Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 184
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 390
Идвам да мина под синичкото на Le Strange Blue Heart Blue Heart Blue Heart
mommy, радвам се, че и при вас всичко е добре, пазете се!

Anigo, същото нещо е и в моята глава, ама след това се замислям, че не трябва веднага да сме толкова крайни, защото може просто да са изразили мнение без да помислят много много. Те са по-първични и с едно мъжко его, което е нормално в началото да ги води. Но ако им обясним ситуацията, през какво ние трябва да преминем, как психически не се чувстваме добре, как имаме нужда да направят това за наше спокойствие, вярвам, че един обичащ жена си мъж ще си промени мнението. Няма да крия, че ММ също в първите 6 месеца от опитите беше малко "абе аз ще си пусна ама ще видиш, че нищо ми няма, дай още малко да изчакаме", проявих разбиране и му дадох още 6 месеца. Така и така препоръките са до 1 година да се изчака. Но след това като му обясних как стоят нещата, отиде, излезе че проблемът е в него и после се скъса да ми се извинява и сега прави всичко само докато му намекна.

Та те половината репродуктивни лекари си мислят, че МФ не е от значение, та ние мъжете очакваме да проявят разбиране.

# 391
Наси, не мога да се съглася с теб, че репродуктивен специалист не обръща внимание на МФ. С първите изследвания, които назначават на двойката са цветна снимка и хормони на жената, а при мъжа спермограма, при двамата изследване за хламидия.
Друг въпрос е, че ако се открие проблем в спермограмата, има много лекари, които не търсят причината, а приемат резулатата.
Не бих оствила мъжа си заради това, че не иска на този етап да направи спермограма. Не казвам, че не е време или не е необходимо, просто знам на мен колко време ми отне да отида при репродуктивен специалист. Това е нещото, което адски много ми тежи и сигурно никога няма да си простя.
Ще говоря и говоря, докато го предразположа и убедя, защото времето препуска.
Ще съдействам. Ако трябва аз ще занеса пробата в клиниката. Много мъже се чувстват неудобно да влязат дори в такава клиника. Все пак в тази борба сме двама и трябва по всякакъв възможен начин да се подкрепяме, а не притискаме.
Децата са безценни, но любовта и уважението към човека до нас са също много важни и не са за подценяване.
Не веднъж съм казвала докато се борехме за дете, че искам дете точно от този мъж, а не просто да имам дете.

Радвам се за вас, Le Strange и mommy.
Бъдете здрави и лека бременност.

# 392
Аз затова написах 99.9%, един процент шанс, че не се знае каква точно е ситуацията Grinning
П.П. За втори път се радвам, че ми дойде. Да приключва и с ММ да се връщаме в "играта".

# 393
  • Замък сред облаците
Голяма работа е мъжкото его. Много им е важно да си продължат гените и сакън да не би проблемът да е в тях…. Чисто еволюционно с това върви и инстинктът за защита на партньорката/поколението, та нещата не са баш черно-бели, но е адски дразнещо като са толкова първични.

# 394
  • На изток от Ада
m-angel, говоря за Чапанова и Станулов. ММ не е пускал хламидия. Има мб на семенната течност
ММ е с астенозооспермия и 1%морфология но добър ДНК фрагментация

# 395
В този процес са замесени и двамата, както и в отглеждането на детето. Няма такова нещо, като всичко ми е е наред на мен, това като цяло звучи изключително грозно, един вид проблемът си е в жената…нас тука ни разкостват за какво ли не, и то всякакви интервенции, и ни бъркат навсякъде с извинение, а те трябва да свършат в една чашка само, голяма работа е това мъжко его, думи нямам, направо се вбесявам на такива изцепки. 😂 после като се окаже, че проблемът все пак е бил в тях са кротки и хрисими… айде да се стягат малко, няма само да ги носим на ръце.

# 396
  • На изток от Ада
Аз пък забелязвам че доста тук мислите че проблема е във вас и Я
 Без Сг !

# 397
Имам чувството, че буквално сме свикнали все да им спестяваме нещо и да ги галим с перце, не трябва да е така.
Аз даже да ви призная честно, откакто забременях, за пръв път в живота си си казах, че ще бъда глезана 😂 дойде моментът мен да ме носят на ръце, поне докато не се появи детето да се възползвам 🤣

# 398
Абсолютно съм съгласна, че не е ок като поведение от страна на мъжа. Опитвам се да й помогна да го накара с добро, както се казва, да се вземе в ръце.
Парадокса е, че човек ако е супер убеден че нищо му няма, няма да има проблем да пусне едно безобидно и безболезнено изследване за да го докаже. Има си вътрешни притеснения и не е готов да се изправи срещу тях явно…

# 399
  • София
и аз  да мина под синичкото на Le Strange Blue Heart Blue Heart Blue Heart
ММ също се опъваше за СГ. Когато видяхме, че при него всичко е ок не предполагахме, че при мен има проблем с Я.
Аз съм в чуденка... по принцип предната пункция я перавихме март, минават трите месеца, ама аз не съм си изпила добавките още и много се навивам да изчакаме и да направим последната пункция не на слдващ, а на по-следващ цикъл.

