Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 913
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Е глупости, и аз бих се притеснила
Има една много хубава книга: Как децата завзеха властта - може да я прочетеш. Ще се почувстваш по добре 😀

# 571
Аз като малка съм хващала какви ли не гадости от котките. Може много деца да израстват така без да пострадат, но пък при много други има последствия. Не пречи да се допитате до лекар дали е необходимо и какво точно да проверите.
Последно на 20 години като бях лекувах токсоплазмоза. Има си ги гадинките и не са за подценяване.

# 572
Тетанус и бяс не са проблем в случая. Иначе всяка прободна рана, причинена от котка, независимо дали се касае за ухапване или убождане с нокът, трябва да се промие хубаво и да се наблюдава за симптоми за инфекция. Въпрос на анатомия - зъбките и ноктите им са тънки, дълги и остри и лесно се вкарват бактерии навътре в кожата, където средата е анаеробна, и сравнително по-често се инфектират, отколкото ухапано / одраскано от друго животно. Дори да се инфектира, съществуват антибиотици, така че дишай. Още повече че са минали два дни, ако не е отекло и зачервено, всичко е наред.

# 573
Благодаря Ви 🙏
Макаронче, не е отекло , не е червено , абе нищо няма като цяло. То дори детето не гъкна , само се ядоса на котенцето , че го е гризнало . Иначе аз като по-малка съм страдала от драскотина от котка и болеше зверски .. в сравнение с ухапване от куче , което не усетих как ми мина .

# 574
Нищо му няма на детето ,не се притеснявайте

# 575
Моят син на 2г. живее с котка, откакто се е родил, ние сме в къща и котката като цяло ни е вътрешна, но излиза и навън. Сина ми я дърпа, стиска, влачи 🤣 тя понякога се ядосва и го гризва, случвало се е и да го одраска, но единични случаи. За щастие никога не е имало никакъв проблем, това лято детето закачи и 2 кърлежа, първия път го отведохме да му го махнат доктори, казаха, че нищо не трябва да му бият, защото имаше всички ваксини, 2-рия път мъжа ми го извади сам, беше му на шията, пак за щастие нямаше никакви поражения.

# 576
  • Terra incognita
Здравейте, момичета! Имам следният проблем- малката (4г) в петък беше с обилна хрема. В понеделник имаше температура, педиатърката каза- зачервени ухо и гърло. Решихме да почакаме малко преди да започнем с АБ. Понеделник поддържаше цял ден Т, като вечерта тя изчезна и вторник, т.е вчера беше без Т, докато вечерта пак се появи. В момента няма, но съм й дала Нурофен. Сутринта се чух с прдиатърката и иска вече да й изпише АБ. Чудя се има ли смисъл да почакам още малко, или е най- добре да го започнем?

# 577
Аз бих завела да погледне дали няма подобрение с гърлото и ухото и ако е все така възпалено бих взела аб

# 578
Една кръвна картина със СУЕ и ЦРП би дала насока дали може да се изчака още.

# 579
  • Terra incognita
За съжаление тук нямаме такива екстри 🥴 не можем да пускаме изследвания без да ги е назначил лекар, а и излизат до няколко дни, което не върши работа.

# 580
Леле. В коя държава е това? Извинявам се за оф топика!

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 13:53 от Shanan4e

# 581
  • Terra incognita
В Италия. Общо взето навсякъде в чужбина е така. Така че радвайте се, че в България имаме лесен и бърз достъп до санитарни услуги

# 582
В такъв случай моето некомпетентно мнение е, че по-добре да дадете антибиотик. Това, че е имало Т, после е спряла, а след това пак започва да вдига говори, че организмът се затруднява да се справи.

# 583
На село като знам как сме играли като деца и с котки и с кокошки. Котката ходеше и ядеше птички и мишки, а аз после го прегръщах и се качвах да ям череши... за кокошките може би няма нужда да отварям дума 😀

Чак на себе си се дразня,че се притеснявам за такива неща ,но..първо детенце ,чакано 12 години …и много треперя за всичко свързано с него …🥹
Май имам нужда да си поговоря с психолог. 🙂
Съвсем оправдано си е притеснението, стига да не се превърне в мания. Ние колкото пъти сме били на места с ниска хигиена, или където се изхождат животни, е имало неприятни последици, даже и за нас като възрастни.

# 584
Относно антибиотика, аз бих изчакала още малко, ако симптомите не са се влошили, а има само температура.

Общи условия

Активация на акаунт