Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 136
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 210
Как поликистоза с такъв показател?! Виж референтните, дори с моите 12 единици и след всички други изследвания, които направих, не може да се каже, че имам поликистоза. Едно AMH и хома индекс не доказват поликистоза (just saying), камо ли пък само амх-то.

# 211
flowering, lh:fsh как са? Обикновено при СПКЯ са около 2:1 или повече. Аз съм със СПКЯ и AMH 2020г ми беше 19.4 (Цибалаб), а 2023 - 11.13 (Кандиларов). За мен това са си нива, които показват поликистоза.
Допълвам: разбира се, СПКЯ обикновено има и специфична проява на УЗ. И също така - писала съм и преди, поликистоза и СПКЯ не са равни, а по-скоро поликистозата е едно от проявленията на СПКЯ.

Съжалявам, sunshine. Дано се изчистят с един курс.

# 212
Затова стойностите на АМХ сами по себе си не са диагноза. Аз изследвах андростендион, тестостерон, лх, фсх, homa и куп други неща. На база тях и леко уголемени яйчници нито поликистоза, нито СПКЯ ми поставиха като диагноза, тоест такава няма. Казвам го за тези, които ще се шашнат и ще хукнат да пускат на своя глава още 100 изследвания. 

# 213
Ами прощавайте, повече няма да се обаждам.
То и без друго рядко го правя. Сигурно и много други не пишат, а само четат, поради същата причина.
Следя ви от няколко месеца, но ще се върна и всички други 600 теми да прочета преди да пиша тук.. явно това е идеята..

Желая успех и повече положителни емоции на всички!

Мисля, че ендокринолог ми беше казал, че няма добър начин да се проверят нивата на магнезий.
Да, това е вярно. А по въпроса с калцирането - по тази причината високите дози вит. Д се назначават от лекар и винаги в комбинация със съответната подходяща доза вит К2
АА заболяха те пръстите да пишеше едно и също в тая тема, ама пак само хората дето го знаем, го четем, другите вятър ги вее 😁

# 214
  • На изток от Ада
Lubanik, пиши това е форум! Всеки може да пише

# 215
LH 5.7
FSH 6.97 (тези са на 6-7месеца Рамус)

HOMA 1.56 (това е на около 2м Геника)

Благодаря ви, момичета. Стори ми се малко висок този показател, въпреки че е в референтните стойности.

# 216
Lubanik, не се засягай и пиши.
В крайна сметка, ако нещо е повторено сто пъти, то при желание от знаещия, ще го повтори и обясни пак.
Има неща, които четем по диагонал или помним само ако ни интересуват в момента. Няма лошо. Затова дебатираме и сме си взаимно полезни, Потребители, като АА, Кактусчето, Алисън и да ме простят други, които не споменавам поименно, помнят много неща. Четат много и надграждат знания, за което им свалям шапка.
За съжаление моята глава в тази насока помни само това, което за момента ме вълнува. Силата ми е другаде. Затова и винаги съм била благодарна за споделеното мнение.

# 217
  • На изток от Ада
Flowering1808, хормоните важат 6м тя трябва пак да пуснеш.. пък ремус са в не добра слава!

# 218
Flowering1808, от изчетеното, изследваното и чутото от лекарите, с тези показатели си много далеч от поликистоза. Разбира се, изказвам мнение като човек, на който заради едното високо АМХ тук ми лепнаха веднага диагноза СПКЯ Grinning Поне след толкова изследвания най-накрая взех решение да спра да се съмнявам във всичко по себе си и да го поживея тоз живот без да следя всеки месец десетки показатели за щяло и нещяло.

Lubanik, пиши, пиши, то и на мен ми лепнаха един шамар в началото, че питам неща, които тук явно се обсъждат във всяка втора тема, но аз време да връщам назад и да чета 100 теми - нямам. Ако някой не го кефи да отговаря отново, да подминава, не е сложно.

# 219
По принцип диагноза СПКЯ се поставя на база минимум 2 от 3 критерия: (източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10047373/)
* олигоаменорея (цикъл >35 дни или <8 цикъла годишно)
* хиперандрогенизъм (засилено окосмяване от мъжки тип или доказано с кръвни изследвания)
* поликистозна яйчникова морфология на ултразвук (>20 фоликула в яйчник или яйчници по-големи от 10 см3 )

На времето мен ме диагностицираха на база окосмяване, нередовен цикъл и УЗ преглед (винаги ми пишат >12 фоликула в яйчник) и всеки лекар след това само е потвърждавал диагнозата. От андрогените ми е изследван само тестостерон, който беше в референтни стойности. Неща като ИР са също възможна част от симптоматиката и са малко "яйцето и кокошката" със СПКЯ.

Та, flowering, СПКЯ не ми се струва възможно при теб, и щом Станулов не забелязва поликистоза на ултразвук, значи няма според мен от какво да се притесняваш.

# 220
Lubanik, аз по тази диаграма виждам стойности към 80, което на мен ми изглежда добре. Не виждам добре мерните единици де.
Аз започнах от стойност 11, което е сериозен недостиг и за 2 месеца вдигнах на около 39.
Дозата ми на ден е около 10400 единици, назначена от ендокринолог.

# 221
Flowering , FSH се гледа заедно с LH и Estradiol . Ако естрадиолът  е завишен , FSH е изкуствено занижен . Казвам го просто информативно , за да го имаш в предвид .

# 222
Lubanik извинявай, не уточних, така стана, че като цитирах теб и ти писах, писах и на АА - това към нея няма общо с теб, а за друго, по-напред коментирано. Пиши си и си питай колкото искаш

# 223
Lubanik, не го приемай така лично, всички питаме понякога едни и същи неща. Аз понякога си спомням, че съм чела нещо в темите, ама не мога да го намеря и пак си питам 😄
Иначе за Д-то, това май е друга мерна единица, където долната граница започва от 80.

# 224
Много сте писали и чета по диагонал, затова се извинявам, че не съм по темата.  Усещам ви близки, затова влизам да споделя, че днес официално подписахме и съм госпожа, а утре ще ни е цялото тържество и "джангър". Виртуално ви черпя!! 👰‍♀️💒💃
П.с. днес ми дойде 🥲 явно МЦ в момента ми е 37 дни, но беше едва първи месец от прием на повече инозитол, така че надявам се да се измести по-рано.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт