Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 100
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 795
Alise, браво! Всичко ще е наред. Не обръщай внимание, кога има ЦС и кога не. Тя в момента не играе роля.
АМХ сам по себе си, без инхибин B и оценка на брой антрални фоликули ехографски и динамиката на естрадиол, както съотношение LH/FSH, нищо не значи, както са казали момичетата. Той се мени доста спрямо недостиг на вит. Д действително.
Оценката на яйчников резерв е комплексна процедура.

# 796
В Майчин дом Варна. Аз съм на 41г. нямам много време, затова се прави на толкова фуликули.
То дай Боже, всичките да станат на ембриони и в последствие деца, че повече от една бременност надали ще имам.
Alise, успех. Според мен от днес брой 14 дни. Ама къде правят инсе при толкова фоликули, леко съм изумена...

Аз нямах УЗ преглед на профилактичните днес за съжаление, пуснах си прогестерон и естрадиол, за да видя дали е минала овулацията, но ме приболява още в ляво и подозирам, че може да е ЗФ. И се зачудих, някой знае ли дали сраствания могат да са причина за образуване на задържани фоликули? На първо четене не намерих информация.
Скрит текст:
също така официално трябва да правя честа профилактика при мамолог, защото имам киста 3х4мм. Октомври не видяха такова нещо, но и след прегледа тогава имам още 5 месеца прием на хормони.

# 797
Инсеминацията мина, три фоликула в единия яйчник са се спукали. В другия има един, който не се е спукал. Сега ще правя коремни преси с надеждата и той да се спука. Това, което ме озадачи е, че вчера сутринта имах цервикална слуз, а след спукването на фоликулите няма такава.
От утре започвам с Дуфастон. От днес или от утре се броят 14 дена за кръвен тест?
Не знам добавките, които пия да ги спирам ли до теста или не.
Благодаря ви за подкрепата, тази сутрин бях много стресирана, че нищо не е станало.

Цервикалната си е точно преди овулация.
Пукането на фоликулите е химическо коремните преси не помагат.
Кои са добавките?

П.П. Повече от близнаци е много тежко и рисковано и за майката и за бебетата не го пожелавам.

# 798
И на мен Калчев 2019г ми беше казал да спра да го пускам Инхибин Б, но вече не помня какво ми обясни за него.
Тогава гледа основно АМХ, ФСХ/ЛХ и разбира се ехографски преглед.

# 799
To и близнаците не са шега работа откъм бременност, колкото и да е напреднала медицината, ама да не задълбаваме. Още веднъж успех Alise, дано се получат нещата както искаш!

Излязоха ми хормоните. Не е имало О, ама и за ЗФ не ми е достатъчно висок естрадиола ми се струва. Нямам идея какво става.
Скрит текст:

Инхибин Б също никога не съм изследвала, за разлика от мъжа ми Grinning

Допълвам се да се оплача от АГ-то на прегледа (тъй е като свързано с бременността, раждането и загубата ми, който иска може да не чете):
Скрит текст:
много шокиран беше, че сме загубили едното бебе при секцио. Опитваше се да ме убеди, че каквото и да се е случило е било от преди това. Накрая му показах записа на тонове до влизането ми в операционна, за да се убеди, че влязах да раждам с два живи плода и въпреки това продължаваше да ми повтаря колко странно било.
Калчев пък ми обясняваше, че сигурно доплера не бил добре по време на бременността, след като разгледа 5те фетални морфологии го отхвърли, после се предположи различен пол на бебетата, после пък тромбофолия, после придобита тромбофилия, защото нямало как да са с такава разлика в теглото без да има проблеми (800гр).
Явно историята ми поражда някакъв медицински интерес в лекарите, но ми е много тежко като всеки почва да го нищи и хвърля някакви предположения, че нещо не е било проследено. Достатъчно дълго време се борих да приема, че нямаше пропуски и след такива прегледи пак почвам да се съмнявам във всичко.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 11:54 от 2402

# 800
И аз навсякъде вече чета, че масово вече започват да “отричат” амх-то, като цяло повече си разчитат на ехографските прегледи, и/или допълнително хормони, и смятам, че е логично.
Иначе относно близнаците вече и аз съм на същото мнение, че не е шега работа.
 Баща ми и чичо ми са еднояйчни близнаци и аз навремето си мечтаех на мен да се падне двойното щастие, но като гледам колко може да е тежка двуплодната бременност  и след това отглеждането също, май сега се радвам, че е едничко 😅
Разбира се, винаги има шанс да се случи, дори и да нямате близнаци в семейството.
Успех на всички и от мен! 🍀🙏

2402, съжалявам, че трябва отново и отново да преживяваш тази болка, не мога дори да си представя какво е било и как се чувстваш, когато така те разпитват. Колкото и да им е интересно, факт е, че не може да се поправи нищо😞

# 801
2402, не мога даже да си представя за болката когато някой бърка със сол в раната, но само я оставя отворена и с въпросителни..
Ужасно е хем да се опитват да ти отговорят на някакви въпроси, хем всъщност да оставят повече след себе си.
Калчев онзи ден ми обясняваше, че не съм се била родила така, от кистата и интервенцията се било случило, една такава киста обърквала хормоните, подтискала антралните и премордиалните, вдигал се ФСХ, падал естрогена. Ама пък в същото време ми обясняваше, че не трябва да се маха?? Аз бях някъде 2 години с нея, вече 6 съм без нея, нещо не успях да открия логиката.

# 802
  • На изток от Ада
2402, направили сте всичко възможно! Разбирам те аз също се чудя на моменти кой е виновен, кое ни е трябвало. Този ендометрит от кога е ? Дали проблема е в ММ. Пид ли ни трябва? Имам един здрав ембрион след аборт абортивен материал в Геника, но в Надежда изследвали повече неща...

# 803
Момичета, имам нужда от малко помощ със съвети как да продължа от тук нататък.

Бях на втори преглед при д-р Моллова. Разгледа всички изследвания (учудих се, че ме помнеше) и потвърди, че всичко по тях е чудесно. Попитах я дали мога да сменя Иногинола с Ovaboost предвид отново липсата на М (вече 38-ми ден) - каза, че е добра като добавка с прилични mg и мога да я започна или да продължа още 6 месеца със схемата на Иногинола (2 на ден). Каза, че след като всичко до тук е наред като стойности (разбира се, взимайки предвид и AMH-то и Хома индекса) препоръчва да пусна разширени пакети за тромбофилия, НК клетки и антифосфолипиди. Това ми се стори малко прекалено на този етап, предид че правим опити от септември миналата година (но може и само аз да гледам по този начин).
Казах и, че мисля до септември-октомври да си почина от всякакви лекари и изследвания, което тя напълно одобри и ми препоръча да продължа с Л-тироксина от 25мкг през следващите 3 месеца, а при бременност да отида при нея, за да проследи тсх и да коригира или спре л-тироксина. Сега, при положение, че ТSH вече е 2.35, защо още 3 месеца да го приемам? Не я питах, тъй като тогава въобще не съобразих, моя грешка. Имам още няколко хапчета от първата опаковка и се чудя дали да взимам нова.

Грешка ли ще направя, ако стопирам всичко за няколко месеца, или трябва да се впусна с главата напред с нови 400 лева за изследвания и още прегледи? Наистина исках да спра всички добавки и да видя как ще се развие този смотан цикъл без постоянно да го подритвам с някоя добавка, обаче ме гложди да видя и докъде ще го докарам с Ovaboost. На моменти се чудя дали да не си запиша час за АГ и да я помоля да ми изпише противозачатъчни, барем този цикъл се регулира от тях (мит или реалност, не знам). Нищо не знам вече, толкова се съмнявам и в добавки, и в себе си, и в изследвания... 🤦🏻‍♀️

П.П. Преди дни пак четох една статия, която някой беше дал тук, че стойностите на АМХ не могат да говорят за поликистоза, а трябва да се гледат съвместно с хормоните. При все, че вторите при мен излизат в норма (вкл. андрогенните), на ехография освен леко увеличени яйчници, нищо друго не излиза като отклонение, защо не мога да го докарам този цикъл до адекватна продължителност, а последните месеца все едно се подиграва с мен с тези 32, 37, 37, 40, 29 дни и сега 38-ми още никакъв го няма?!

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 15:39 от Анонимен

# 804
Мушу, и аз съм при Моллова - мен също винаги ме впечатлява с това колко помни и колко е съпричастна към тревогите ни. За TSH-то е добре да падне под 2 за забременяване, затова е хубаво още малко да го пиеш. На най-ниската доза си, така че няма какво да се притесняваш и дано на следващата контрола ти е вече в граници, за да го спреш. За изследването за тромфолията вероятно те е насочила, за да знае дали усвояваш неметилирани форми на витамин Б, за да може по-точно да ти отговори на въпроса с добавките. За двете имунологични изследвания и аз си мисля, че ти е рано.

П.П. Да допълня и за поликистозата. За него освен AMH и LH също е завишено (около двойно на FSH), цикълът е по-дълъг, вижда се и на ехограф дали се е проявило. Често върви ръка за ръка с ИР и вероятно затова тук във форума често ти го споменават. Не го приемай лично, тъй като всяка ситуация е различна и просто го имай предвид, за да го следиш.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 15:56 от Fayona

# 805
Ако тсх е било високо и се е повлияло от еутирокс, защо ще го спираш като целиш забременяване? Като го спреш то пак ще се качи, плюс това не се спира от раз, а постепенно, отново с цел да не се качи. Ако не целиш забременяване няма драма, ама иначе трябва да си го пиеш и по време на бременност, за да се поддържат стойностите, защото тогава е възможно рязко да се вдигне.  Аз вече година и нещо го пия и нямам намерение да го спирам, евентуално след като родя, може да го спра.
Относно изследванията, аз лично бих те посъветвала да си пуснеш тромбофилия и антифосфолипидни. По-добре да се застраховаш при евентуална бременност. Ако знаех за тези изследвнаия преди да забременея първия път и да си изгубя бременността, още тогава щях да ги пусна.
Овабуста можеш да си го пиеш и заедно с еутирокса, тъкмо всичко ще се нормализира още по-добре.

# 806
Вече 3та биопсия и фертилити тест и няма отърваване от HHV-6. Честно писна ми от този вирус … Пих Валтрекс, пих Ацикловир и пак си стои.

Ако имате идеи, споделете.

# 807
Здравей Пълнолуние, пробвала ли си с изопринозин?

2402, като се уплаших, че фоликулите няма да се спукат, четох из различни форуми и ще обобщя: около овулацията можеш да правиш коремни преси, да караш велоергометър, секс, да качваш стълби, някой даже и копане беше споменал. Някои хора казват, че с качване на стълби и коремни преси предотвратяват задържане на филикули всеки месец. Единия от коментарите беше за 300 коремни преси. Вчера едва 70 направих, днес на два пъти по около 50 и карах велоергометър. Док ми каза: коремни преси докато се изпотиш.
Аз съм задържала и заради висок Пролактин.
Вече 3та биопсия и фертилити тест и няма отърваване от HHV-6. Честно писна ми от този вирус … Пих Валтрекс, пих Ацикловир и пак си стои.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 18:52 от Alise

# 808

Това дали не са ги антитела? Аз също имам херпес симплекс и няма отърване. При спад на имунната система пак ми излиза

# 809
изопринозин го пих преди няколко месеца, но във връзка някакъв друг вирус.

Не знам какъв е този вирус, но нямам никакви никакви симптоми. Знам, че обичайното му място не е в матката. Сенкова предположи, че няма да спре да го показва, че го има и профилактично си пия Валтрекс преди трансфер.

Четох мнения, че при някои с Валтрекс са имали успех и повече не се появява при Фертили теста, но явно при мен не иска да си ходи.

Общи условия

Активация на акаунт