Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 916
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
ForestFairy13, пускали ши сте изследвания за дефицити на витамини? Мисля,че железния дефицит води до отказ от храна(изследва се феритина).

# 541
ForestFairy13, пускали ши сте изследвания за дефицити на витамини? Мисля,че железния дефицит води до отказ от храна(изследва се феритина).
Не сме пускали никакви специални изследвания, освен обичайните за ясла. ПКК, урина и микро, които са си ок, но предполагам там го няма това. Като цяло се развива добре, не е слаб, нито дебел, супер жизнен, но е голям инат, и както казах ако види манджата ще се направи, че повръща, но ако му размахам шоколад пред лицето е друго нещо 🤣 .. все пак може да се допитам до личната да каже какво да пуснем. Благодаря за насоката!

# 542
И моят човек на 2 е малко капризен към храната. Но и аз започнах да процедирам така: давам обяда/вечерята и ако яде, яде. Не предлагам друго. За обяда съм забелязала, че ако е много изморен след игра навън, не яде. Затова гледам да не се преумори преди яденето. Също така много добре при нас работи хапването на круша или ябълка час преди обяда. Добре остъргва коремчето и после и двамата сме доста гладни и си изяждаме порциите. Успех!

# 543
За мен най-добрият вариант е детето да се храни самО, на масата, с всички други от семейството и с общата храна, адаптирана към него. От 6-месечно.

# 544
Знаете ли, моята дъщеря си хапваше всичко след годинката, но към година и половина започна постепенно да отказва все повече неща. И при нея търсенето беше основно на някой боклук. След доста време се оказа, че има чревни паразити, въпреки скоро пусканите изследвания. Сега вече няма, но все още има доста претенции към храната. Не знам дали е възможно да е било това причината. Но не пречи да проверите пак. Взима се от поне пет-шест места на 💩.
Знам, че в тази възраст може да бъде и някаква форма на протест. Може и с яслата да е свързано. Помислете кога точно започна всичко това. Но щом преди се е хранило с всичко детето и започне да отказва за мен има някаква причина за това.

# 545
Синът ми, както казах още в родилното си беше стръвен и получаваше по-голяма доза 😁 от тази година имаше няколко кратки момента на отказ, но тогава дори и бисквити не искаше, отдадох го на зъбите. Но сегашния период вече продължава дълго, имам чувство, че от както бяхме на море (специално заради него ходим на ОлИн, за да ми е по-лесно с яденето) спря да яде, включително и там не искаше да яде. Помислих, че страда за неговото си ядене, но почна и него да не иска.. доста събирателно яде. Преди малко реших да му намажа филия с лютеница и сирене, като я видя почна да се тръшка преди да е пробвал, но след като опита я изяде цялата. 🤷🏼♀ На ясла ходи от няма и месец, няма как да има паразити т.к. се пускат 2 изследвания на 💩, от които едното е точно за паразити. Може би е просто някакъв каприз, на който не съм свикнала, защото никога не е бил злояд..

# 546
Само за информация го давам, без да е насочено към дамата от последното мнение. Проба за паразити се пуска три пъти през ден за да се изключи със сигурност. Не във всяко изхождане се появяват (ако ги има).

# 547
  • Поморие
Не сме пускали никакви специални изследвания, освен обичайните за ясла. ПКК, урина и микро, които са си ок, но предполагам там го няма това. Като цяло се развива добре, не е слаб, нито дебел, супер жизнен, но е голям инат, и както казах ако види манджата ще се направи, че повръща, но ако му размахам шоколад пред лицето е друго нещо 🤣 .. все пак може да се допитам до личната да каже какво да пуснем. Благодаря за насоката!
И нашият е така, може би повечето деца минават през това, сладко никога няма да откаже, винаги има апетит за десерти, макар, че не му давам повече от една хапка когато ме види да ям шоколад или бисквита. И аз бях така злояда през цялото си детство и сега осъзнавам и на моите родители колко трудно им е било с моето хранене.😄

# 548
Сина ми /3.8г/ казва, че го " боцка дупето" и само се попипва там, има някакъв дискомфорт. Баба му твърди, че сигурно има глисти. Кажете ми каква проба се пуска, фекална или това с тиксото?

# 549
Да, и аз мисля, че са глисти.

# 550
Ако има често запек може да се е скъсала кожата там, да е много сухо мястото и да го боли. Някакъв много хубав крем за подсичане (аз слагам бебешки) трябва да се слага на самото място

# 551
Моля, споделете, кои марки имат панталони, подходящи за високи и слаби момчета? Синът ми е размер 104, но е доста слаб и всичко му е много широко. Дори стегнати с връзки, панталоните не са удобни. Купувала съм H&M, Lidlгските, LC Waikiki, Reserved, Манго, Zara - досега вървяха добре, но откакто дръпна лятото, не мога да му намирам панталони. 98 са му къси... Дайте идеи Simple Smile

# 552
Моля, споделете, кои марки имат панталони, подходящи за високи и слаби момчета? Синът ми е размер 104, но е доста слаб и всичко му е много широко. Дори стегнати с връзки, панталоните не са удобни. Купувала съм H&M, Lidlгските, LC Waikiki, Reserved, Манго, Zara - досега вървяха добре, но откакто дръпна лятото, не мога да му намирам панталони. 98 са му къси... Дайте идеи Simple Smile
И моя син е солета, всичко му пада. Реших си проблема като просто ги давам на шивач, махат целия набор с ластик и връзки горе и му пришива просто  един дебел ластик. Така хем му стават, хем се обува сам без да има нужда някой да го връзва нон стоп.

А по моя въпрос - ок, може и да са глисти, въпроса ми е каква проба се пуска?

# 553
  • до най-прекрасния мъж
На почти всички панталони на дъщеря ми, включително и на клиновете, нанизвам ластик допълнително. Срязвам леко колана от вътрешната страна с ножичка, колкото да стане малка дупка и с безопасна игла нанизвам тесен плосък ластик. Пришивам двата му края и готово. Даже връзките са ни за украса, тя нито може да ги развърже, нито да ги завърже и панталоните падат. При нас този проблем е от миналата есен. И тя върви висока и слаба. 104 са й точно на дължина, но в кръста всичко пада. Наскоро една мама ми писа, че в Карнавал кидс дрешките били по-обрани в кръста. Ставаше въпрос за момичешки клинове, но може да проверите дали и момчешките дрехи не са така.

# 554
Ако купувате такива панталончета и клинчета, които фабрично си имат ластик с копчета за коригиране на ширината? Mayoral, Sergent Major, Next, Okaidi често имат такива модели. Но не са от най-базовите модели клинчета трико, обикновено са по-плътен клин с фасон на панталонче и отвътре на колана има ластик и копчета за корекция на ширината. То сигурно и други марки имат такъв тип, надали са само тези, просто аз там съм виждала.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 15:02 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт