Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 015
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Ей, да се похваля. Платих си здравните осигуровки! Е сега вече няма да оставя личния на мира!
Рокс, браво, че си ги платила, ама дано не ти се налага да мъчиш личния! Heart

# 481
  • София
Пу-пу. Ама все пак ще мина на един гинеколог и една ПКК.

# 482
Честита да си, Гале! Позитивна, щастлива и усмихната!

# 483
Пу-пу. Ама все пак ще мина на един гинеколог и една ПКК.
Профилактичните да си вървят, друго да няма...! Hug

# 484
Салвията е само за потенето, не е хормонална. Може да се дава и на деца. Градински чай.

четох аз преди време, че е с естрогено подобен ефект салвията и даже не се препоръчвала именно заради това за  деца. Но то сигурно може всичко да се прочете. Беше някаква статия - дръжте салвията далеч от деца. Питах доцентката дето ми водеше Байчер програмата. Тя каза че с билките трябва много да се внимава по принцип, а българина смята че за всяка болка може да си изпише билка и я пие като вода... То и аз си билки си лекувах кистите и бях доволна, спазвах рецепта... Впечатляващо е какво може да направи по една супена лъжица турта невен и бал равнец на ден, та затова гледам на тях с много голяма осторожност.
Има ги и трите в чая, който пия за миомата. Плюс още 15-тина билки. Би ли пояснила какво могат да направят. В положителен или отрицателен смисъл?
Аз ви чета за климатиците и направо не разбирам как си го причинявате… Аз ако не са климатиците - 3 вкъщи и един на работа, направо не си представям живота. Сигурно е, че ще се къпя в пот и няма да мигна по цели нощи. Спим си на климатик със страшен кеф. Аз се увивам в чаршафа, а мъжът ми отвит си спи.

# 485
Честито на рожденичката! Изглеждаш много по-млада, така че се радвай на живота и на добро здраве!

# 486
Сега видях рожденичката, да е здрава и благословена, изглежда чудесно!
Сетих се и друго да питам, случва ли ви се да имате болки, като контракции ей така от нищото, по никое време, без да сте в цикъл.

# 487
  • Б
Сега видях рожденичката, да е здрава и благословена, изглежда чудесно!
Сетих се и друго да питам, случва ли ви се да имате болки, като контракции ей така от нищото, по никое време, без да сте в цикъл.
ако има миома не е ли свързано с това? При мен се случва така по никое време , но за много кратко. Не е е болка да те превива.

# 488
Да де. Не е силно. Но все едно всеки момент ще ми дойде. После отминава. Изнервя ме.

# 489
re_ге, ако смяташ, че трябва да се вдигне естрогена дай да пробваме по най-лекия начин с храна. Например всеки ден изяждай по едно авокадо. Лъжица счукан лен- семена с кисело мляко и мюсли. Шепа белени слънчогледови семки единия ден, а другия шепа бадеми. Нищо работа като ангажимент, а ще вдигнем естрогена плавно.
Имам обаче притеснения, защото говориш че си имала кисти, говориш за тежки крака, за мазна кожа - това по-скоро говори за висок естроген.
Ако искаш пробвай така - ако не помогне ще пробваме да вдигнем прогестерона и да видим кое те кара да се чувстваш по-добре.

Но така да се потиш, по-скоро говори за дефицит на витамин Д. Мерила ли си го?
Пила ли си някога метилирана фолиева киселина?

# 490
  • София
Съгласна с Дорис. На нашите години ако някой е с висок прогестерон, то по-скоро ще е някаква аномалия🤓

# 491
21 ден лутеална даза ли е?Моят прогестерон миналата година зимата е бил над нормата.

# 492
  • на Мелмак
Ох, да се оплача, всъщност вече не знам дали е оплакване. Почти 6мес цикъла се беше регулирал, пия си добавката и си бях ок. Сега пак е на почти 50 дни. Добре, че поне нервите не са ми водещи. Само тийновете в къщи ги пробват Wink
Вклчих и колаген, да видим дали ще се справим с времето, малко да забавя хода му. Иска ми се вече да приключи този цикъл. Да не го мисля, да не се тормозя. Пффф.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 06:51 от etty775

# 493
Соята също вдига естрогена. Може да добавите в менюто тофу.

# 494
ДХЗ,да лутеална е.

Общи условия

Активация на акаунт