Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 631
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 555
Възраждане дават брифинг. Костадинов хич не е доволен

Eми как ще доволен. Ако не бяха Величие и Григорова щеше да има 20 процента и да е втора сила.

# 556
  • софия
Обидно ми е слагането на етикети на гласуващите в чужбина. Аз НЕ гласувам, нямам морално право. За протокола - над 10 години в Берлин. Да, не познавам нито един фен на величавите нито тук, нито в Бг.
Пак го казвам - 5 години постоянно местожителство извън Бг=без право на вот.
Съгласна съм, че при трайна уседналост извън България не е особено редно да се определя дневният ред тук.
От друга страна нали уж можело да се приберете и да си постелете.
Не познаваш, но процентът не е пренебрежим

Странното е, че в скандинавските държави, Испания, ОК, Ирландия е още по-висок. Държави с доста добра социална политика.

Костадинов не е доволен, защото бившият авер Михайлов му дърпа килимчето изпод краката.

# 557
Е Костадинов няма от какво да е доволен, защото стигна тавана , а се появи и конкуренция в неговото поле.
Като цяло не губи депутати от миналия парламент, ама не спечели и нищо реално , а в дългосрочен план даже загуби.

При около 78% обработени протоколи
ГЕРБ губи 3 места
ДПС печели 6 места
ППДБ губи 22 места

# 558
на копейката пак му се управляваше ама сега ще е сърдит. само ще гласува с баце.

23.18% - герб
пп - 15

величие - 4,27%

ако разчитам правилно цик. грешка, гледал съм за ЕП.

# 559
Е Костадинов няма от какво да е доволен, защото стигна тавана , а се появи и конкуренция в неговото поле.
Като цяло не губи депутати от миналия парламент, ама не спечели и нищо реално , а в дългосрочен план даже загуби.

При около 78% обработени протоколи
ГЕРБ губи 3 места
ДПС печели 6 места
ППДБ губи 22 места

Не се "появи", "създадоха" му я конкуренцията на Костадинов. Но той и сам трябваше да се сети колко му е акъла на гласоподавателя.

# 560
Добре ще видим. За мен ако се съгласят на явна подкрепа, не на  скрита подкрепа по отделни теми, а за правителство - ИТН се самоубива. след един месец няма да я има. За мен продължава неразбирането на феновете на ПП-ДБ, че явна подкрепа и скрита подкрепа са много различни неща.

Тошко и Балабанов няколко пъти повториха, че биха преговаряли с ГЕРБ и с ДПС за правителство, само при условие, че ББ няма да е МП. Това им донесе повишаване на процента до степен да дишат във врата на БСП. Така че не съм много сигурна, че ще се самоубият.

На мен лично ми е интересно ДБ и специално ХИ, и АА какво ще кажат. Дали ще продължат да затъват заедно с ПП или, ако им се отправи покана за преговори само на тях, ще се отзоват.

Да ама Бойко пък говореше, че направи ли 10 процента ще е премиер и точка. На избирателите на Герб им писнало той да печели, а да не е водеща сила.

# 561
Е не мога да разбера този упрек към избирателите. Не гласуват - лошо, гласуват за някаква партийка - лошо, гласуват за голяма партия - лошо.
Кажете какво е доброто, че то не останаха и гласоподаватели.

# 562
  • София
Цитат
Иска си Пеевски във властта.
Flushed Scream
Ужасявам се от тази тенденция.

# 563
Величие са 4.9% или 13 места
ИТН вече са с еднаква тежест с БСП

Въобще не трябва да се смята кой гласувал и кой не, защото реално всичките резултати в противен случай трябваше да се делят на 3 , ако броя на гласувалите определяше броя на депутатите .
При 30% избирателна активност парламент с 80 депутати
Звучи справедливо, ама и 10% да гласуват 240 ще са в парламента

# 564
  • София
Подценяването на противника и недостатъчното му познаване е най-грешната стратегия. Костадинов е историк - би трябвало да го знае това. Не може да се съсредоточиш само в собствената си кампания, без да следиш тази на основните си конкуренти.

# 565
велики 80 000 гласа

# 566
  • София
Величие са 4.9% или 13 места
ИТН вече са с еднаква тежест с БСП

13 места в Парламента за паравоенна организация???? Scream
Направо ми се иска да спра да чета новини в следващите няколко години.
Извинявам се, ама ....
Скрит текст:
ай сиктир!

# 567
  • софия
Упрекът е, че не се гласува. Една част от малката част, която го прави,  гласува, не защото има изградено мнение и лични убеждения, а защото е стимулирана.

# 568
  • София
Скрит текст:
От резултатите съм потресена. ДПС и Пеевски???? WTF става в тази държава?
И за капак "Величие", които не ги бях и чувала. Разрових се снощи в нет-а и се ужасих. Scream
Направо съм безмълвна. Кои са тези 4%, които са повярвали на този криндж?
Основно тези, за които няма да има голямо значение кои са, както и тази част на България, в която има благодатна почва за избуяване на националистите.
Скрит текст:

Помните ли партийната секретарка на ИТН - Виктория? И тя е там - https://www.svobodnaevropa.bg/a/video-kakvo-znaem-za-partiya-vel … hie/32986207.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30686630.html
Учудена съм, че толкова много хора, които имат свободен достъп до информация в Интернет, за първи път сега чуха за величие - https://www.svobodnaevropa.bg/a/velichie-partiya-izbori/32985524.html. Проект, отгледан, за да бъде събуден в определен момент.
Само да не стане като с наказателния вот - да накажат сами себе си. Тези са най-опасните до момента.
СИ България. Scream Варна, ах, Варна! Weary Защо така?!

Mystiс, в последните няколко години упражнявам твърдо мажоритарен вот и мисля, че ако повече гласоподаватели се ориентират към личности, а не партии, след 20г. може да стане и по-добре. За внуците ни.

# 569
синя българия - 1%

величие - 5.

интересно

Общи условия

Активация на акаунт