Разходите на етап връзка

• 20 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не се била пестяла...според мен пък авторката не прави кой знае какво. Като влизаш във връзка и искаш отношение отсреща, това е дъ беър минимум.
Както казах, това е субективното й усещане спрямо нейната представа за връзка. Явно търси по-традиционно разпределение на ролите, а не 50/50 финанси. Не й е приятно, че този си пресмята харчовете. Хората са различни и търсят различни неща в една връзка. За някоя този може да е супер партия, но това не значи, че и за авторката е.

# 646
И аз искам да знам кога тези двама младежи ще решат, че е крайно време да заживеят заедно.

# 647
  • Melmak
Боже, купила един доместос и изчистила като е пострадал. Опекла полуготова пица и пуснала фраера. И го изкарахте това Пепеляшка, докато той е контузен?

И вие не бихте го направили това за гаджето? Не е казано да слугува, ама не знам, аз на приятелка, която е болна съм носила храна. Да искам да ми се отплати ли?
Е, чак после е било уточнено, че докато бил болен. Аз коментирах първия постинг, после видях, че е било при някакви черезвечайни обстоятелства. Ами...то не опира въпроса дали ще е чистене, готвене, шиене или гладене. Поставяйки се обаче в позиция на какъвто и да е обслужващ персонал, не бива да очаква благодарност. Милосърдните сестри и чистачки също могат да са секси, но понякога мъжете по-буквално ги приемат нещата.
Да, беше обяснено по-късно. Ми нали са гаджета, какви милосърдни сестри? Ама като всичко е ексел и сап в тая връзка, то се мери на брой, грам и се изчислява.

# 648
Омаловажи се се развозването, ама си е сериозен харч, и то по всяка вероятност личен, а не за сметка на шефа. И замразената храна от лидъла също не е еквивалентна като харч на хранене в ресторант.

# 649
Мисля си, че просто авторката е такъв тип човек - малко емоции, твърде много мисли и премисля нещата. Все пак е и IT. Няма гаранция, че и със следващ мъж няма да е по същия начин.

# 650
Боже, купила един доместос и изчистила като е пострадал. Опекла полуготова пица и пуснала фраера. И го изкарахте това Пепеляшка, докато той е контузен?

И вие не бихте го направили това за гаджето? Не е казано да слугува, ама не знам, аз на приятелка, която е болна съм носила храна. Да искам да ми се отплати ли?
Е, чак после е било уточнено, че докато бил болен. Аз коментирах първия постинг, после видях, че е било при някакви черезвечайни обстоятелства. Ами...то не опира въпроса дали ще е чистене, готвене, шиене или гладене. Поставяйки се обаче в позиция на какъвто и да е обслужващ персонал, не бива да очаква благодарност. Милосърдните сестри и чистачки също могат да са секси, но понякога мъжете по-буквално ги приемат нещата.
Да, беше обяснено по-късно. Ми нали са гаджета, какви милосърдни сестри? Ама като всичко е ексел и сап в тая връзка, то се мери на брой, грам и се изчислява.
По-тревожното е, че тя сама се вижда повече в ролята на слугиня, колкото на пълноправен партньор, който има пари да си плати хотела.

# 651
  • Melmak
Жива и здрава да е, нейни са си парите. Недейте да завиждате.

Просто да търси някой с 8000-10 000 лв заплата, че да не са 50-50!

# 652
Аз не съм особено красива жена (казвано ми е и от бивши гаджета). Не съм имала и кой знае колко ухажори, нито пък гаджета. Малкото мъже, с които имах връзки ги задържах с хубав секс и тишина (не мрънкам).
Ха-ха, в живота не знам мрънкаш ли, ама тука в тоя форум си леле-мале. Все като стане въпрос за мъж, тоя е мунчо, оня е ганчо, третия е мухъл... значи явно хубавия секс остава Simple Smile

Тя тука всяка втора псува и мрънка, но доста са със стабилни бракове и връзки (ти също влизаш в това число). Важното е вкъщи как посрещаш партньора, си за да имаш тих и спокоен живот.

# 653
Много примери прочетох как в началото на връзката нямало делене, защото нямало какво да се дели, но нека не забравяме, че авторката е на 35+, мъжът на 42+.
Хора с професии, с характери, които повече от всичко личи, че май няма да се напаснат и след още 6 месеца.
Едно е да си на 20, влюбен, без опит, тепърва учиш, чака те някаква кариера. Друго е да си магарица, без деца, с претенции, капризи и сметки. Мъж на 42 е завършен индивид, без семеен опит, вероятно притискан от тревожна майка, че е време да доведе снаха, да създаде поколение. И явно това, че е сам и вероятно не особено котиращ се, се е наел да прави разходки до малкото градче и полека опипва почвата за по-натам.
Предвид дългата му връзка с омъжена жена, не се учудвам защо досега не е предприел стъпка да се съберат, 6 месеца не е кратък период, а време за губене няма.

# 654
Възрастта май отдавна вече не е показателна.

# 655
Защо да предприема стъпки, като така си му е добре. Живее си сам, идва от време на време някоя, сготви му, почисти му, препарати вземе, секс-мекс, па го остави на мира за седмица. После той отиде малко на почистено и сготвено, пак почивка и тъй...Че то всеки мъж си мечтае за такъв живот. Хем необвързан, хем има някоя, дето се появява да задоволи базовите нужди.

# 656
Надали щеше да ѝ се разсърди, ако го водеше по ресторанти, вместо да му създава уют вкъщи със замразена пица или замразени пилешки хапки плюс криво-ляво нарязана салата. И за чистенето също изглежда, че просто нейните критерии за чистене са повечко от неговите. Това не значи автоматично, че той има нужда от жена, която да му чисти.

Не са заживели заедно официално, защото човекът вероятно не е много ентусиазиран след двуседмичните гостувания трайно да я прибере, опипва почвата има ли вариант за промяна.

Споменава се, че той живеел в собствен апартамент, и според мен има само една основателна причина да се пропуска уточнението за собствеността на жилището, където живее тя. В случая той е в по-изгодната позиция за намиране на партньор. Децата наистина налагат много ограничения, с много неща трябва да се съобразяваш, и хич не е еквивалентно на бюджетна кокона, която смята, че някой ѝ дължи издръжка, защото е жена.

# 657
Защото може пък да не иска да е сам (макар че всичко описано дотук сочи точно обратното).
Не мисля, че един мъж би се задоволил задълго с подобен род връзка, да изкарат още 6 месеца така и полека целия романс ще премине.
Авторката се покри.

# 658
То и сега няма романс. Има сметки. Но пък сметките не прилягат на несериозна връзка.
Авторката да натисне господина да заживеят заедно. Ако някой от двамата не иска (или и двамата) - ясна работата.

# 659
До заживяване няма да се стигне защото ситуацията е "пр**би другарче".
Както някой преди мен писа нищо чудно и той да си вика и други патици от провинцията докато нея я няма. И нищо чудно - мъж с единствена сериозна връзка с обвързана жена.

Общи условия

Активация на акаунт