Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 170
  • 873
  •   1
Отговори
# 45

Бих добавила и да се поинтересуват от начина по който животното е обучавано и дали е порастнало в къща или апартамент.
Гледала съм по отделно  той териер,  кане корсо и немска овчарка пораснали в къщи  на познати близки семейства докато стопаните им   са на почивка за  по седмица или две и не съм имала никакви проблеми, но няма как това да се прецени само от разговор със стопанина или дори среща с любимеца. .
Няма значение къде е пораснало кучето, а дали е обучавано или не.  Животинките се държат по един начин в присъствието на стопанина , по друг когато го няма и по съвсем различен когато се окажат сами в чужд дом.
Казвам , че трябва време за да се прецени , но аз  не бих си дала  животното на непознати  да го преценяват .

# 46

Бих добавила и да се поинтересуват от начина по който животното е обучавано и дали е порастнало в къща или апартамент.
Рисковано си е, защото малко хора възпитават животните си правилно и после страдаме изрядните стопани, но каквото такова.Smile

А защо се предполага, че всички хора, включително хазяите, трябва да имат или да са имали кучета или котки и съответно да знаят как се обучават животни? Всички наематели с животни, които са писали в темата, твърдят, че техните животни са чисти, възпитани и дружелюбни, никога нищо не съсипват по жилището. И като попитаме къде е израСНали животните, какво пречи на кандидат-наемателите да кажат това, което им отърва, а не истината?

# 47
  • София
От както имах домашно куче - не приемам наематели с животни.
А в апартамента, в който живея вече 20 г. са гледали 3 породисти котки, медалисти от изложби. Беше много чисто и не миришеше докато правихме огледи. Даже почистиха основно апарт. преди сделката. Казах им, че не трябва - нали ще се ремонтира.  После години наред от някъде излизаха котешки косми. Може би под паркета се бяха наслоили.
Не ми трябват 3 депозита, не искам да ходя и оглеждам всеки месец имота си - не желая животни. Мога да си позволя да чакам и да отказвам на кучкари и коткари.

# 48
  • Бургас
Дами и господа, другарки и другари!
Днес в бургаШките Фб групи бе споделено това "бижу". Ама цената първо бе 4000 лв.Simple Smile Впоследствие собственичката явно си е взела поука и се е "коригирала".
https://www.alo.bg/obzaveden-apartament-do-aleksandrovska-9506298

После се чудят някои що не им вървят имотите, що нямали наематели, що попадали на кофти хора. И правят генерални изводи.
То няма грам житейска адекватност, да не говорим за пазарна.
От всяко дърво наемодател не става.

# 49
  • Варна
И аз съм на мнение, че е излишно да се разпитва кандидат наемателя за хигиеннтите навици и възпитанието на животното. На всички стопани домашните им любимци са най-възпитаните и най-чистите същества на планетата.
Като наемодател трябва сам да си прецениш - или поемаш риска с животно, или не. Аз например ако имам 50 желаещи да наемат апартамента, логично ще минимизирам риска и ще избера наематели без животно. Но ако 2 месеца не мога да отдам, както писа потребителя, ще снижа критериите.
В мои имоти бих пуснала кучета (котки не, съображения няма да изброявам), но не отдавам нищо луксозно и съм готова да прежаля всяка една мебел срещу заплащане.

# 50

Рисковано си е, защото малко хора възпитават животните си правилно и после страдаме изрядните стопани, но каквото такова.Smile

А защо се предполага, че всички хора, включително хазяите, трябва да имат или да са имали кучета или котки и съответно да знаят как се обучават животни? Всички наематели с животни, които са писали в темата, твърдят, че техните животни са чисти, възпитани и дружелюбни, никога нищо не съсипват по жилището. И като попитаме къде е израСНали животните, какво пречи на кандидат-наемателите да кажат това, което им отърва, а не истината?

Не се предполага. Това е за случаи, в които голяма част от потенциалните наематели са с животно, не пречи човек да е информиран как стоят нещата. Въпрос на съвест е хората да не излъжат в първоначалните разговори.

# 51
Снимките са "уникални". Все едно на улицата ще живееш.

Не се хващайте на приказките "то моето животно е различно". Има кучета с инстинкт да ровят, за отучването им си трябва сериозно и скъпо обучение. Ако навсякъде по пода има плочки и прежалвате мебелите, може. Но и вратите е много вероятно да останат наполовина, да не говорим за оплаквания за лай и виене.

Ъпдейт на историята от предишни страници с нахалния наемател - пак се е появил да заплашва, че ще се нанесе.. Поредни жалби, консултации с юристи и все още досажда. Явно ще изчезне, когато си намери друг наивен наемодател.

# 52

Не се предполага. Това е за случаи, в които голяма част от потенциалните наематели са с животно, не пречи човек да е информиран как стоят нещата. Въпрос на съвест е хората да не излъжат в първоначалните разговори.

Казано в прав текст - трябва ли хазяинът, който никога не е гледал животни, да проучва как се обучават кучета и котки? Ами не трябва, е моят отговор. Наемните отношения са бизнес отношения, не е въпрос на съвест.

# 53
  • Бургас
Диди, недей тъй да прежалваш с лека ръка Simple Smile
Познат бигъл изяде дивана до пружини и пропадна вътре Simple Smile Хората купиха нов. Вече не го яде, но копае. Не му било удобно, когато лягал да спи Simple Smile Въпрос на време е пак да стигне до пружините.
При среден наем 800-1000 лв. едва стигат за нов диван два депозита.

# 54
Аз също гледам куче, и съм била на квартира с куче, но сега по-скоро не бих отдала на хора с животни.
Освен всички изброени минуси си има и миризма, която остава дълго време, а също и доволно количество косми, които излизат години наред от дивани, килими, завеси и пр. текстил. Дори да е кротко животинче и да не руши, то от миризмата и космите няма отърване.
Лошото е, че повечето наематели "спестяват" истината, че имат животинка, тогава как процедирате? Гоните ли? Вдигате ли наема? Депозита? Аз лично не ходя да проверявам всеки месец, и дори да има сигурно ще разбера като се изнесат. Но пък като плюс намирам, че такива хора биха били по-дългосрочни наематели, защото знаят, че трудно ще намерят нова и хубава квартира, където да ги вземат с куче/коте.

# 55
  • София
Ако спести истината за налично животно - ще го изпъдя на момента.
Подписал е договор, в който се е съгласил с това условие.

# 56

Така е. Само наемодателите с кучета си признаваме Joy

Познат бигъл изяде дивана до пружини и пропадна вътре Simple Smile Хората купиха нов. Вече не го яде, но копае. Не му било удобно, когато лягал да спи Simple Smile

Satisfied От живия живот, дет се казва.

# 57
  • Варна
Диди, недей тъй да прежалваш с лека ръка Simple Smile

Срещу заплащане, казах. В смисъл, че нямам сантименти към никоя вещ. Примерно диванът е на стойност един депозит. Ако има животно, което да го изкопае, значи съм взела два депозита. А и такива щети изисквам да се отстраняват своевременно, а не чак като се изнасят. Ако имат толкова диво животно, бих искала да ми възстановят сумата за дивана в кеш, а да си живеят с проядения диван или да си купят отделно нов, който да си вземат при напускане или да си го сменят всеки месец, ако кучето изяжда всеки следващ. Тяхна си работа. Но след изнасянето им, да не изваждам пари за нов диван от собствения си джоб. Такова споразумение следва да се опише в писмен протокол обаче, защото в първоначално подписания приемо-предаванелен протокол, ще е описано наличие на диван, а ще ми върнат имот без.

Ако някой е наел жилище от мен без куче, а в последствие вкара, то просто ми дължи още един възвръщаем депозит. Така съм написала в договора.

# 58
Здравейте група!
Приятно съм изненадана, че има и такава тема тук. Майка ми отдаваше апартамент под наем в София, но за жалост почина тази година и се налага аз да навлезна в тази сфера. За щастие ме свързаха с познат брокер, който ще движи нещата по отдаването.
Апартамента е в блок ново строителство с паркомясто, мисля че изглежда много добре, но според мен има нужда от освежаване за да е още по-примамлив. Има ли някакви тънкости към които да ме насочите и препоръчате?

# 59
  • Бургас
Но пък като плюс намирам, че такива хора биха били по-дългосрочни наематели, защото знаят, че трудно ще намерят нова и хубава квартира, където да ги вземат с куче/коте.

Нова и хубава квартира не бих отдала на наематели с животно.
Такава за ремонт - да.
 Гаранция дали ще останат дългосрочно няма, има разни претенциозни моми с джобни кучета, които често си сменят настроенията.

Общи условия

Активация на акаунт