❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 050
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Аз пак влизам с въпрос.
Относно кърменето на поискване, когато например в 8:10 е започнало основното кърмене - 40,45 мин, в 9:10 следва 60 добавка кърма от шише, после 20-30 мин спокойно будно време, после към 10 часа - 15-20 мин кърмене по време на което се приспива, но цока и преглъща активно, после час и половина - два сън и се събужда гладен. От кое ядене по-точно според вас е най-удачно да броя прословутите 3 часа, след които яко не се събуди сам е добре да го събудя?

Аз се водя малко по съня, честно казано. Оставям го да поспи поне час, час и половина и ако не се събуди сам го бутам

# 196
Забравих да кажа за приучаването на ръце - според мен са още малки, няма как новородено, което кара само на инстинкт, да се разглези или приучи. Не случайно sleep training се препоръчва след третия месец. И е нормално да искат само в ръцете ни, те друго не познават и още се адаптират към света извън утробата.

# 197
Сега осъзнах, че скоро ми свършва 42 дневния болничен от раждането и ще трябва да ходя за третия. Той се взима от личния лекар на майката или на детето, нали така?

# 198
Напълно съм съгласна с Marisol. Те още нямат никаква идея къде се намират, че някой ги държи на ръце и т.н. За тях прегръдката на мама е защита и сигурност, а не "прегръдка" в истинския ѝ смисъл, те не знаят защо, знаят само, че се чувстват защитени и е нормално да търсят повече от това. За това реплики от рода на "не го свиквай на ръце" за 20 дневно бебе за толкова дразнещи.
MichelleM да, от лл се взима последния болничен

# 199
Лл на детето,нашите са различни така,че съм сигурна от преди

# 200
Моя 42 дневен още не е свършил, но днес звъннах на моята лична и тя ми каза болнични да вземам от педиатъра на детето.
Ние нямаме климатик и пукам от жега, в стаята е 24градуса, милото дете е само по гащеризон и му е добре. Ще се местим в нов апартамент и за там със сигурност ще купя климатик.

# 201
  • София
На мен педиатърката ми каза, че тя ще издаде последният болничен. Моят е до 20- ти юни.
Жегата е ужасна. А тепърва предстоят горещини. Чакаме Гого да направи поне 40 дни и ще прекарваме повече време на вилата. Поне уикендите. Там е рай. Чист въздух и прохлада, добре ще му се отрази.

# 202
Ние от няколко дни сме по боди с къс ръкав и голи кълки и пак е вир вода навън. Ние сме с термо помпа, но не сме я пуснали тъй като креватчето и е до тялото, което ще духа студено и някак си не сме го измислили как да го направим. Най-вероятно ще преместим кошарата. На мен постоянно ми се повтаря ще я научиш на ръце, недей така ще я научиш. А говорих с една неонатоложка и четох че до 3-4я месец няма как да се научат, тъй като все още не разбират и имат нужда от прегръдки.
2 нощи голям зор с тия колики изкарахме. Хубавото е, че по 30-40 Мин докато се изпръцка. Коремчето и става на камък милото.
Днес ще ходим на ортопед, Вие минахте ли през него вече?
Болничния от педиатъра, и ние ще ходим в петък.
Кога са Ви първите ваксини? На втория месец ли?

# 203
Ние от няколко дни сме по боди с къс ръкав и голи кълки и пак е вир вода навън. Ние сме с термо помпа, но не сме я пуснали тъй като креватчето и е до тялото, което ще духа студено и някак си не сме го измислили как да го направим. Най-вероятно ще преместим кошарата. На мен постоянно ми се повтаря ще я научиш на ръце, недей така ще я научиш. А говорих с една неонатоложка и четох че до 3-4я месец няма как да се научат, тъй като все още не разбират и имат нужда от прегръдки.
2 нощи голям зор с тия колики изкарахме. Хубавото е, че по 30-40 Мин докато се изпръцка. Коремчето и става на камък милото.
Днес ще ходим на ортопед, Вие минахте ли през него вече?
Болничния от педиатъра, и ние ще ходим в петък.
Кога са Ви първите ваксини? На втория месец ли?

