Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Едва ли е намаляло от Дицинона. Но е добре, че е намаляло. Явно просто голямото кървене е отминало.

За обилен цикъл  Дицинона трябва да се започне пет дни преди цикъла три пъти по едно.
Няколко месеца го ползвах, че много ме е страх от кръвоизливи, но като не знам кога точно ще ми дойде и не мога да го почна предварително. Като го почна в чаналото на М имам чувството, че нищо не действа.
Последния път не го пих.

# 451
  • София
Ама аз въобще не очаквах. Два дни беше леко кап-кап и вчера - по една превръзка на час, взе да ми се вие свят. И мен много ме е страх от кръвозагуба.
Вчера спря от веднъж, около час след като го пих. Сега капе полека.

# 452
А, аз ще се побъркам от това безсъние. И жегата ми пречи много, но безсънието ме убива.

# 453
  • София
Аз си намерих Мелатонин 4 мг в една аптека. Засега бива с него.

# 454
  • Стара Загора

Исках и да ви споделя, че една книга чета по въпроса и много неща са синтезирани и обяснени наистина добре и се дават конкретни стратегии за всеки проблем. Не знам дали я има на български,  но я има на английски и немски. Казва се Woman on fire от Sheila de Liz, препоръчвам я.
Звучи интересно и бих си я купила на английски електронна да я прочета, но навсякъде ми излиза само на немски. Ако знаеш къде я има електронна на английски, моля дай линк.

# 455
@Jade, извинявам се за неволната заблуда.., няма я на английски, наистина. Когато я търсих - изведнъж 3ма човека ми я препоръчаха, включително и гинекологът ми, ми се стори, че я има и на английски. А и, честно казано, искх на английски да си я взема, но после една приятелка ми я даде на немски.. Съжалявам, само на немски е явно Confused

# 456
  • Стара Загора
Аз намерих някакъв откъс на английски само и ми прозвуча интересно, но немския ще ме озори доста 😃
Ако все пак ти попадне отнякъде на английски, сподели моля.

# 457
Да ви разкажа нещо смешно. ММ и  синковеца тука няколко дни пуфкат охкат, било им много горещо вкъщи - напитки вентилатори, душ. Нямаме климатици по наши си причини. И вчера ММ ме пита, абе ти нещо не се оплакваш, не ти ли е горещо ? И аз му казвам- ааааа това ли, ми то горещите ми вълни са по-зле от сегашните горещини. На вас ако ви се случат моите вълни сигурно няма да можете да ги преживеете...

Шегата настрана много съм зле. По няколко пъти на ден имам вълни и не просто се изпотявам, цялата съм все едно окъпана с душ. Всичките ми дрехи са мокри , даже сутиена е като изпран. По кожата ми тече вода като водопад. Лицето косата все едно излизам неизбърсана от душа. Където седя или лежа, където съм била после  всичко пари. Дори като се докосвам по тялото - кръста гърба - аз самата цялата паря, усещам  горещината с длани.  Просто не знам вече какво става. Почвам да се уморявам да съм търпелива

# 458
  • Стара Загора
Ох, ре-ге, съчувствам...
Ние имаме климатици, но ми е неприятно на климатик, особено вечер докато спим. Взех един стоящ вентилатор без перки от Лидл преди месец и спасява положението нощем, освен в наистина големите жеги. Аз по принцип не понасям жегата, а сега с тия вълни е ужас просто. ММ се сърди, че съм нервна и не искам да ме пипа, а всъщност просто трябва да е благодарен, че е жив 😁

# 459
  • София
Ре-ге, салвия пробва ли?

# 460
Хора, малко вдъхновена всичко прочетено досега да питам. Някой прави ли хормонална терапия, на какъв етап се решихте на такава, каква е схемата ви и как ви се отразява?

# 461
  • Русе
Аз пък да попитам - на мен ми се потят само дланите на ръцете, направо вода капе от тях и то почти целодневно. На друго място не се потя. Това горещи вълни ли са?

# 462
Ре-ге, салвия пробва ли?

Рокстарче, вече съм уморена , пък и всякакви хормонални билки/добавки  вече не са за мен. Независимо че знам че всичко вече ми е противопоказано  опитвах да се  върна към ремифемина , даже го покачих по 2 на ден, пих го два месеца в надежда-  и Никакъв ефект. Предполагам че прогестерона ми е доста висок а естрогена нисък, усещам го по вените на краката, мазната пъпчасала кожа и коса, безсънието, смяната на настроенията. Все едно ще ми идва но не ми идва, то аз нямам лигавица. Общо взето на тази възраст естроген няма да си добавям. Много ме боли от време на време матка и яйчници. Аз съм с изместена назад матка и когато бях  в цикъл като по=млада ме болеше кръста и горната част на д_пето. Оня ден в лидл  сме споходиха  болки тип "контракции", направо ми идваше да вия.
Вече само сменям постелно бельо и дрехи, възглавниците съхнат на балкона, имам в себе си платнени носни кърпи с които си бърша лицето и косата. Знам че хората го забелязват и ме гледат с учудване, за 2 секунди цялата съм мокра, но какво да направя, част от гадния живот е това.

Аз пък да попитам - на мен ми се потят само дланите на ръцете, направо вода капе от тях и то почти целодневно. На друго място не се потя. Това горещи вълни ли са?

По време на горещите вълни ми се потят необичайни места-  дланите, ръцете цялостно,  но не и мишниците. Или поне мишниците са ми най-сухи. Знм го защото като млада ако се потях под мишниците потта течеше на струйки. Сега такова нещо под мишниците нямам. Като си гледам дрехата- там е най-привидно суха. Примерно ми се поти торса , особено в областта на кръста, деколтето, врата, косата, лицето, дланите, стъпалата ( стават мокри следи и ми се хлъзгат краката, гънките на колената, бедрата изцяло и слабините.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:52 от _re_ge

# 463
  • София
Салвията е само за потенето, не е хормонална. Може да се дава и на деца. Градински чай.

# 464
Салвията е само за потенето, не е хормонална. Може да се дава и на деца. Градински чай.

четох аз преди време, че е с естрогено подобен ефект салвията и даже не се препоръчвала именно заради това за  деца. Но то сигурно може всичко да се прочете. Беше някаква статия - дръжте салвията далеч от деца. Питах доцентката дето ми водеше Байчер програмата. Тя каза че с билките трябва много да се внимава по принцип, а българина смята че за всяка болка може да си изпише билка и я пие като вода... То и аз си билки си лекувах кистите и бях доволна, спазвах рецепта... Впечатляващо е какво може да направи по една супена лъжица турта невен и бал равнец на ден, та затова гледам на тях с много голяма осторожност.

Общи условия

Активация на акаунт