Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 914
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Синът ми е 107см и 17кг и си е доста слаб и сух. Аз също гледам които може да са си с вграден ластик, но това са предимно дънки, панталони. Анцузите му стоят леко като с паднало дъно, но те и повечето вече са му 116см, не 110, които му късеят след 2-3 изпирания. Не може да се връзва, но все някой помага (ние с баща му, учителките в градината). Доста неща са му от HM, Okaidi, Mango. В Пепко и Синсей също ми се е случвало да попадам на такива модели.

# 556
Имам момичета, които обаче са по обратния начин - ако им става на дължина, им е супер тясно на кръста. По тази причина спрях да купувам клинове от Пепко, много дълги и тесни крачоли и много тесни на кръста. Та, майките със слаби дечица, може там да проверите. За момченцата обаче не знам как са.

# 557
  • до най-прекрасния мъж
И Пепковските падат на дъщеря ми. Аз купувам, пера, суша (защото се свиват малко или много) и нанизвам ластиците. Много рядко се случва да взема панталон, който да й става и в кръста, и на дължина. Явно си е до телосложение на детенцето. Моята е 97 см и около 14.5 кг, но изглежда слабичка.

# 558
И на моето дете панталоните постоянно падат. Даже вчера накупих 1 размер по -малки, надявам се те да са ок.

Да ви питам, детето тръгна на ясла, точно 1 месец ходи и беше ок, и днес от сутринта леко подкашля, рядко, на няколко часа веднъж, сухо, като все едно я дразни гърлото. Няма температура, мислех и че сопол няма, но сега като спи я чувам как преглъща секрети, та явно има задна хрема.
Супер жизнена беше днес, крещи, тича, изглеждаше ок. От както заспа към 20ч досега 2 пъти се е изкашляла.
Въпроса е, кога би следвало да я заведа на лекар. Хем не искам да я водя, за да не лепнем нещо там, хем ми се иска да взема мерки веднага, за да не се усложни.
Тя е боледувала два пъти, не разпознавам все още нито видовете кашлица, нито хремите, нямам опит и не ми е спокойно.
Колко време бихте изчакали? Какво давате при първи симптоми? Днес дадох вит. Ц и Осцилококцинум.

# 559
При такива обстоятелства аз бих изчакала, да видя на къде ще се развие, ако не е нужно при първия ден, в който не е на ясла да се вземе бележка/болничен. И обикновено в понеделник докторите са доста натоварени. Но определено бих задържала вкъщи.

# 560
Моят син също е от близо месец на ясла, в изминалите 2 седмици беше 2 пъти болен, за щастие все се падаше в Четвъртък/Петък та не се налагаше да отсъства по много. Водя веднага на лекар, за да може да се излекува по-бързо и да не отсъства по-много, защото при нас адаптацията е по-трудна. Неизбежно е да не се разболеят покрай много деца, има родители, които ги водят и болни. Последният път госпожата ми звънна в 15:30, за да ми каже, че детето има температура, което също може да означава, че и той е заразил някой, а сутринта му нямаше нищо. 😁 Ако имам възможност бих задържала и аз вкъщи, ако няма тежки симптоми давам някакви базови лекарства като за начало.

# 561
При първи симптоми на хрема - физиологичен разтвор три пъти на ден, и може би капки називин за да се пресече хремата - но за толкова малко дете е по-добре да каже лекар
От моя опит - по добре да отидеш на лекар, отколкото да стоиш и да се притесняваш, да не знаеш какво да правиш и да се паникьосваш. Сироп за кашлица и капки за нос да дадат - ще са точните, които ти трябват за да не се задълбочат нещата.

# 562
Flower90 ,Относно хремата
Моят син е на 2,1 г
Миналата събота вечерта по някое време го чух да хърка,а той хърка само,когато е болен ,така че знаех че се случва нещо щом го има това хъркане . На сутринта беше ок,но след обедния сън чувах едно хриптене като че има сопол ,но не излизаше нищо. Веднага пратих ММ до аптеката за капки Виброцил и още същия ден започнах да му слагам. В понеделник го заведох на лекар тъйкато вечерта хремата го давеше ,лекарката каза ,че е със задна хрема и секрета се стича в гърлото . Предписа ни Цинабсин + Виброцила,който вече давах . За 2 дни мина всичко, пу-пу .
Та съветът ми е ,че ако се хване хремата в началото е възможно да избегнем тези 7 дни сополи,разбира се щом не си сигурна какво е и не разпознаваш все още дали е болно детето или не ,по-добре изчакай . Аз дадох капки ,защото ние с боледуването сме редовни за жалост и вече взех да разпознавам какво се случва с него (не винаги )