# 400
Аз съм споделяла, че мъжа ми си пусна спермограма преди първо посещение при репродуктивен лекар. Даже имаше 2, правени през около 3м и след втората си записах час. Затова и още не първия преглед ми казаха, че ИКСИ-то ни е в кърпа вързано.  Казвала съм и че открито говорим за това, че правим инвитро и наистина имам предвид говорим, и двамата. Но наскоро разбрах, че всъщност мъжа ми не иска да споделяме, че инвитрото е заради мъжки фактор. Защо - его бих казала. Каза, че не иска хората да го гледат съчувствено, сякаш е болен, защото не може да направи дете по естествен път. Прекарали сме сумарно почти 4г в прегледи и изследвания по репродуктивни клиники и още му тежи това явно. Така че, колкото и да ни дразни понякога това, е нужно да проявим търпение към мъжете си и да ги подкрепяме, ако се окаже, че проблема е при тях. И всичко това не променя факта, че препоръките неслучайно съществуват и след определено време опити трябва и двамата партньора да се изследват.

По другите теми - напълно съм съгласна с S.G.C, че морфологията не трябва да се разглежда като самостоятелен проблем. Както неведнъж е писано - не е важен толкова процента, а този процент на каква крайна бройка е равен. Бързо сравнение - emiliq, ако вземем само подвижните сперматозоиди при мъжа ти и ги умножим по 2% има 1,2 млн бързи сперматозоиди, които могат да "достигнат целта" и почти всички нямат проблем с ДНК фрагментацията (като махнем 9% с фрагментация остават 1,09млн). Същевременно, последната спермограма на мъжа ми също е с 2% морфология, както писах вече по критерии няма проблем с подвижността, но подвижните му с нормална морфология са 0,46млн, ДНК фрагментацията е 34%, остават 0,30млн читави. Така че морфологията не случайно е процент, а не бройка. Трябва да се гледат комплексно нещата.

И аз пак за кросмач-а. Ако зависеше от мен никога нямаше да си помисля да го пуснем. Не се бях интересувала подробно, знаех, че е съвместимост, ама ето - забременявала съм, значи нямам проблем. Но се порових сега и всъщност наистина може да е причина за вторичен стерилитет (АА, не е насочено конкретно към теб, вероятно при теб няма нужда наистина, защото имаш мисед преди успешната Б, говоря по принцип). По-интересното е, че се оказва, че при жени, чието първородно дете е момче, по-често има проблем с антителата (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20605049/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19223392/). Та, аз продължавам да смятам, че при мен проблема е истмоцелето, но пък с две момчета първа бременност си струва да проверя и това, още повече с оглед на това, че съм си сложила лимит на опитите.

le strange, mommy, радвам се, че се включвате от време на време! Да ви е леко бременеенето и ще си чакаме сините памперси! Blue Heart

# 401
Eunoia, ни нормално е според мен да не е готов. По другите теми е пълно с постове от сорта на "стана лапето неочаквано", дори в тая за майчинството през няколко мнения се пита как да се мине на фиктивен договор,че да вземат майчинство, щото имат 3 дена стаж. Като чуваш отляво и отдясно колко лесно става,как от въздуха едва ли не се забременява, си казваш,че защо пък и при теб да не стане. Не смятам,че някой е готов да се изправи срещу какъвто и да е здравословен проблем, но в един момент (в общия случай) хората узряват и за тази крачка. Аз исках да си проверя нещата/хормоните предварително, тъй като преди години съм имала спкя, а и след спиране на противозачатъчните да видя как се "движа". Мъжът ми е ок с това да прави СГ,но за момента не виждам смисъл. Опитваме от около 5 месеца, някои лекари казват при опити от 6 м вече да се пускат изследвания. Ние ще изчакаме до около 1 година, ако не са се случили нещата.

# 402
  • Замък сред облаците
2402, да, аз тогава се коригирах че има шанс за такова развитие при 15% от случаите средно. Ще коментирам днес с АГ вариантите, щото нали имах и ешерихия февруари и въобще няколко теории могат да се направят при нас. Ще споделя после.

# 403
Разбира се, че ако се установи някакъв проблем, независимо при кого е, другата страна трябва да прояви търпение и разбиране. Заедно сме и в добро и в лошо, ако партньорът не го разбира това, ами по-добре да си сам, отколкото с такъв човек до себе си.
Аз също смятах, че при мен няма как да има проблем, бабите ми с по 3-4 деца, прабаба ми с 5, майка ми с две безпроблемни бременности, и накрая съдбата ми удари един шамар, въпреки всичко съм благодарна, че не съм имала много сериозни проблеми, но и аз минах през тежестта и мъката на загуби, през сумати изследвания и гняв по едно време. Та, всеки трябва да допринесе с нещичко, когато се борите за една обща цел 🥰

# 404
Шанталче , според мен , допий си добавките и тогава пункцията . Един месец в повече не е фатален .
Аз честно казано не смятам да изследваме кароитип на този етап . Ще се възползвам от допълнителните методи при инвитро оплождоне - ИМСИ , МАКС и ПИД . Така или иначе  , и да има проблем с кариотипа , пак през същото ще трябва да се премине . ДНК фрагментация не сме изследвали , именно защото преминахме на вариант инвитро и има достатъчно методи  за подбор на читави сперматозоиди .

Общи условия

Активация на акаунт