Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 301
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 720
Напоследък не ми се яде шоколад. Направих отново яйченото суфле на долчето. Много  е вкусно. Сложих домашна сметана, яйца, горски ягоди, канела и ванилия. Може би не трябваше да слагам канела, но не е лошо и ще го изядем. Не знам за кг-те, но захарта е в норма и съм доволна.

# 721
Вдигни дозата на магнезия ако ти се прияжда необичайно много или често и то изрично шоколад, може и малко цинк, не те знам какво вземаш по принцип. Има немалка вероятност да се нормализират нещата.

# 722
Заек, какво да ти кажа, като рядко американско кафе, при това студено. Все едно си оплакнал джезвето. Пих две глътки и го лиснах. В общи линии съсипах една капсула.
За шоколада, смуча по половин квадратче и ми идва много Simple Smile

# 723
И на мен ми е любим  J. D. GROSS. Намирам го за-по добър от Линдт. Сега се чудя как да изкарам следващите 24 часа, трябва да отида на работа, после на един курс и после от 12 пак на работа, а кафето не ми е опция, последния път при такава ситуация се попиках, горе-долу на 40 минути се налагаше да прекъсваме и да ходим до някоя бензиностанция. Мразя, като се получи така, добре, че е 1-2 пъти в годината

# 724
Аз пък като опитах фин кеър повече ми хареса.

# 725
alivi, може ли да дремнеш 1-2 часа някъде? Тялото си иска своето.
Аз пак съм с висока захар и се чудя дали е от горските ягоди или от това, че не спах през нощта.
За закуска ще си направя зелена салата с оцет или лимон, за да се нормализира захарта.

# 726
Тази сутрин включих и упражнения с гири. Взех три килограмовите на дъщеря ми. Отначало ми се сториха страшно леки, а после, малеее - по половин тон! А правя по 40-50 лицеви и си мислех, че и с гирите ще е лесно. Не можах да направя планираните упражнения и не можах по три серии.

# 727
Stryper, ще се пробвам, но може и да не успея да заспя. Не ги обичам тези моменти, после се нося няколко дни неадекватна, а за кз направо не ми се коментира.. ама какво да се прави, обществения интерес е важен ...
И от ягодите може да е, но сънят си има значение.

# 728
Alivi, съчувствам ти за кафето и тоалетната. Същата съм. Кошмар ми е, ако имам някаква работа сутрин, където няма тоалетна, или трябва да пътувам без възможност за спиране на половин час. А без кафе сутрин съм абсурд. Кристалчета сол не съм пробвала дали няма да позадържат малко.

# 729
Гущер, затова се почва полека Grinning В началото не знаех с каква тежест ще се справя, за да изпълня програмата и инструктора каза да взема няколко при себе си, за да ги сменям в движение. Казваше, че е по-важно да направя упражненията сега, а тежестите постепенно ще се увеличават. Та нареждах при мен от 0,5 до 5 кг и ги комбинирах според упражнението Sweat Smile

# 730
Мале Гущер какво правиш ти. На мен ми трябваше половин година за да започна да правя по 4 серии клекове, напади после още толкова зо да ги правя с тежести. Отначало 1.5 кг гири и чак от скоро по 3 кг и Пак понякога ми идват тежки някои повторения. Особено ако съм нещо изморена.
Тези шоколади ги вземам и аз но не мога  да ги ям. Киселеят  ми. Но ги ползвам.за заливка но торти ш сладкиши когато правя за др в къщи 😃
Спагети от тиквички не, не са моето. Имам ел ренде и на звездички мога да ги нарежа 😃

# 731
Абе аз не се презорвам. Моите серии са:
Клекове - 30, 35, 40. Това ми е най-досадно.
Коремни- 30, 35, 40
Долни коремни - 20, 25, 30
Лицеви - 10, 15, 20
И с гирите включих три упражнения днес и направих 2 серии по 30. Вторите 30 едвам успях. Мислех да са 30, 35, 40 , но явно трябва време.

# 732
Иначе днес официално стигнах до извода, че няма да е нужно стриктно да се придържам към режима , защото трети поред лекар, с когото правя консултация казва, че инсулинова резистентност нямам. Нито диабет. Но препоръчват спазване на режим с намален прием на бързи въглехидрати. Аз пък напоследък забелязах, че се окръглих около корема и ханша ( нормално, на 42 г съм) и не само ще спазвам режим, макар и не строг, но ще се опитам да започна и някакви упражнения в домашна обстановка. Дадох си сметка, че движението ми е твърде малко.
Хващам се за този пост, т.к. ми попадна видео, акцентиращо върху движението и намаляването на стреса повече отколкото на ГИ на храните. Говорим за хора с ИР. Ето го видеото:
https://www.facebook.com/share/v/qyphuKxPzhbtDwgM/

Моля за вашия коментар.

# 733
Аз пък се убеждавам, че всеки организъм явно е различен. Аз съм на 49 г. и се "окръглям" в корема и паласките САМО ако ям ежедневно въглехидрати от типа - уж малко само, филийка хлебче, едно бонбонче, порция спагетки....  Махна ли тия неща, всичко се изглажда идеално.

# 734
Прав е човекът във видеото, дет` се вика - спокойствие и силна храна. В този смисъл - да, хич не е въпрос само на ГИ, всичките неща са важни дето ги изброи. И тук го казваме през цялото време - махат се въглехидратните храни, не се заменят с други въглехидратни които се усваяват по-бавно. Често става дума и за замяна на белия хляб с пълнозърнест че не върши кой знае какво за нас. Човекът реално това казва, не е някакво голямо откритие.

Общи условия

Активация на акаунт