Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 460
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • При децата ми
Tanq,  така е, съгласна съм! Карти съм качвала не за да оборя някого, а за да дам пример. Simple Smile Всичко, което се пита и обсъжда тук ми е интересно. А, това, че понякога някои думи звучат крайно отдавам на това, че все пак комуникацията тук е онлайн и не можем нито да видим отсрещната страна.

# 691
  • SF
Esmee, не се хващай за думата "страшен". Така ми дойде и попитах. И да, знам, че на парче не се гледа нито по планета в знак, нито по планета в дом.

Защо да не се хващам? С коя дума искаш да замениш "страшен" и всъщност какво точно питаш, ако не трябва да чета думите във въпроса ти?
Да не се самоцитирам, но дадох обяснение с различни думи от тази, за която не искаш да се хващам -  готин, як, добър, лош, топа на топа, така че не е като да съм ползвала твоите изразни средства, въпреки че на твой пост отговарям. Питаш ясно "Толкова ли е страшен" и отговарям ясно "Не, не е (страшен)". Няма как да стане отговор на конкретен въпрос, ако започна да променям въпроса. Но мерси за съвета.
Хем знаеш теорията за планета в знак/дом и че по 1 транзит не може да се предскаже значимо събитие, хем така ти идва да питаш.
Не те виним, че си използвала тази дума, но не ни вини и ти, че ти отговаряме.

# 692
При мен Сатурн транзитира в ъглов дом вече 2-ра година и да, донесе много промени. Тепърва ще прави още доста значими аспекти с лични планети.
За Юпитер също да кажа - абсолютно не винаги може да се разглежда като бенефик. Той раздува и понякога дава повече от това, което вече имаш, но то не е задължително да е добро.

# 693
С Юпитер на асцендента съм родена, което ми носи и късмет, и чувство за хумор, и щедрост, и разхитителност и егоизъм на моменти.

В моменти на смърт на мои "предци" винаги е имало доста точен аспект от Юпитер. Което интерпретираме като негативно от нашата човешка гледна точка, тъжно ни е и тн, но пък от гледна точка на вселената и космоса е нормално и неутрално.
Хубавото и лошото са човешки категории, астрологията, според мен, не се интересува от това ние какво как възприемаме. Някои хора искат цял живот на едно място работят и изпитват безпокойство от мисълта да са другаде, докато мен това би ме направило супер нещастна.

И хубаво ми е носил Юпитер, разбира се.

# 694
  • SF
Първо се определя кои сфери управлява Юпитер и как е аспектиран в картата. Това е достатъчно за най-най-начални анализи.
Когато планетата се върти, тя "среща" и останалите планети в хороскопа и задейства техните аспекти. Примерно в картата има опозиция Венера-Плутон по оста 2-8. Когато Юпитер прави аспект с Венера, съвпад, той ще направи опозиция и с Плутон. Юпитер би могъл да "налее" още в наталната опозиция. С други думи, понеже човекът не се събужда всеки ден от живота си със събития по Венера-Плутон, в този период Юпитер би "побутнал" двете планети, но как точно ще се прояви, се разглеждат и дирекции, и прогресии, трябва да го има и в солара и т.н.
В аспекта обаче е важно дали участват и лични планети и за кои сфери отговарят в картата и затова е примерът с Венера.
Тежките планети работят по съвсем друг начин и аспектите, които правят помежду си са поколенчески. Няма как да очакваме да се оженим, разведем или да умрем на всеки 12 години, когато Юпитер ще се върне в първоначалната си позиция.

# 695
Винаги досега се е говорило за взаимоотношения на ретрограден меркурий или Венера, какво мислите за сключване на брак или заживяване заедно на ретрограден Марс?

# 696
Мисля, че по-скоро няма отношение, освен ако в наталната карта не е сигнификатор на някоя от тези сфери.

# 697
Благодаря, то след него е Венера 😂 три подред, човек не може да се ожени!

# 698
С моят мъж се събрахме окончателно по време на ретроградния Марс в овен след известно време напред-назад в отношенията. За мен Марс управлява 7ми дом и беше ретрограден точно там, за него е първи дом и натално си се намира там. Беше интересен този период.
За жененето, моето мнение е, че по-скоро не бих се вглъбявала супер много в ретроградни планети. Първо, бракът често вече е някаква формалност едва години след съвместно съжителство. Второ, зависи от самият човек. Аз съм родена с ретро Венера точно в седми, и винаги реагирам особено силно на ретроградните движения. Активират се неща и се задействат много, все е така, че няма как да "изчакам" спокойно да мине, за да направя А, Б и В. Миналата година лятото в седмицата, в която обръщаше ми се случиха три ключови житейски момента в рамките на седмица, всеки процес в живота ми кулминира наведнъж 😀
Може да е противоречиво, защото все пак темата е за астрология, но се опитвах да гледам какво ли не и се стресирах, в един момент осъзнах, че повече ме стресира да се опитвам да микроменажирам, отколкото просто да живея повече ден за ден и да поемам само това напрежение, което се случва, вместо да опитвам да обмислям всеки "лош" потенциал.

# 699
На мен Марс не ми управлява 7 ми дом, но в 5ти имам Скорпион и му е нали старият управител, не знам дали заради това, но усещам голямо напрежение и просто постоянно безпокойството напоследък все за нещо, сякаш има да се направят хиляда неща. Дано се оправи след това, но пък идва Венера, която ми управлява 4 ти дом 😂.

# 700
Напрежението е силно и при мен, но като гледам по света какво се случва, май навсякъде е напрегнато.
Аз съм с ъглов Марс и буквално тези дни се оказа, че имам сериозен възпалителен процес, който сега ше търся откъде идва.
Догодина като цяло ще е доста интересна година за всички 😀

# 701
Напрежението е силно и при мен, но като гледам по света какво се случва, май навсякъде е напрегнато.
Аз съм с ъглов Марс и буквално тези дни се оказа, че имам сериозен възпалителен процес, който сега ше търся откъде идва.
Догодина като цяло ще е доста интересна година за всички 😀
А с мъжа ти като се събрахте да живеете заедно по време на ретро Марс как точно се отразява? Като временен конфликт и напрежение по време на периода, или за постоянно? Ако е нещо временно, а не се отразява през целия живот на човек, не знам защо така препоръчват да се избягва започването на връзка/съжителство/брак по време на ретроградни фази.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 11:36 от Tanya Valcheva

# 702
Аз следя от 2 години астрологичните събития и си водя дневници. Изписах 3 дневника и гледах да си докарам важно събитие , точно когато имах прекрасни аспекти и всички астролози в социалните мрежи тръбяха, че аспектите са с късметлийски характер , което потвърждаваше моите писания. Е да ама не! Стана точно обратното на това, което исках и като цяло взех много да се съмнявам в предсказателната астрология.

# 703
Защото тези "прогнози" в социалните мрежи носят общ характер и не са съобразени с индивидуалната натална карта. Не спирам да се учудвам как по форуми и групи хората очакват да се прави елекция, без да се съобрази с указанията в техния натал и в тяхната прогностика за периода, за който се прави. Елективната астрология е дял за напреднали, които са минали обучение по натална и прогностична астрология, има си тънкости. Но основният принцип е, че нито една елеккция не може да бъде по-силна от указанията в натала.

# 704
Съгласна съм, Sotis. Затова и няма смисъл да се следят “комерсиални” (аз така ги наричам) астролози по социалните мрежи. Говорят общи приказки и трупат последователни - потенциални клиенти и нямат никаква полза на индивидуално ниво.

Общи условия

Активация на акаунт