Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Много обнадеждаващо звучат всички мнения досега за билките и рецептите на тая аптека. Дано.

# 226
  • 1st floor
Ами, аз съм чела и не толкова позитивни (специално за чая за кисти), но лично аз съм много доволна! Имам позната, която също само с този чай си спести операцията.

# 227
  • Пловдив
А като приемам сега Примолута, чая ще попречи ли?

# 228
  • Враца
Аз съм доволна и от на Здравница чая за кисти. Сега го пия постоянно, защото постоянно имах кисти. На последния ехограф нямаше нито една.

# 229
Тези чайове за кисти стават ли за кисти в гърдите?

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 10:50 от the Дорис

# 230
Разръчках ги тия чайове и аз, без отзиви, защото за пръв път ги виждам но попаднах на такъв за мастопатия
https://myherbs.bg/product/mastopatiya-bilkova-smes-200-gr

# 231
Бих пробвала с чай. Дали действа на хормоните? Опасявам се от евентуален теч при цикъл.

# 232
  • EU
Здравейте! На 47 години съм. На 28 декември ми правиха абразио, тъй като имам продължителен цикъл, задебелени стени на матката и полипи. Това ми е второ абразио. Предишното беше преди 5 години пак заради продължителен цикъл и полип. От тогава имам периоди с по-голяма продължителност. Изследванията ми са в норма - не показват менопауза.
По-предишния месец цикъла ми продължи 14 дена, а миналия не спираше повече от 20 дена. Обадих се на гинеколога ми и ми предписа дицин*н 3х2 + витамин с в по-високи дози. Ако това не помогне отново с примулт*. Е, изпих една опаковка от дицин*н и по 3х1000мг витаминС и нищо. Продължих с хормоналните, от тях след 1 ден ми спряза 10 дена и през това време отидох на преглед.  Гинеколожката ме прегледа, видя миомен възел на стената, не разбрах къде точно. Каза ми да пия хормоните 3 месеца по обичайната схема 10 дена 2х1 и че за мен е подходящо да си поставя хормонална спирала Мирен*, за да не пия постоянно хапчета. Тези 3 месеца да го обмисля и евентуално да си купя /в Турция били по 100 лева в България около 250/, за да ми постави, но с упойка, защото имам обърната матка и както се изразява тя - нагърчена, зигзагообразна/каквото и да значи и изглежда/.
На някой поставяли ли са му такава спирала? Четох и положителни отзиви и отрицателни, но са по-стари от преди 10-тина година, а все си мисля, че медицината напредва.

# 233
Ами, аз съм чела и не толкова позитивни (специално за чая за кисти), но лично аз съм много доволна! Имам позната, която също само с този чай си спести операцията.

Може ли да споделиш някои "не толкова позитивни" мнения за чая за кисти, които си чела?
Приемате ли и други добавки тези, които пиете чая?

# 234
Дидито,
ето темата за Мирена, последните коментари са отпреди няколко дни.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1436579

# 235
  • EU
Дидито,
ето темата за Мирена, последните коментари са отпреди няколко дни.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1436579
Благодаря! Тази тема съм я пропуснала...

# 236
Прословутата РейПийтска морковена салата за елиминиране на излишния естроген, как се яде?
В смисъл - самостоятелно ли трябва да е?

Ако хапвам салата от моркови с магданоз, например, преди основното ядене, правя ли нещо въобще? Grinning

Stella, за тази салата от моркови съм чела, че моркова е настърган и предварително изкиснат във вода с оцет и сол , за да излезе каротина, каквото и да значи това, (приготвени няколко порции в буркан, за пестене на време) и тогава го консумират.
Не съм пробвала,  но само съм чела и предавам инфото. Иначе с магданоз комбинирано, звучи много добре, както нормална салата, но полята и със зехтин, нали...

Пък дали ще изгони естрогена, ще ни кажеш от първа ръка. Но за какъв период от време се вижда ефекта, нямам идея .

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 13:49 от Galina Georgiev

# 237
  • 1st floor

Може ли да споделиш някои "не толкова позитивни" мнения за чая за кисти, които си чела?
Приемате ли и други добавки тези, които пиете чая?
Не съм приемала други добавки с чая, даже хормоните ми бяха спрени, защото не действаха.
Имаше няколко негативни мнения в нета, като си спомням, че четох, че на жените се е “разбутал” цикъла след чая. Аз нямам такива оплаквания.

# 238
Бих пробвала с чай. Дали действа на хормоните? Опасявам се от евентуален теч при цикъл.
Не виждам да пише в инструкциите в сайта на аптеката, но тези които ми ги препоръчаха (едното е медицинско лице) изрично казват, че по време на менструация се спира.

# 239
На мен ми е леко несериозно нещо (чай или каквото и да е) да се очаква да повлияе такива проблеми на да се смята че няма влияние над хормоните. Е как тогава върши работа?
Да не се чете негативно към самите чайове, за тях нищо не знам, а и очевидно има доволни.

Общи условия

Активация на акаунт