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:01 от Radii :)

# 563
  • до най-прекрасния мъж
И при моето дете хъркането означава само едно - тръгваща хрема. До сега (преди да тръгне на градина този септември) винаги е била със задна хрема и сополи навън не са излизали. Оправяше се с Коризалия, някакви спрейчета или капки - Назик, Виброцил, витамин С и това е. Вече, ако има и Т, съответното температуропонижаващо, ако надвиши 38.5. Винаги съм се съветвала по Вайбър с педиатърката и ако не е имало усложнения, не съм я водила на преглед. Ако е само сопол и подкашля от него, със спирането му, спира и кашлицата.
Сега от градината хвана някакви ужасни сополи. Нямаше Т, но се разкашля много и я водих да я чуят. После уж оздравя, но я повтори и отново я водих заради кашлицата, която беше силна и влажна.
По принцип, ако не е наложително, гледам да избягвам да я бутам при болните. Може да идем с едно, да си донесем и друго после.

# 564
  • София
Аз го водя винаги при задна хрема. Забавя ли адекватно лечение и избива я на отит, я на някоя друга красота и антибиотик. Септември така уж лека задна хрема и до другия ден беше с ларингит (за пръв път). Та тичай по спешни кабинети, че уикенд се падна. Сега малката и тя е така. Уж лека задна хрема, не излизат сополи, петък на лекар, не се чува нищо и събота сутрин цъфна с ларингитна кашлица и почти без глас.

П.с. Синът ми си има и проблеми с третата сливица и при него рядко хремата приключва бързо. Често си остава онова задно хъркане поне 10-15 дена докато изчезне напълно след лекуване.

# 565
И малкият ми син така от една хрема направи ларингитен спазъм през нощта. Но и лекарят не е гаранция, че няма да се стигне до усложнение. Когато не е първо боледуване, обикновено родителят знае долу-горе какво изписва лекарят и може да започне лечение. Аз си имах и пулмикорт покрай големият който боледуваше много и с тежки кашлици. Направих 1 инхалация и веднага се успокои и заспа. На сутринта лекарката изписа пулмикорт и противоалергично. Сега е на 2г7м и от събота през нощта започна да се сополиви. Още веднага започнах Коризалия. И миналата нощ вече спа по-добре. За сега няма да го водя на лекар. Вече ако нещо се разкашля или влоши, тогава. В началото на септември също беше с хрема и мина за 2-3 дни с Коризалия. И общо взето през есенно-зимния период много често е с хрема, в повечето случаи минава бързо и само с Коризалия, евентуално и противоалергично.

# 566
Здравейте
Детето е на 4, вдигна снощи през ноща 38.2, и днес след обедния съм 38.3.
Иначе в добро състояние, не е отпаднала, яде. На своя глава пуснах кръвна картина. Но педиатърката е утре след обяд чак.
Може ли мнения за изследванията?
Дали е за аб?

# 567
Мами ,успокоите ми глупавата хипохондрия моля Ви. Сина ми докато си играха - едно от малките ни котенца ,на 2 месеца , го ухапа леко по пръстчето .  Измих с вода и сапун и не видях нищо, но по-късно като се загледах видях една малка дупчица . Филмирах се за разни тетануси и бяс 🤦♀
Звънях на личната ,два дни не ми вдига. Познат лекар каза ,че щом има ваксините от преди 1.5години (задължителните петвалентна,които включват и тетанус) да не му мисля изобщо. Сина ми е на 3 и малко, минали са почти 2 години от ваксината. Междувременно мъничката раничка е с малка коричка ,която днес дори падна . Няма белег,нищо. Филмирам ли се много? 🤦♀

# 568
На село като знам как сме играли като деца и с котки и с кокошки. Котката ходеше и ядеше птички и мишки, а аз после го прегръщах и се качвах да ям череши... за кокошките може би няма нужда да отварям дума 😀

# 569
На село като знам как сме играли като деца и с котки и с кокошки. Котката ходеше и ядеше птички и мишки, а аз после го прегръщах и се качвах да ям череши... за кокошките може би няма нужда да отварям дума 😀

Чак на себе си се дразня,че се притеснявам за такива неща ,но..първо детенце ,чакано 12 години …и много треперя за всичко свързано с него …🥹
Май имам нужда да си поговоря с психолог. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт