за да го накара да дойде чак до Търново, за да я види. С две думи адски много важна информация липсваше, а за нейна сметка стояха други нелогични сцени.

Смятам, че много оплетоха нещата в този сезон, а и този финал направо разказа играта на всички шансове да се продължи сериала. Някой беше писал да се продължи 3 сезон с Харитонов и Заимова, но това е абсурдно. За мен лично те нямат и 1% от химията, която има межу Теодора и Владо.

Ако наистина Филип е мъртъв опропастиха персонажа и на Мия. След такава болка и загуба тя ще се превърне в коренно различен човек, а да не говорим за вината, която лепнаха на персонажа й. Цял живот да живееш с мисълта, че човека, който обичаш без да има никаква вина са го убили заради теб, а ти самата си го убеждавала да остане в Търново. И не само, ами е загинал в ръцете ти. Не казвам, че тя е виновна. Това, което разбирам аз обаче е, че замисълът на Кърджиев е такъв, че тя да се обвинява и да живее в този кошмар, както той самият е останал без Филотея.

В заключение аз си оставам с една единствена малка надеждичка, че ако решат въобще да има още един сезон след този отворен край Филип ще е жив, за да могат нещата да тръгнат в една не толкова мрачна посока и да видим нещо хубаво и надявам се с по-добре изпипан сценарий.

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 17:57 от ScarH

# 904
  • Washington,USA
Многото продължения са досадни според мен.

# 905
На мен за Фичето ми беше жал, не съм го подозирала като убиец, той е добра душа, наплашен и явно малтретиран в детството. Актьорът не ме е дразнел с изпълнение, значи го пиша успешен образ. Simple Smile
Кърджиев и за мен пресоли манджата в последния епизод - дали по своя инициатива, дали режисьорска, не знам, но ей нА, не е спечелил симпатиите на публиката; нас май най-вече ни подразни.
Съгласна съм. И аз въобще не съм го подозирала, той беше като едно малко дете.

Според мен Тони стана меме с този “ демоничен смях” но той няма вина,че сценариста и режисьора са прекалили с глупостите. Нямаше почти никакво развитие в повечето главните герой.
Много тъпо,че прецакаха сезон 2.

За мен от Наумовски една от най-тъпите сцени беше репликата му: 'Ако ме издадеш, ще те гръмна! ' прозвуча ми нелепо.

Да се похваля, че не съм досега... В къщи гледаме с голям кеф Под прикритие за първи път. Грабна ни още от С1Е1. А относно Куката, който също не бях гледала преди Демона и сега - в Под прикритие като стайлинг го докарва на покойния Майкъл Хънчънс. Чак снощи осъзнах 😊😎

# 906
На мен за Фичето ми беше жал, не съм го подозирала като убиец, той е добра душа, наплашен и явно малтретиран в детството. Актьорът не ме е дразнел с изпълнение, значи го пиша успешен образ. Simple Smile
Кърджиев и за мен пресоли манджата в последния епизод - дали по своя инициатива, дали режисьорска, не знам, но ей нА, не е спечелил симпатиите на публиката; нас май най-вече ни подразни.
Съгласна съм. И аз въобще не съм го подозирала, той беше като едно малко дете.

Според мен Тони стана меме с този “ демоничен смях” но той няма вина,че сценариста и режисьора са прекалили с глупостите. Нямаше почти никакво развитие в повечето главните герой.
Много тъпо,че прецакаха сезон 2.

За мен от Наумовски една от най-тъпите сцени беше репликата му: 'Ако ме издадеш, ще те гръмна! ' прозвуча ми нелепо.

Да се похваля, че не съм досега... В къщи гледаме с голям кеф Под прикритие за първи път. Грабна ни още от С1Е1. А относно Куката, който също не бях гледала преди Демона и сега - в Под прикритие като стайлинг го докарва на покойния Майкъл Хънчънс. Чак снощи осъзнах 😊😎
Завиждам ви че сте гледали Под Прикритие за първи път !! Това за мен си остава най добрият криминален български сериал , и на Мариян тази му роля е сто пъти по добра и култова от на Тороманов .

# 907
Merri_An , благодаря за корицата. Предната ми причиняваше стрес.
Ех хора, четвъртък е и няма какво да очакваме и обсъждаме. Все пак е жалко че свърши.
Не е по темата, но мернах, че ще правят екранизация на Мамник/ аз съм от феновете му/. Режисьора ще е този на Вина и Под прикритие. Даже малко ме е яд, че съм чела книгата и няма да съм в "напрежение".

# 908
Merri_An , благодаря за корицата. Предната ми причиняваше стрес.
Ех хора, четвъртък е и няма какво да очакваме и обсъждаме. Все пак е жалко че свърши.
Не е по темата, но мернах, че ще правят екранизация на Мамник/ аз съм от феновете му/. Режисьора ще е този на Вина и Под прикритие. Даже малко ме е яд, че съм чела книгата и няма да съм в "напрежение".
Имаш време !! Аз много пъти съм правила така , първо гледам даден филм или сериал и после чета книгата и така ги сравнявам , и доста често книгата е сто пъти по добра !! А щом режисьора е този на Под прикритие и Вина значи със сигурност ще е хубав .