Ние бяхме на ортопед на 21вия ден, бяха ни казали след 20ти ден да идем. На мен ми се струваше много рано, но все пак отидохме и ортопедката каза, че е много рано 😄 Все пак я прегледа - ставички основно и дали има дисплазия, разбрахме се на 45 ден да се видим пак.
Ваксини ще слагаме другата седмица - на месец и половина.

# 204
  • Пловдив
Omni 360 мисля, че е регулируема, така че е хубаво да изчакате до към 4 месец. Килограмите, които ги дават, са кг, с които е тествана, я не че е оптимална. За съвсем малки бебчета до 1 месец - слинг, Кабу (с който в жегите се завира) или Neko Tiny (аз съм с нея и съм доволна, не ни е по-топло отколкото да го нося само на ръце). След 1 месец може хибридни (тип мей тай, half и full buckle носилки).

Климатик днес пуснах в спалнята да му охлади малко, че не се живее, беше стигнало 28 градуса. Оставила съм го на 25-26 градуса, климатикът не духа в легълцето. Иначе Борис от 3 дни е по цял ден с къси ромпъри и бос, така е вкъщи, така е и навън. Навън като заспи му намятам муселинова пелена на крачетата и това е. Вкъщи  го завивам с бархетна пелена, която доста често бива изритана. Тази нощ даже сме спали на открехнат на ножица прозорец. От завесите не се усеща да духа, но поне влиза свеж въздух.

Ортопед минахме миналата седмица, всичко си му е наред - показа каква гимнастика и масажи да правим, препоръча слингове и ергономични носилки, като дойде етап ходене - максимално бос, боси обувки, без проходилки, може уолкър.

Следващият болничен е от педиатъра на детето. Първите ваксини са на 2 месеца - шествалентна, пневмококова и ротавирусна (през устата, тя е по желание). Шествалентната, която включва и коклюш, приеха че може и на месец и половина, но доколкото чувам доста педиатри предпочитат на 2 месеца. Ние така ще я слагаме.

За носенето на ръце не виждам на какво толкова лошо ще се научат тия бебета, че толкова пък всички говорят да не го научиш. Ще се научи, че мама винаги е насреща, че е на сигурно място… пък като натежи има и носилки. Граници (когато са нужни) се поставят на по-късен етап. Едно малко бебе абсолютно нищо няма да разбере от тях сега.

# 205
На нас пък ни казаха преглед при ортопед между 2 и 4 месец. Не знам по принцип кога е най-оптимално.
Попитах и за трансфонтанелната ехография, не получих никаква полезна информация от педиатърката, така че може би ще й запиша час за всеки случай. В епикризата пише, че фонтанелата й е 1 на 1см, което май се води малко. Затова предпочитам да отидем и да ми кажат кога точно да започна с витамин Д.

За по-ранно слагане на ваксината също категорично отказа, въпреки новите препоръки. Общо взето засега с педиатърката нацелвамe греда. Онзи ден водихме бебка да я премери (бяхме се разбрали предварително) и се оказа, че си е взела почивен ден. В крайна сметка друга лекарка се съгласи да го направи, но се разочаровах, понеже имах доста неща да я питам.

# 206
  • Пловдив
На мен в болницата ми казаха между 30 и 40 ден 🤷🏻♀ Баткото пак така в този диапазон го бях водила, после на 6 месеца. Сегашният ортопед даже ми каза, че за Борис не вижда нужда от преглед на 6 месеца.
За трансфонтанелна ехокардиография не са ни насочвали и с двете деца, та май ще го пропуснем.

# 207
Ами явно пак грешна информация! Ще потърся и аз ортопед в такъв случай. Simple Smile

А можеш ли да споделиш мнение за ротавирусната ваксина, ако си я слагала на баткото?

# 208
С каката бях така. Знам колко е ужасно, това може би беше и причина да изпадна тогава в лека следродилна депресия. Тя не хареса бебеносенето, но и аз не съм била много настоятелна, защото си взех слинг и освен, че ми беше трудно да го вържа съм и с лека дископатияи щеше да ми разкаже играта. Не мога кой знае колко да те успокоя, ако не бебеносиш, но при нас се случваше да остане заспала единствено на люлеещия се шезлонг. Спала е в него само през деня. В кошарата беше абсолютно невъзможно поне до 4-5 месец.
Даже нз вече и аз не мога да обясня ,като говоря от недоспиване,нз и какво пиша вече ,по -добре да не обяснявам,защото наистина съм изцедена физически и всякак ,имам нужда от поне два три ч сън и храна,сега пак ще я нося ,защото и минута не може да седи сама и в легло или в люлката ,само на ръце заспива ,яде и тн
Наистина кажете как да я науча да си спи в легло бебешко ,за да мога да имам поне 10 мин за душ и хапване някакво време
Тази раница става ли за бебе  около 4 кг ?

# 209
Оказаха се зверските колики при Милица ,такъв ни бил късмета ,някои бебета имат доста силно изразени.Следват изследвания ,млякото Хип не и понесе ,другото,което е техният вит Д ,който ми изписаха (а имат и Вигантол,но изписаха друг) правил колики и никой не ме е предупредил за това.Спрях го ,след три дни ще преминем към Вигантол.Млякото трябва точно от раз в нейният случай да бъде променено ,както аз процедирах и преминахме вчера към Аптамил Комфорт.Сега се очаква коремчето да се успокои в идните дни и да започне да се изхожда сама,ако не ще трябва да я караме по болници и лекари.

Това,което желая на всички е да нямат такива колики ,защото и мама и тате страдат заедно с децата ,не споменавам това,че нямате живот,сън и не можеш нищо да свършиш.Просто те е жал много,това ме тормози повече дори ,а от друга страна нямам сили.
Снощи заспа в 4, сутринта,тя изкара над десет ч без сън ,дори и повече , събуди се в 5 и нещо.Ние в един момент просто се предадохме ,сложихме я в леглото и изчакахме да спре сама ,беше ужасно,то се давеше ,то се свиваше на кравай .Всичко ,каквото можахме ,като родители опитахме ,дори гърди,ръце,милване ,гушкане,с количката излизахме по нощите ,пяхме и танцувахме,правихме се на идиоти ,за да облекчим болката и
За ръцете не знам как е вече и аз  ,но знам само ,че от тези колики и постоянното и носене не мога за пет мин да ида и в тоалетната ,ако няма човек да ми помага
Иначе се дави от рев,без дъх остава

Това ,което съветваха е :
Смяната на мляко
Масажи ,много чести
Краката на горе да се свиват към корема първо един ,после друг,накрая и двата заедно(гимнастика лека)
Да спи и по корем,като сме там(това вече не е ефективно при нея постоянно,защото се нервира и се опитва да лази рефлексно ,не може да седи на едно място
Събличаш се и правиш контакта кожа с кожа,както след раждане
Омнибиотик Панда вместо Био Гая ми казаха ,при нея явно не помага Гаята
Спрях и Амиката
Течности да и давам също така (аз и без това си и давам водичка ,защото не е изключително кърмена,ами яде и много изкуствено мляко)
Млякото го клатя на ляво и дясно ,за да не образува балони ,никога нагоре и надолу вече

За късата юздичка  ще трябва да се коригира в България,тук не коригирали в цяла Сърбия такъв проблем ,това е малка аномалия на езичето(дефект),така се роди ,има форма на сърце

Моля се да започне сама да се изхожда и да мине този кошмарен период на коликите по-бързо !
Просто късата клечка ,както някой каза,някои бебета нямат,други имат леки ,средни ,Мили има много силно изразени ,дано мине бързо

Нервни сме ,напрегнати и изтощени ,понякога рева ,понякога се отчайвам,после си давам кураж и си повтарям ,че и това ще мине ...Някои момичета знаят и от фб групата как страдам и денонощно се чудя как да и помогна и как търся помощ по групите ,то и мен ме боли с нея много
Най-вероятно и аз вече имам депресия и за това така ставам емоционална
Мъжът е стабилен,не циври ,като мен,но и той е кълбо от нерви и се чуди какво да направи да я успокои
Вечно е така свита на топчица милото ми ,това и е дупето и крачетата

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 15:35 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт