За мъжете, които слушат жените си

• 8 324
  • 256
  •   1
Отговори
# 210
Имам една приятелка семейни са, делат си разходите, като отидат на пазар също, тя плаща, а после отмята в бележката неговите неща само и си ги плаща отделно, защото си били за него само. Почивки всеки си плаща неговия дял.

# 211
Имам една приятелка семейни са, делат си разходите, като отидат на пазар също, тя плаща, а после отмята в бележката неговите неща само и си ги плаща отделно, защото си били за него само. Почивки всеки си плаща неговия дял.

В Германия го виждам много често това - семейства от години.
За мен това не е нормално съжалявам.
Да купя пяна за бръснене на мъжа ми и после да му искам 2 евро по касова бележка. Добре, че не всички са такива.

# 212

В Германия го виждам много често това - семейства от години.
За мен това не е нормално съжалявам.
Да купя пяна за бръснене на мъжа ми и после да му искам 2 евро по касова бележка. Добре, че не всички са такива.

Да, това е в Германия, тя е германка, но понеже с другите не съм обсъждала темата, реших, че по-скоро са изключение. 😀

# 213
  • В заешката дупка
Аз пък си мисля, че теорията на Крис и практиката му се разминават. Хем уж всеки трябва да си гледа и харчи от купичката само за себе си, но ей го той плаща всичките сметки, почивки, коли, ипотеки, пазарува сигурно… Да не се окаже, че жена му разполага с повече пари за “лична употреба” (каквото и да значи това) от него, пък ние тук да я ожалваме. Wink

# 214
Не съм съгласна с някои мнения на Крис, с други обаче съм. Но неговата "формула" работи за неговото семейство, затова и не може да кажем, че не е правилна.

# 215
  • France
Не разбирам защо е тази хамалогия. Много по-лесно е да си отворят обща разплащателна, в която вкарват по равно. Ние така правихме преди.

# 216
Аз пък си мисля, че теорията на Крис и практиката му се разминават. Хем уж всеки трябва да си гледа и харчи от купичката само за себе си, но ей го той плаща всичките сметки, почивки, коли, ипотеки, пазарува сигурно… Да не се окаже, че жена му разполага с повече пари за “лична употреба” (каквото и да значи това) от него, пък ние тук да я ожалваме. Wink
Не, това подчертаното не е така. Харчим и се грижим предимно за семейството и децата.
Аз смятам, че за това се създава семейство - за да се отгледат деца. Иначе може да си сменяме гадженца на млади години, а на стари да си гледаме кефа без там в къщи бабата да ни опява/дядото да ни мърмори, съответно.
Тука много пишат, че мъже като мене били егоисти, пълно било с такива... ама мъжете егоисти си гледат кефа, не им трябват жена и деца, ходят си по гаджета докато са млади и на риба когато са стари.
Само че това за мен е празен живот. Това, което го осмисля, са децата. На тях си посвещавам повечето от свободното време, и за тях си харча повечето от парите. Жена ми - какво има да й давам пари на нея, тя също работи и си изкарва достатъчно да си посреща личните разходи и да спестява. Разделяме си отговорностите покрай къщата и децата според възможностите и наклонностите, и се оправяме за нас задоволително.

# 217
  • волно калдъръмче
Децата няма как да ти осмислят живота. Това е прекалено голямо бреме за тях. Все за теб ще трябва да мислят и дали достатъчно добре си изпълняват ролята, която си им възложил.

Животът си го осмисляш сам. Ако не ти се седи сам, намираш някой, който също си го е осмислил и споделяте радостта без излишно напрежение и товарене с непривични отговорности.

# 218
Децата няма как да ти осмислят живота. Това е прекалено голямо бреме за тях. Все за теб ще трябва да мислят и дали достатъчно добре си изпълняват ролята, която си им възложил.

Бреме ще бъде, ако им се внуши такава отговорност. Но ако ако само ти си знаеш децата няма да бъдат обременени.
Освен това има разлика детето ти да осмисля живота ти и да живееш само за детето си. Аз вече съм на години, когато почвам да правя равносметки и съвсем определено смятам, че ако в живота ми е имало някакъв смисъл това е детето, дай Боже и внуци. Но това съвсем не значи, че съм се фокусирала върху него и живея за него. Нито пък, че го притискам за постижения. То не и че има смисъл.

# 219
  • София
Съгласна съм с Алегрия, че ако човек не може сам да осмисли живота си, не може да стоварва такава отговорност върху друг, още по-малко върху дете. Почти е невъзможно да не се усетят такива тежки очаквания.

# 220
И защо да има очаквания? Нима не може детето да осмисли живота просто с това, че го има? Очакванията и амбициите са друго нещо и не за тях става дума.

# 221
Съгласна съм с Алегрия, че ако човек не може сам да осмисли живота си, не може да стоварва такава отговорност върху друг, още по-малко върху дете.
То може да си го осмисли и по друг начин - тогава обаче защо да се жени? Да си гледа там другия смисъл - ако ще да медитира по цял ден, да основе новата Тесла, или да спасява бедните в Африка от глад, или каквото го влече. А за секс има гаджета, фък-бъдита, и други модерни опции.
За мен това е смисъла да се жениш, и аз каквото съм търсил съм го намерил. Пък който друго търси - има си пълното право.

# 222
  • София
Не измествай въпроса - нали говорим за осмисляне на живота на даден човек, не за осмисляне на брака.
Да, има много по-добри начини за осмисляне на живота (изброил си някои от тях), отколкото да стоварваш тази отговорност върху дете.

# 223
Върнах се сега към горния си пост да видя дали не съм забравил да напиша "според мен" и "за мен", но не съм - даже на няколко места съм го написал.
Може би вие сте забравили да го прочетете.
Каква отговорност съм стоварил върху децата си, освен да растат и да се радват на живота, който им е даден? На мен пък остава да се радвам на това, че ще остане нещо след мен като се загубя някой ден, и че си прекарвам времето в отглеждане на нови същества докато си стъпят на краката и си поемат по пътя - вместо в ядене, пиене и хобита, което щях да правя ако не бях се женил.

# 224
  • Бургас
Не видях нито веднъж да си написал, че се радваш на жена си и връзката с нея. Явно тя е просто инкубатора, който е износил и родил смисъла на живота ти. Оттам насетне отглеждане и всеки да си се спасява, малко така излиза. Много кофти,  ако е така. Не обичаш ли жена си? Не ти ли доставя радост да споделяш живота си с нея? Никъде не прочетох нищо за това. Егоизмът може да бъде и емоционален...аз точно това виждам тук. Мерси от такова семейство.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 13:36 от sixsens

Общи условия

Активация на акаунт