Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 605
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, в 13г.с  съм и вчера ми изписаха  антибиотик Клацид, поради наличие на кандида.
Днес го взех, но след справка в интернет виждам, че не е в категорията антибиотици, които са безопасни за бременни.
Много се притеснявам да го пия, има ли някоя сред вас, на която е бил предписван по време на бременност?
Имам изписан и крем за вагинално приложение, а в листовката пише да не се слага по време на първите 3 месеца от бременността…
Знам, че лекарката вероятно е преценила риска, но все пак много се притеснявам

# 106
И аз пих антибиотик в 7-9гс, но нямаше друг начин. Също пишеше да не се консумира от бременни. Всичко е наред според прегледите досега, 17гс.

# 107
Да, предполагам, че кандида без антибиотик не може да се изчисти и че не е добре за плода да не се лекува.

# 108
За Кандида не се пие антибиотик по принцип. Клацид е силен. Какви са ви оплакванията? Аз честно казано не бих го пила. При Кандида изписват кремчета или вагинални глобули, а по принцип и противогъбични (поне за не бременните).
На мен ми изписаха вагинални глобули (бях към 9-10 г.с).

# 109
Аз ли нещо съм в грешка, но кандида не е ли гъбичка? Как ще помогне антибиотикът?? Няма ли даже да влоши нещата?

# 110
Аз ли нещо съм в грешка, но кандида не е ли гъбичка? Как ще помогне антибиотикът?? Няма ли даже да влоши нещата?

Така е, не си в грешка.

# 111
Ами, тъкмо това и аз се чудех и проверявах, за да се уверя, дори за активното вещество в клацида пише, че може да предизвика гъбични инфекции..
Вече изпих първото хапче, но със сигурност няма да го продължа.
Кремът, който ми е изписан е гиназол за вагинално приложение, но той също ме притеснява, защото пише да не се прилага първите 3 месеца.

Относно оплакванията имам симптоми като цистит, който не се проявява всеки  ден, но достатъчно често и неприятно.

# 112
Доколкото разбирам, вече не сте в първите три месеца, а това си е противогъбично. Да не би да има и бактериална инфекция, не само гъбична?

# 113
Доколкото разбирам, вече не сте в първите три месеца, а това си е противогъбично. Да не би да има и бактериална инфекция, не само гъбична?

Да, 13 седмица, но все пак се тревожа, че е близо. Антибиотика си остава по притеснителен.
В изследванията излезе само кандида, стерилната урина е чиста.

# 114
Кандида е гъбичка, а за гъбичките не се изписват антибиотици, а противогъбични препарати - във Вашия случай това е единствено Гиназол. Въпросният Клацид дори не се изписва и при цистит, той е за кожни инфекции и инфекции по дихателните пътища. Деница, имате ли някакви други оплаквания, освен тези симптоми на цистит? Можете да питате лекарката за какво точно Ви го е изписала, може да е видяла нещо друго?

# 115
В ранните етапи на бременността и аз съм поставяла Гиназол. Свърши си работата.

# 116
Нямам други оплаквания, като сърбеж, зачервяване и останалите присъщи за гъбички, само цистита.
Аз имам достъп до изследванията и не виждам защо може да го е изписала, нямам бактериална инфекция, нито други оплаквания. Още повече, че това е антибиотик, който не подходящ за бременни и доколкото разбирам се предписва след внимателна преценка на риска и в краен случай.
Утре със сигурност ще се свържа с лекарката, но вече изпих първата таблетка и съм доста обезпокоена

# 117
Ами, тъкмо това и аз се чудех и проверявах, за да се уверя, дори за активното вещество в клацида пише, че може да предизвика гъбични инфекции..
Вече изпих първото хапче, но със сигурност няма да го продължа.
Кремът, който ми е изписан е гиназол за вагинално приложение, но той също ме притеснява, защото пише да не се прилага първите 3 месеца.

Относно оплакванията имам симптоми като цистит, който не се проявява всеки  ден, но достатъчно често и неприятно.

И аз използвах Гиназол, 2ма гинеколози питах, нямах проблеми.

# 118
13 седмица вече органите са оформени, може да се пият повече лекарства. Наистина бих говорила пак с лекарката или бих потърсила второ мнение

# 119
Нямам други оплаквания, като сърбеж, зачервяване и останалите присъщи за гъбички, само цистита.
Аз имам достъп до изследванията и не виждам защо може да го е изписала, нямам бактериална инфекция, нито други оплаквания. Още повече, че това е антибиотик, който не подходящ за бременни и доколкото разбирам се предписва след внимателна преценка на риска и в краен случай.
Утре със сигурност ще се свържа с лекарката, но вече изпих първата таблетка и съм доста обезпокоена

Най-добре се консултирайте пак с нея, преди да продължите с антибиотика. Може наистина да е имала нещо предвид, извън изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт