Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 313
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 705
Заек, на Нова година ми подариха машина за еспресо, която има и студена екстракция. От тогава се каня да я пробвам и все отлагам. Утре ще пусна едно за теб! Wink Очаквай доклад!
Конджак спагетите не са лоши, но оризът конджак го харесвам къде-къде повече.

# 706
Каква е тази студена екстракция на кафе?🙂
Данилу, аз харесвам тъмните тиквички за спагети, по-стегнати са. Има си трикове, за да не изпускат вода и да не разводняват соса. Иначе е въпрос и на вкус.
Аз пекох телешки пръчици и тиквички във фурната за другите, за мен в 17 ч грил наденички с 10 грама масло (наденичките са достатъчно мазни) и фрапе.

# 707
Правиш кафето със студена вода. Перверзия някаква е и това.
Понеже тофу се обсъждаше, пробвали ли сте на Лидл с различни маринати? На мен ми харесва, но си мислех, че не е режимно.
Когато съм спазвал пост, такова взимах. Тофу, хумус и миди - страшна работа! Stuck Out Tongue Winking Eye

Я, сега гледам - 1,7 въглехидрати! Че то е чук, бре!
Ама нямаше ли някакво ограничение за соята в нашия режим? Някой, ако помни, да каже, че не ми се минава през първа страница да го търся.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 20:26 от Гущерът

# 708
Не се вари кафето или да се залива с гореща вода. Кисне се там, къде на стайна температура вода, къде охладена, пък след някое време се прецежда.
Прав си, Гущер, това си е баш извращение. Не всичко може да се извлече от кафето без да е нагрята водата, някои неща си остават в него.

# 709
Аз се чудя какво изобщо се извлича от кафето така...🤔
Аз избягвам соята /но пък и на тофуто по принцип не съм фен/.

# 710
Соята е добър източник на протеини - като количество и състав. От растителните източници е една от малкото с пълноценни белтъчини, но съдържа и голямо количество фитоестрогени.

# 711
А не е ли предимно ГМО соята?

# 712
Е, то да не сме китайци всеки ден да тъпчем соя Simple Smile Сега попрегледах за този фитоестроген. Аз що бира съм изпил, пък си имам косми равномерно и навсякъде Grinning
Ако не е против режима, бих си взел тофу, че и без това бях посочен пръст от форума и заклеймен, че прекалявам с млечните. Wink
Стана дума за мерене на храна онзи ден, та тази вечер премерих колко шоколад 85% си взимам за десерт - 5 грама. Нюню количество, но като го смуча ми идва бактън от сладко!

# 713
А не е ли предимно ГМО соята?
Да и това също.

# 714
Гущер, какво общо има бирата с окосмяването?😅 Не съм по бирата, та явно затова не знам.🙂 Каква марка шоколад 85% купуваш?

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 21:39 от dolce miele

# 715
Бирата съдържа фитоестроген и намалявало окосмението за сметка на гърдите. Ето и виц по темата:

Последните научни изследвания са доказали, че бирата съдържа женски хормони. Защо?
Като изпиете три чаши, почвате по-лошо да карате кола.
След шест бири почвате да се хилите на всяка дивотия.
След десетата бира се налага да пикаете седнал.

Joy

От Лидл купувам някакви 85%

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 21:28 от Гущерът

# 716
На втория едно квадратче мисля, че беше 12,5 грама, първият не съм го купувала отдавна- явно той е с по-малки квадратчета. J.D.Gross са ми любими (в Кауфланд има аналогични с друга марка). Имам поне десет шоколада запас😂 и няма вероятност скоро да свършат- не ми се яде шоколад от известно време, та си стоят в един шкаф.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 21:51 от dolce miele

# 717
Аз съм с GEPA 85% какао, но още не съм го опитвала.

# 718
  • В центъра на моретата
За   cold brew кафе четох това https://lifestyle.bg/tendencies/studenoto-kafe-studenata-ekstrak … ichen-nachin.html
след като мъжът ми ми показа екстрактора.
Та, това ме накара да се замисля дали киселинността е по- малка. Може утре ако се сетя да сложа за 24 часа за ръчна екстракция. Ама си мисля, че това е на вкус като шварц кафето, което определено не е моето.
Гущер, ще чакам доклада Simple Smile.

А, иначе, на бирата съм голям фен, и то най-вече на крафта.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 22:06 от zaek

# 719
На втория едно квадратче мисля, че беше 12,5 грама, първият не съм го купувала отдавна- явно той е с по-малки квадратчета. J.D.Gross са ми любими (в Кауфланд има аналогични с друга марка). Имам поне десет шоколада запас😂 и няма вероятност скоро да свършат- не ми се яде шоколад от известно време, та си стоят в един шкаф.
Същата съм,  точно от този купувам и аз... Оня ден отворих един, чак тогава видях че сестра ми ми го е надписала за 8ми март Joy Смятай колко често посягам...

Общи условия

Активация на акаунт