УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 327
  • 274
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте. Предстои ми планово секцио около 14.01., при д-р Ковачев. Бихте ли споделили мнение относно болницата и най-вече неонатологията, понеже бебчето ще се роди мъничко. Искам да знам дали всичко ще бъде наред с него, тъй като съм чела разнородни мнения относно неонатологията.
Щом пишете тук, явно не сте в групата и в чата, в които се обсъждат именно въпросите, които вълнуват. Пишете ми на лично, за да ви добавя, ще ви бъде много полезно.

Каква е тази група, ще добавите ли и мен, моля?

# 61
Здравейте, може ли препоръка за добър гастроентеролог, който прави гастроскопия и колоноскопия ?

# 62
Щом пишете тук, явно не сте в групата и в чата, в които се обсъждат именно въпросите, които вълнуват. Пишете ми на лично, за да ви добавя, ще ви бъде много полезно.
Аз още съм в процес на избор на болница. Ще ви пиша също.

# 63
Все още не съм във вайбър групата.
Може ли тук някоя дама да даде повече информация за неонатологията? Има ли достатъчно персонал, реагират ли адекватно при проблем? Аз все още имам ужасната асоциация с акушерката Е. К. (не пиша цялото име, за да не опетнявам темата). После се оказа, че не са се спазвали законовите уредби, сливани са дежурства и тн. Предполагам, че към днешна дата са взети мерки.

# 64
Все още не съм във вайбър групата.
Може ли тук някоя дама да даде повече информация за неонатологията? Има ли достатъчно персонал, реагират ли адекватно при проблем? Аз все още имам ужасната асоциация с акушерката Е. К. (не пиша цялото име, за да не опетнявам темата). После се оказа, че не са се спазвали законовите уредби, сливани са дежурства и тн. Предполагам, че към днешна дата са взети мерки.
Родих там през месец октомври неонатологията беше на доста добро ниво.Винаги,когато съм имала нужда от нещо са реагирали дори само,за да вземат бебчето,а аз да изляза до отвън(бях сама в стая и нямаше как да излизам иначе).Също бяха на разположение за всякакви въпроси денонощно просто се обаждах на телефона,случи ми се да се обадя,защото бебчето хълцаше и кихаше,а аз като майка за първи път доста се притесних(сега ми е смешно,но тогава..) Когато се обадих веднага дойдоха в стаята погледнаха го и ме успокоиха,че е нормално.Относно бебчетата още преди да родя дойде при мен педиатърка,която ми разясни какви ваксини се поставят ,какви изследвания се правят,също и ми зададе въпроси относно бременноста.Всяка сутрин след визитацията за бебчето минава и сестра,която дава информация относно състоянието на бебчето как наддава и т.н.Тъй като на мен ми се наложи да остана и 1 вечер в стая "Кенгуру" ,която е вътре в самото отделение по неонатология  имах възможност от по-близо да видя всичко и мога да кажа,че екипа е страхотен и дава всичко от себе си!Когато разбрах,че може да се наложи да ме изпишат без бебчето доста се разтроих,и при мен дойде една от педиатърките,на която до ден днешен съм изключително благодарна Д-р Нада Зауи седна при мен и просто ми даде кураж и чисто човешки ме подкрепи и си поговорихме ,също така и ми сподели за стаята "Кенгуру" ,която дава възможност при нужда бебенцето да остане в болницата и майката да може да остане с него вместо да се прибере сама.Аз лично бих им се доверила отново.Ходихме и на контролен преглед,който е включен в неонатологичния пакет,той беше при друга лекарка,също останах доволна протече като консултациите всеки месец при педиатъра .Ако имате други въпроси съм насреща!

# 65
  • София, България
Моето мнение е, че има напредък в неонатологията в сравнение с преди 5-6 години (2019) когато раждах първия си син там. Сега бяха много по-услужливи, много по-отворени да помогнат, да се застоят и да отговорят на въпрос при нужда. А си имаха работа, заедно с моето дете в деня се родиха още 3 деца. Просто сега, когато децата си стоят при майките като че ли са по-свободни и могат да ти обърнат повече внимание при въпроси.

Относно въпросния чат, за който аз не знам, ако искате дайте информация да сложа на първа страница с кого да се свържат ако някой иска да бъде добавен. До сега аз не съм видяла да се споменава чат в предишната тема, но е възможно да съм пропуснала.

# 66
Здравейте, следя се при д-р Кожухарова, може ли мнения, ако някой е имал допир с нея и самото раждане, престоя в болницата и т.н. Благодаря предварително 🙂

# 67
Здравейте, имате ли отзиви от АГ Десислава Василева. Става дума за следене на бременност.
Благодаря

# 68
Здравейте,

Има ли опция за пълна упойка в болницата ? Също така ако не се чувствате добре бебетата могат ли да останат в неонатологията всички вечери, а не само първата ?

# 69
Здравейте,
Може ли някоя мама вече раждала естествено при д-р Даскалов да ми пише?
Т.к. скоро влизам в 9 месец той ми каза да отида в болницата когато контракциите ми са на 20 мин, което на мен ми се струва доста. Навсякъде съм чела за 5-10 мин. Това значи ли, че задължително слагат окситоцин и може ли без? Какви са били вашите уговорки с него? Аз ще го попитам на следващия преглед, но ми е интересно как процедира по принцип. Благодаря!

# 70
Привет,
Аз имам същия въпрос като Lala_Kz. Следя се при д-р Даскалов и се надявам да родя естествено с минимум интервенции. Той обаче все отлага темата за раждането, а наближавам 9-ти месец. Та, ако има някоя майка раждало скоро при него естествено, може ли да сподели? Благодаря!

# 71
И на мен ми предстои раждане през март при др Даскалов - когааа са термините ви, Mocarella & Lala🥰 нямам инфо по въпросите ви

# 72
Моят термин е втората седмица на март. Аз иначе си го питам неща, не ми е отказал да ми отговори, просто аз винаги в бързината забравям да попитам някакви неща…

И на мен ми предстои раждане през март при др Даскалов - когааа са термините ви, Mocarella & Lala🥰 нямам инфо по въпросите ви

# 73
Моят термин е средата на март. Иначе, с д-р Даскалов имам едно предишно раждане преди 4 години. Тогава ми спука мехура и ми сложиха окситоцин, въпреки, че нямаше никакви медицински показания за индуциране. Аз тогава си го обясних с това, че той беше външен за болницата, в която раждах и вероятно е искал по-бързо да приключи. Реално родих много бързо и според него леко, но сега бих предпочела процесът да върви по-натурално и плавно Simple Smile

# 74
Ооо, може да се засечем в болницата за раждане 🙏 моят термин е края на март, но ще раждам секцио, така че сигурно към средата на март по някое време 🙂🤰

Общи условия

Активация на акаунт