Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 591
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Добре ще видим. За мен ако се съгласят на явна подкрепа, не на  скрита подкрепа по отделни теми, а за правителство - ИТН се самоубива. след един месец няма да я има. За мен продължава неразбирането на феновете на ПП-ДБ, че явна подкрепа и скрита подкрепа са много различни неща.

Тошко и Балабанов няколко пъти повториха, че биха преговаряли с ГЕРБ и с ДПС за правителство, само при условие, че ББ няма да е МП. Това им донесе повишаване на процента до степен да дишат във врата на БСП. Така че не съм много сигурна, че ще се самоубият.

На мен лично ми е интересно ДБ и специално ХИ, и АА какво ще кажат. Дали ще продължат да затъват заедно с ПП или, ако им се отправи покана за преговори само на тях, ще се отзоват.

Да ама Бойко пък говореше, че направи ли 10 процента ще е премиер и точка. На избирателите на Герб им писнало той да печели, а да не е водеща сила.

Пак казвам - не сте следили предизборните интервюта на ИТН. Много добре обясниха как се водят преговори. Има точки, които ще са задължителни, има и компромисни точки, които след провеждането на преговори, могат да отпаднат. И това важи за всички партии. По време на преговорите всяка партия си знае кои точки в коя категория попадат и на база това се провеждат преговорите. Нито една от двете партии не е заявила категорично преди изборите кои точки в коя категория са.

# 571
Изобщо не се тревожете за новините. В БГ има един физичен феномен - скорост, по-голяма от тази на светлината.
С нея се движат служебните автомобили и с нея се продават най-върлите радетели за справедливост.
На Величията им предстои да я използват.

# 572
Аз съм силно впечатлена от ентусиазма в темата. При тази избирателна активност, бих ги счела за нелигитимни, съжалявам.

# 573
Цитат на: Lady Cassiopeia Duval link=topic=1664831.msg48145642#msg48145642 о [/b
- ИТН се
Пак казвам - не сте следили предизборните интервюта на ИТН. Много добре обясниха как се водят преговори. Има точки, които ще са задължителни, има и компромисни точки, които след провеждането на преговори, могат да отпаднат. И това важи за всички партии. По време на преговорите всяка партия си знае кои точки в коя категория попадат и на база това се провеждат преговорите. Нито една от двете партии не е заявила категорично преди изборите кои точки в коя категория са.
има теми които с абез компромис но те са тайна, за да може все пак да се првърнат в компромисни Grinning

# 574
  • София
синя българия - 1%

величие - 5.

интересно
Отчайващо, не е интересно. Има близо 5% българи, които не само са чували за това формирование, а му симпатизират. Smirk
Поправям се: не отчайващо, направо страшно.

Аз съм силно впечатлена от ентусиазма в темата. При тази избирателна активност, бих ги счела за нелигитимни, съжалявам.
13 човека от тях ще са в Парламента. Аз снощи за първи път ги чух и като проверих в нет-а, ми се изправиха косите.
Тези хора ходят с военни дрехи, изповядват някакви крайно радикални идеи. Направо са си Вагнер в БГ.

# 575
синя българия - 1%

величие - 5.

интересно

Айде моля ти се не ме плаши така  -1,6 процента. Субсидия ще взимат, а процента е доста добър за коалиция, която само преди девет месеца имаше 18 000 гласа - т.е. под процент (при (13 000 от София). Сега трябва да използват потенциала си и да атакуват 4-те процента.

Освен Величие другата изненада е МЕЧ - над 3 процента. Никой не говори за нея.

П.С. Ами то имаше близо 20 000 българи, които не следяха какви глупости прави Борис Бонев но гласуваха с преференция за него. И близо 20 процента гласуваха за Слави защото му харесваха концертите, патриотарските песни и това че певиците заголват краче.
Народът не мисли, кара го на емоция. Ако мислеше никога нямаше да смени Костов

# 576
Ако бяха чували повече, след този провал на сглобката и тяхното високомерие, щеше да не са 5, а 15
Да не говорим, че кампанията на ППДБ анти пеевски помогна и на Величие и на самия Пеевски.
Видях, че заглавието на видеото на полковника при Карбовски дори е Пеевски премиер ?!
ДПС качват около 18%
ППДБ падат с над 35%

# 577
  • София
Цитат на: Lady Cassiopeia Duval link=topic=1664831.msg48145642#msg48145642 о [/b
- ИТН се
има теми които с абез компромис но те са тайна, за да може все пак да се првърнат в компромисни Grinning

Именно! ИТН бяха единствените, на които им следих предизборната кампания. Много ми беше интересно дали ще сменят тона на говорене, какво ще кажат и дали това ще им донесе повече гласове. Честно казано, изненадаха ме приятно. Кампанията им беше доста умерена, като говорене, казаха предварително много повече в сравнение с другите партии, обясняваха на разбираем език и в крайна сметка се видя, че това доведе до положителен за тях резултат.

# 578
  • София
Скрит текст:
синя българия - 1%

величие - 5.

интересно

Айде моля ти се не ме плаши така  -1,6 процента. Субсидия ще взимат, а процента е доста добър за коалиция, която само преди девет месеца имаше 18 000 гласа - т.е. под процент (при (13 000 от София). Сега трябва да използват потенциала си и да атакуват 4-те процента.

Освен Величие другата изненада е МЕЧ - над 3 процента. Никой не говори за нея.
Какво е това пък сега МЕЧ????

Олеле, на този с гелосаната коса. Scream

Спирам да чета. Weary

# 579
  • София
Бре, оказа се, че мой бивш съученик, много свястно момче, инженер, е кандидат депутат от Величие. Интересно дали влиза. Значи съм я чула тази партия от началото на кампанията, но не съм обърнала внимание. Само си помислих защо се занимава изобщо с партии без шанс. Според мен ще са от ден до пладне.

# 580
  • софия
Това е "полковникът":

И от този човек се очаква да прави "независима" политика, да гласува закони, да определя ежедневието на българите...
Просто съм бясна на тези, които са си били камшика някъде си и са решили да ни наводнят с подобни хора, които се нуждаят от определена лекарска помощ.

# 581
Сега излизат с поредното манипулативно заглавие -Възраждане и Величие изпреварват Герб в чужбина.

Заглавието би трябвало да е -  ДПС смачка ПП-ДБ в чужбина, либералите треперят заради националистически партии. После се чудят защо никой не чете вестници. И защо губят ПП-ДБ с подобна риторика. Няма да стане като все другите са им виновни

Макрон постъпи като мъж и подаде оставка. Александър де Кро - и той. Ами Петков, Василев и Нинова-  кога?

# 582
  • София
негласуване и ниската избирателна активност са нещо положително, колкото по-малко хора гласуват , толкова полесно се минава 4%-праг и толкова повече избиратели получават политическо представителство. Ако на следващите избори гласуват 20%, то  можем да се окажем и с десет партиен парламент и изобилие от политически програми и идеи.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 13:49 от Refrenolog

# 583
Тези от МЕЧ бяха налазили яко центъра на София миналата седмица, та нямах избор, освен да чуя за тях.
Буквално трябваше да прелетиш над Витошка, за да не ти тикнат листовки в ръцете.
Или да прокопаеш тунел под нея.

# 584
радетелят за неутралитет и бг интерес праща директно на москва секретна информация и чака заповеди Grinning

Общи условия

Активация на акаунт