Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 13 554
  • 232
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Моята ситуация набързо - на 38, последно мерих АМХ преди година може би: 0.6. Не съм го гледала след това, понеже единствено се стресирам, от което нямам нужда Sad
Последните два месеца на 2, 3 ден имах съответно общо 10 фуликула, след това 12. След стимулация успяха да извадят 4 яйцеклетки, от тях се получиха два ембриона: единият с най - добро качество, другият: средно към добро, които замразих.
Сега съм в ужасно колебаене, искам да направя още една стимулация, но дали да ги замразя на яйцеклетки или пак ембриони? Знам, че ембрионите са по-сигурни при замразяване, но имам и една част от мен, която може би малко наивно се надява, че може да срещне някого след година, две, три?
Имам още малко време до следващ МЦ да помисля, но наистина имам нужда от съвет какво да правя.

# 226
  • Be realistic - plan for a miracle.
pantofka333, ембрионите оцеляват по-често - ти сама си го казала.
Яйцеклетките са много по-крехки. Рискуваш ги.
Но в крайна сметка ако ще се чувстваш по-спокойна, замрази една "порция".
Трябва да си претеглиш сама рисковете - никой не може да го направи вместо теб Simple Smile
Истината е, че винаги е лотария. Всичко.
На мен антрални сумарно 10-12 на месец ми звучи добре за възрастта ти, така че нещата не са тотално зазлели.

# 227
pantofka333, ембрионите оцеляват по-често - ти сама си го казала.
Яйцеклетките са много по-крехки. Рискуваш ги.
Но в крайна сметка ако ще се чувстваш по-спокойна, замрази една "порция".
Трябва да си претеглиш сама рисковете - никой не може да го направи вместо теб Simple Smile
Истината е, че винаги е лотария. Всичко.
На мен антрални сумарно 10-12 на месец ми звучи добре за възрастта ти, така че нещата не са тотално зазлели.

Благодаря ти, Preggo,

Аз малко се стреснах, защото и лекарят ми каза да не чакам повече от една менструация за следваща пункция. Аз мислех да си дам два три месеца почивка, но ако нещата са зле...
Имах и друг преглед по време на стимулацията от колега на моя лекар и тя ми заговори: ами не е цветущо, изчерпващ се резерв и тн и тн.
Знам, че няма гаранции за нищо в живота Simple Smile

# 228
Казал ти го е най-вече заради корелацията между възраст и качество и защото в момента фоликули очевидно има, но не се знае колко дълго още ще ги има. Няколко лекари ми казаха, че понякога изчерпването на резерва (отразено и в бройката фоликули) става изведнъж и много бързо. Но те няма как да знаят дали ще стане така или не. Просто като един вид застраховка ти го казва.

Ама и тея лекари пък като почнат така… не било цветущо… ами да, на 38 си, не си на 18! Според мен ще направят услуга на себе си и на пациентите да са обективни, но и все пак да сравняват ситуацията със средното за твоята възраст. Според мен бройката е много добра за тази възраст, не съм специалист.

# 229
Казал ти го е най-вече заради корелацията между възраст и качество и защото в момента фоликули очевидно има, но не се знае колко дълго още ще ги има. Няколко лекари ми казаха, че понякога изчерпването на резерва (отразено и в бройката фоликули) става изведнъж и много бързо. Но те няма как да знаят дали ще стане така или не. Просто като един вид застраховка ти го казва.

Ама и тея лекари пък като почнат така… не било цветущо… ами да, на 38 си, не си на 18! Според мен ще направят услуга на себе си и на пациентите да са обективни, но и все пак да сравняват ситуацията със средното за твоята възраст. Според мен бройката е много добра за тази възраст, не съм специалист.

Да, права си! На мен ми е ясно, че няма как да съм като на 18 ха ха, няма как да бъде. Но и като ми сбръчкат вежди и ми заговорят как не е цветущо положението и както съм притеснена и ставам още повече...

# 230
Аз от скоро съм в този филм, но мисля че за годините си супер. Аз съм на 38 също и съм с 6 фоликула на цикъл. На мен лекарят ми каза повече да не изследвам АМХ, моят беше 0.46. Като цяло при мен положението не е цветущо, но при теб ми изглежда че си добре за възрастта си. Казаха ми че над 7/8 фоликули на цикъл си е направо добре.

# 231
Няма значение количеството на тази възраст, а качеството

# 232
Здравейте,
Моята ситуация набързо - на 38, последно мерих АМХ преди година може би: 0.6. Не съм го гледала след това, понеже единствено се стресирам, от което нямам нужда Sad
Последните два месеца на 2, 3 ден имах съответно общо 10 фуликула, след това 12. След стимулация успяха да извадят 4 яйцеклетки, от тях се получиха два ембриона: единият с най - добро качество, другият: средно към добро, които замразих.
Сега съм в ужасно колебаене, искам да направя още една стимулация, но дали да ги замразя на яйцеклетки или пак ембриони? Знам, че ембрионите са по-сигурни при замразяване, но имам и една част от мен, която може би малко наивно се надява, че може да срещне някого след година, две, три?
Имам още малко време до следващ МЦ да помисля, но наистина имам нужда от съвет какво да правя.

Според мен е чудесен резулат, както и това че имате по 10 фоликула. Добре ви е посъветвал лекаря за АМХ. И все още си имате възможности, според мен, но само вие ще можете да си решите как да постъпите правилно, но и аз като вас бих се замислила за възможността да срещнете сродна душа в следващите няколко години и да ползвате чистите си яйцеклетки.
Все пак бих направила и допълнителни ембриони, на ваше място Purple Heart, Ако имам финансова възможност, разбира се.
Късмет Ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт