Казосът е следния:
Искам да издиря наследство на баща ми от неговия баща (моя дядо), който е починал, ако има такова поне. Баща ми живее в чужбина и ми направи пълномощно за пред всички институции за които се сетите както се вика.
Сега малко пред история... понеже дядо ми има брат който мисля че все още е жив и здрав човека и дано но не знаем нищо за него .... преди години на погребението на дядо ми са се видели и той бил споменал на баща ми (тоест брата на дядо) че имаме земи и гори около 300 декара, но на баща ми в този момент не му е било естествено до това, а аз съм си бил дете и няма как да съм разбирал от такива неща.
С данните за дядо ми с които разполагаме са съответно 3те му имена и ЕГН-то му и нищо повече. Предполагаме че е роден в гр Своге или околията, но е само предположение. Наистина е малко несериозно да не знам къде е роден дядо ми, както и моя баща да не знае къде е роден неговия баща но се извинявам за което.
Тука идва времето да спомена че баща ми има и сестра моята леля с която за съжаление не сме в добри отношения още пт преди да загубим дядо. Общо взето тя е малко серт така да нарека и не я интересува нищо друго освен алкохола и от там няма как да ископча нещо. Следователно и за брата на дядо ми нищо не знаем че да отида да поговорим с него.
Бихте ли ме насочили, какво да направя, къде да отида да разбера нещо повече и съответно как да продължа по нататък. Едно приятелче ми каза наеми си адвокат но съответно аз му казах че дори незнам и аз какво точна да направя и какво искам точно че да ангажирам човек и не на последно място финансово също ще ми е трудно да си го позволя. И да ако се зачудите защо издирвам дали има нещо заради финанси ли е ще бъда честен да така е, наскоро ми се роди детенце и бих искал ако има нещо такова като наследство да успея да купя дом за моето семейство или поне да си помогна.
Благодаря предварително на всички и се извинявам още веднъж ако нещо съм затормозил някой.
Оставам на ваше разположение и следя темата с голям интерес!