Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 169
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 215
Arwen, ЧРД, Ж и З! Широки дрехи, кръшна снага и повече лук на кюфтетата! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 216
Мерси, Гущер. Зимата с праз стават УНИКАЛНИ! По-вкусни, отколкото с лук, май защото лукът ми сладни.

# 1 217
Здравейте, чета ви от скоро и намирам темата за изключително полезна. Храня се кето, защото ми харесва и така контролирам кг. Напоследък доста чета за витамините, които коментирате и днес си пуснах някой изследвания и съм в потрес. Пия само магнезиев цитрат. Имам нужда от помощ от къде да започна. ЛЛ ми е пълна трагедия, на своя глава запазих час за хематолог.

# 1 218
Моят обяд- 4 бъркани яйца с 10 грама масло, 10 грама кокосово масло и пушен пипер, половин авокадо и 25 грама камембер:

И малко горчица добавих извън кадър.
Аrwen, радвам се, че тортата се е харесала!🙂 Блатовете са като на предишната торта, но в количество х2 и добавих и желатин. С него блатовете могат да поемат доста "сироп"- много приятно ме изненада това.🙂
И аз обичам много кюфтета с праз. И свинско с праз също.😋 И да готвя обичам, но съм на периоди готвене/възможно най-малко готвене. Омързеливих се откъм готвене покрай режима😅, преди повече се занимавах...Сега не държа на разнообразие всеки ден и понякога ми е идеално да си отворя просто консерва сардини или да направя бъркани/варени яйца.
Гущер, Натка, то и аз се чудя как хората се доверяват да поръчват Оземпик на непознати или полупознати и без да могат да са сигурни как е съхраняван този медикамент...даже и оригинален да е...🤔 Всъщност, много хора сигурно чувстват, че Оземпик им е "последният шанс за отслабване" и може би пред себе си така от чувство за безизходица оправдават поетия риск. Защото си е риск, наясно сме.
Stone flower, от резултатите се вижда, че имаш анемия и хипофункция- правиш ли нещо по въпроса? Бих ти препоръчала да пуснеш изследванията и в темата за Хашимото (заради щитовидните хормони, не казвам, че имаш Хашимото- не виждам изследвани антитела ТАТ и МАТ). Хипофункцията може да е следствие от анемия и дефицити на витамини.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 18:11 от dolce miele

# 1 219
  • В центъра на моретата
Честит рожден де, Arwen! Бъди здрава, обичана и успешна!

Никакъв шанс няма да ми се появи желание да правя нещо сладко, камо ли да го ям след това. Хубаво е като има кой да те замести :в

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 17:01 от zaek

# 1 220
Да, много е хубаво да има кой да те замести.😃 Моята дъщеря е още малка, а и...по-добре засега да не влиза в кухнята, за да готви!😆 Още помня последния път, когато се прибрах вкъщи, а тя се беше опитвала да си прави карамелизирани моркови.😅 Още пред входа на блока миришеше на крем карамел с прегорен карамел (помислих, че съседите са правили), но от входната врата горе миришеше на пушек...🤪🤣

# 1 221
Arwen, ЧРД, да си здрава и винаги щастлива.

# 1 222
Много благодаря за вниманието на всички! Heart

# 1 223
Честит рожден ден на Арвен и на патерица на Долче! Живи и здрави още дълги години.
Възможно ли е от жегата да се уморява човек? Отдавна не е имало високи температури тук и след работа направо съм труп.

# 1 224
Смятам че е възможно.

# 1 225
ЧРД, Арвен и Долче!

stone flower,
Имаш доста изразена желязодефицитна анемия. Замисли се откъде е дошла - обилен цикъл, кръвозагуба, проблеми с усвояването. Сигурно ще ти изпишат желязо и вит С с него за по-добро усвояване. Аз с това наваксвам. Феритин също трябва да се следи. С желязото може да се предозира, затова редовно се проследява като пиеш.
Също и Д е нисък.

# 1 226
Някой да е правил палачинки от тиквички?
Нещо ми щукна.
Ще взема да експериментирам тия дни.

# 1 227
Вечерята- салата от сардини, половин авокадо, кисела краставичка, горчица, черен пипер и сол, лимонов сок (нямах от майонезата, иначе щеше да пасва много добре), камембер, сос/пюре от алабаш и бели аспержи:

Много удобно се яде от "черупките" на авокадото.😁
Балки, Стеличка, благодаря!🙂
Балки, а как се храниш сега? И аз мисля, че жегата може да влияе, но дали не се преуморяваш наистина?
Елора, правила съм. Вкусни са. Яйца и настъргани тиквички. Понякога съм добавяла и желатин, крема сирене, може кашкавал или моцарела.

# 1 228
Я, имало фалшив Оземпик. Да им се чудиш на акъла, на хора, дето си поръчват от OLX уж от Турция.

https://nauka.offnews.bg/meditcina/falshiviat-ozempik-lekarstvot … HovR_WhTotDh5-9Pg
Освен фалшивият Оземпик, тревожно за читателите е и съдържанието на тази статия. Според текста: " вече сме писали - това са ефективни средства за отслабване, без тежки странични симптоми с единствен недостатък немалката им цена"
Сериозно ли без тежки странични ефести?!? Потенциална парализа на стомаха не е явно тежък страничен симптом.
А в линкнатата статия, сложили заглавие: Всичко, което трябва да знаете за семаглутидните лекарства за отслабване като Оземпик", а реално изобщо не е всичко....

# 1 229
Някой да е правил палачинки от тиквички?
Нещо ми щукна.
Ще взема да експериментирам тия дни.
Що пък не. В Италия има едно, дето му се вика фритата, ама е баш палачинка с тиквички/гъби/лук, каквото ти щукне, и яйца.

Общи условия

Активация на акаунт