Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 47 895
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
Аз за локацията се чудя. Някъде по Цар Симеон I ли е? Има жици за тролейбус улицата. Оначе вътре е лукс та дрънка.

# 16
Аз за локацията се чудя. Някъде по Цар Симеон I ли е? Има жици за тролейбус улицата. Оначе вътре е лукс та дрънка.
Не, в края пише ул. Цар Асен зад общината. В началото е явно, точно по диагонал на музея е този МайМаркет. Явно и по Цар Асен има жици, сега не се ползват.

# 17
  • по морето
Точно улица Цар Асен, роднините ми живееха срещу тази сграда от обявата.

# 18
  • Варна
https://money.bg/investments/planeks-stroi-selishte-s-blizo-30-k … av-varnensko.html

Трети инвеститор с подобен проект след тези в Звездица и Бенковски. Този пък в Здравец. Започвате ли да виждате бъдещето?

Според мен центровете на градовете ще се превърнат в гета, не разбира се в прекият смисъл на думата.

# 19
  • Варна
Искаш да кажеш, че ще станем като в Щатите с предградия в които живее елитът ли?

# 20
Ами не е лошо. Според мен такива комплекси имат бъдеще. Стига децата да са самостоятелни да си кюташ в къща покрай града е идеално.

# 21
Stamatko, достатъчно е да пуснат редовни автобусни линии. И да това е бъдещето на града. Предпочитам да се строи в нови територии, вместо да се вплътнява още и още града.. И в момента има нови гета от блокове по т.нар СО 
Проблемът е, че  са все южно от Варна, а какво правим без втори мост??? И в момента пътуването на там е АД

# 22
Да, не звучи лошо, но трябва адекватна довеждаща до града инфраструктура. Включително паркинги, дори платени стига да ги има, сега няма никакви почти. Ясно е че, повечето живеещи в села и местности ползват автомобили до града и някои от тях са с дестинация център / широк център, не само промишлени зони и квартали. Та като стане и зелена зона какви ще са реалните алтернативи, почти половината град ще е ограничен за неживущи? Те още "умуват" за буферни паркинги.  Автобусни линии отделно да, аз ползвам и приветствам градския, но не е вариант за всички ясно е.

# 23
Е то се знае, че без адекватен транспорт нищо не става. С всичките му производни -автобуси, паркинги, мостове. Градският транспорт когато е адекватен е чудесно нещо. Най-малкото докато се возиш можеш да четеш нещо, да си провериш мейла, пък и да свършиш някоя работа.

# 24
  • Варна
Да Дейзи, точно това искам да кажа, но това не е само САЩ.

Пък що се отнася до транспорта, нима в момента не сме лични шофьори на децата си? Кой пуска дето до 12г. само? Всички мероприятия ( съжалявам ама не съм дорасъл да ги наричам "активности" ) са на различни места, в много от случаите училищата също.

За мен дали ще е къща на 10-15 минути от Варна ли от квартал в квартал все тая. Ами живота така си минава и сме затворници в тия градове и апартаменти. Който може да си го позволи ще се изнесе.

Децата сега от рано шофират - точно както в САЩ.

Има хубави села. Аз наскоро се загледах в едно село Куманово, много близо до Варна.

# 25
  • Варна
Повечето хора живеят в апартамент, а не в къща, не защото е по-хубаво, а защото нямат пари за къща и за поддръжката ѝ, и се разпростират според възможностите си. Иначе отдавна повечето богаташи са в къщи - имения. Не откриваш топлата вода.

# 26
  • Варна
Откривам, направо минерална откривам. Тенденцията да се строят комплекси от къщи по селата е нова от тази година. Въпросните богаташи са накачулени основно един връз друг по чукарите на вилните зони и си карат ЕС класата по път за един автомобил с коловози, а това е леко по-различна концепция.

# 27
  • Варна
Явно не си се разхождал достатъчно... преди тази година.

# 28
https://money.bg/investments/planeks-stroi-selishte-s-blizo-30-k … av-varnensko.html

Трети инвеститор с подобен проект след тези в Звездица и Бенковски. Този пък в Здравец. Започвате ли да виждате бъдещето?

Според мен центровете на градовете ще се превърнат в гета, не разбира се в прекият смисъл на думата.
Наскоро гледах един подкаст в който обсъждаха подобен сценарий. Ставаше въпрос за това, какво ще се случи с панелните жилища в следващите едно/две десетилетия. Обсъждаха, че е много вероятно банките да затегнат отпускането на кредити специално за този вид строителство и хората, които притежават такова ще се ориентират към новопостроени сгради или околностите на големия град. Според тях цели квартали, може би ще се превърнат в гета. Разбира се, това са само предположения, но имаше логика в тезата им.

# 29
Първо да уточним какво са гета?

Общи условия

Активация на акаунт