# 909
  • Галифрей
Не мин стана ясно, защо Пацо смяташе,че г-н Язов точно го е осакатил? Каза че е бил барета, ама те носят маски тъй,че може да е всеки,  и как е бил 100% сигурен,че е той? А г-н Язов  до колко си спомням  е бил от друг отдел и по това време за което разказваше,той е бил в София. Още една дупка сценарият.
Корицата ❤

# 910
Филм или сериал ще правят по "Мамник"? Книгата ме заинтригува и се замислям дали да не си я купя.

# 911
Филм или сериал ще правят по "Мамник"? Книгата ме заинтригува и се замислям дали да не си я купя.
Сериал, 12 епизода. Аз три нощи не мирясах, докато не я прочетох Joy

# 912
  • Галифрей

Сериал ще правят.

Междругото аз преди имах идея за сезон 3 да бъде нещо като Мамник 😁 Да отидат в някакво забутано изоставено село скрито в гората, никой не смее там да ходи. Там започват да стават странни неща и хората в местният район почват да се плашат,че има самодиви и др от бг фолклор създания. Почват да виждат рано сутрин жълта смачкана трева, изчезват хора без следно през годините. От страх са принудени да се махнат и да отидат в градовете. Полицията се чуди какво да прави отначало не им вярват но после и почват и полицай да изчезват без следно. А всъщност истината се оказва различна и няма никави духове.

# 913
  • София
Спекулации около биологичното състояние на Фил - жив или мъртъв?! Smiling Imp
Скрит текст:
В послеслова "след 3 седмици" Язова стои на тераса преди лекция с курсантите. Минали са 3 седмици! Тя е опустошена, тъжна, сива. Логично, ако на Фил - след още 20-тина дни - ще му струват 40 дни. Единствен друг вариант (сериозно): дълъг престой в болницата, кома, той все още е между двата свята. Един сканди роман от поредица започва именно тъй - героят е в кома след прострелване и "дълъг сън". Не е невъзможно.
Но не искам 3-ти сезон. Каквото направиха - толкова. Достатъчно е, каквото и да беше; един голям плюс и един дебел минус - никой не е "капо" (зрителите екипът не ги брои). Simple Smile
Мамник и фантазията на @Диана Б. Имаше една наша история, направена на филм - за хижа на Витоша и уж по действителен случай. Не ми се търси заглавието в момента. Гледал съм го от торент по някое време. Да опитат наистина да направят не хорър-трилър със заемки за социално-личен тюрлюгювеч - а трилър-мистика (някакъв вид фикшън):
- покрай Царичинското кОпане: няма нужда от извънземни; кой ги подучи да копаят, защо копаха, какви пари отидоха, имаше ли луди генерали, загинаха ли участници (защо/как), екстрасенсите какво виждаха, ровейки насън в пръстта; накрая идва Слави Клашъра и обявява бетонираната дупка за 8-то чудо на света.
- покрай мистичната пирамида (на Бастет?) в Сакар, "открита" от Л.Живкова и военните: ще има и военни, и учени, и партийци (за и против проекта), и местни свидетели на случки и легенди от време оно до дните на разкопките; няма да има заемки от сканди романи и средновековни манускрипти, а от Мумията и Индиана Джоунс; възможности за достоверно смесване на съвр.технологии (георадари) и 3Д-анимации (НЛО кръжат в безлунни нощи над обекта); за да е продаваем и в чужбина - Бетани Хюз отива да снима, но там вече е Цукалос от "Древни извънземни" и с Чайлдрес доказват, че най-древното (Варненско) злато на света не е от нищото...

Но и Мамник да направят както трябва - ще ми е достатъчно. Комбинацията Халваджиян (7 часа разлика) и Виктор Божинов (утвърден режисьор) може пък да се окаже по-добрите "капки" от Туриста и Спейса. И, понеже съм Емил, ще разследвам със страст. Стига да се придържат разумно към първоизточника и сценарият да не ме превърне в маймуна. Nerd

# 914
Историята на "Мамник" ми се струва много по-интересна и по-близка до тази на "Дяволското Гърло", отколкото извратените безумия, поднесени този сезон.

За съжаление колкото повече време минава, толкова повече се чудя какво точно гледах в "Есента на Демона". Разни извратени мъчения, свързани с нещо си там, исторически и логически необосновани и несвързани, подготвени по незнайно какъв начин. Разни съскащи котки. Напи***щи се и мас***щи полицаи. Фетишисти, хомосексуалисти, зелени - последните две категории, за да сме в крак с новото време, а не защото много се навързват с другата история. То не че имаше история, де. Журналистка, чиято най-силна сцена беше, като топ мафиотът си я наместваше в колата. Който пък се отърва с най-малко мъчения, защото той така или иначе май сам си беше писал репликите.

Разследваща полицайка, която си показваше краката за щяло и нещяло, несбъднатия блян на други полицаи, припада тук и там, крещи като обезумяла. Разследващ полицай, който си порка редовно и от време на време забравя - - - че участва в сериал. Действието се развива незнайно кога - те и затова постоянно търсеха някакъв си директор там, че за интернет още не бяха чували. А че има и други начини и други хора, чрез които да достигнат до информация, беше твърде сложно за главите им.

Някакво си там абсолютно ненужно Кокалче, появило се от нищото, за да гледа лошо. Пластични операции. Луда работа в общи линии.

Като се замисля, тръпки ме побиват - от сценаристите на тази глупост.

Общи условия

Активация на акаунт